Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Што значи во сон таман да се бакниш со саканиот и ништо од тоа ме разбудија?

2. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    izvinete za latinica sonuvav Eden son mirna nemozam da bidam :(
    sonuvav kako nosam bebe moe mashko idev nakaj doma so bebeto ,a toa radosno nasmeano poubavo ne sum se custvuvala.

3. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Не ме фаќај за збор ама машко бебе да сонуваш е лошо мислам.:(

4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Женскo бебе вo сoн е лoшo тoa знaчи вo сoнoт кaкo ѓaвoл .

5. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    барав на нет ништо нема.
    што би било иначе

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Душмaн

7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Ретко памтам сонови, ама овој од синојќа ми е така свеж, жими се се чувствувам како вистински да го преживеав.
    Циркуси, цел ден ми се врти во глава и сакам да му пишам да го прашам дали му е се ок во животот, ама нешто длабоко во мене не ми дава.

Ајде сонот на кратко, па може некој ќе ми помогне што всушност значи
    Со другарките сум во кафана, излезени весели со бесвест кога оддеднаш го гледам бившиот со некое ново друштво мртов пијан. Тргнуваме ние да си одиме, а го гледам него одвај на нозе стои, а не пак да вози.
    И им викам на другарките да си одат, јас ќе го однесам него дома, и ќе си се вратам после со такси
    Одвај го пикам во кола, го носам дома у кревет кога оддеднаш мајка му на врата.
    (Инаку никогаш немав шанса да ја запознаам)
    И кажувам што како се деси и не ми дава да си одам сама во ниедно време во ноќта.
    И останувам да спијам до него.
    Се будам и приметувам како раката сум си ја ставила на мојата половина (како он ме гушкал)

Оххх боже помогни ми. Како да го извадам од глава?
    И најинтересен факт, синојќа бил во кафана :)

И?? Што може да значи ова?

Последна измена: 20 мај 2017
  8. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Сонував дека со цело друштво јадевме благо (чоколади, бонбони ) што значи?

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ништo , немaш никaкoв знaк вo сoнoт :)

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  10. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Се почесто сонувам некој чудни,глупи или језиви сонови.
    пред неколку дена го сонував кучето на комшите и нешто се повредило сум го однела на ветиринар и докторот доага го прашувам како е ми вика она е супер кученцата и умреа ама едно остана живо.
    Во тој момент бев многу тажна ама и среќна зашто ќе добијам кученце.

Вчера сонував како сме седеле со партнерот негде со друштво и сеа неможам да се сетам убаво дошла ќелнерката и ја бакнал позади уво и се пуштал јас во тој момент сум збеснала.Станав и почнав да го удирам да му се дерам дека е најголем идиот и кретен и дека не сакам да го видам.

Барав за соновиве али поточно нешто нема.Некој знае?

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Се сонував во венчаница...лицето не си го гледам дека сум јас, но како да јас ја носам венчаницата. Знам дека не е убаво да се виде невеста во венчаница или самата себе. Се плашам, цел ден ми е мака некакоо... :( :(

12. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Добро е што не си се видела на фаца, На арно нека ти е сонов, али како и да е сепак е само сон.

13. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    Мн често сонувам во последно време погреби,туѓи погреби со многу народ

14. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Синоќа имав некој чуден сон и се исплашив. Кога станав не ми текнуваше на сонот, но ми текна во текот на денот. Сонував дека се шетам тука низ двор во близина на пчелите на дедо ми. И наедна ме нападнале мноогу пчели, бегав и некако сите ми се закација на фаца, ама отпосле многу грозно беше, не изгледаа како пчели туку како некои бумбари, како крлежи залепени на моето лице :puke::sweat: ужасно беше ... отидов трчејќи и викајќи на цел глас кај дедо ми и тој со раце ми ги тргаше по цела шака наеднаш..ох страшно беше ми ги тргнал и заборавил да ми тргне некоја бубачка од врат и пак сум се вратила да ми ја тргне...целиот сон ми беше језиво и ужасно и сега се згрозувам од помислата. Баш сакам да знам што значи..ако има некој на форумов што знае да протолкува сон ќе бидам благодарна :)

15. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Сонував како сум бремена. И си кажувам дека носам машко бебе.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Проверив на фемина соновникот и вели : Убод од пчела -> Некој ја злоупотребува вашата доверба.
    http://www.femina.mk/соновник/убод

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И јас.. можеби нема да ви се верува, но се случи да сонувам дека дедо ми е мртов, а утредента дознаваме дека сестра му починала.Можеби е само случајност но се деси и по 2 пат..Нон стоп сонувам чудни работи, свадби бременост погреби.

18. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
    Сонував ужасен сон кој прилично ме потресе....Дедо ми и баба ми се починати, со нив имав неверојатно блиска врска и многу често ми се јавуваат на сон....Овој пат ми соопштија дека починале, како да биле живи претходно.....Се убив плачејќи во сонот но и кога станав .....Некое значење, некој ?

19. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Во петокот вечерта на 26 мајка ми кога се врати од работа ми кажа дека нејзината газдарица на истиот датум сабајлето ме сонувала мене како сум стоела во огромен двор и сум плачела и сум се дерела на цел глас мислиш ќе ме кољаат. Позади мене имало некоја стара ниска куќа а пак околу мене еден куп змии, најразлични. Не било ни ден ни ноќ(или се замрачувало или се разденувало). И како газдарицата и мажот и се приближиле со колата со вклучени светла накај мене и и одма се разбегале змиите. Тоа е се што ми кажа. Се наежив искрено, знам дека змиите симболизираат непријатели но не знам каква врска има газдарицата со нив.
    Е сега втора работа на истиот ден откако се вратив од факултет и си легнав да спијам околу 17:00 часот сонував како се наоѓам во нечија куќа. Во собата каде што бев беше повеќе затемнета одошто осветлена. До мене беа три суштества минијатурни кои наликуваа на луѓе. Одеднаш се појави црно нешто со просечна човечка големина и побара од мене да направам нешто(не знам што точно пошто не се сеќавам баш) и ми се закани дека ќе ми се деси нешто лошо ако не го сторам тоа веднаш. Трите суштества ме одбранија од црното нешто и во истиот момент почна да се осветлува просторијата, а црното го снема. Воедно чувствував и страв и олеснување. Кога се разбудив веќе беше стемнето. Секогаш ми викаа не се спие на зајдисонце, мн. пати ги имам прашано зошто ама не ми кажаа. Е ова не можам да го објаснам.
    Кога бев 3-та година средно не можев да заспијам навечер поради тоа што стално сонував кошмари. Само што ќе ги затворев очите ми се причинуваше како има некој во собата и ме њабљудува, не можев да се помрднам. Потоа и почнав да сонувам како некој ме дави и снемувам воздух повеќе вечери. Беше мн. реално и морбидно.

20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.961
    Dajte tolkuvanje...
    Cela nok sonuvav stonogalki od nos vadam.
    ????