Сонував како сум имала тетоважа на левата рака скоро цела ми била до пола прсти во разни боии. И малце сум се плашела таткоми да не ме види. Што значи
Ај помош мислам дека е лош сонот. Сонував како со маж ми чистиме кревет фатил мувла одоздола и тоа креветот во собата кај мене дома на тој кревет спиевме со сестра ми
Зависи како ги сонуваш,дали ги убиваш илинтиен тебе те убиваат,знам дека змиите ги означувале твоите непријатели
Таа што си ја убила значи дека ќе поразиш некој твој непријател,а другите што се врткаат околу тебе се други непријатели,и тоа значи дека треба да внимаваш на нив.
Сонувам ми паднале 3 заби, не можам да се сетам кои точно, но беа блиску до предните заби и што е најчудно не ме болеше.
Што значи да купуваш кутија благо и тоа торта наполитана ,гледав ќе купев со поминат рок, но ја купив со датум 01.01.2018
Сонував бела овца и црна мечка. Ми кажа татко ми дека позади куќата има изгубена овца и земав кифла/леб за да и дадам да јаде. Одејќи приметив дека имаме во дворот црна мечка, огромна, и се доближив и дадов од кифлата, и почна да јаде, најнормално се однесуваше, не ме нападна, ништо. Отидов позади ја најдов овцата, и ја донесов дома во двор, ама по пат го видов татко ми, и му кажав дека имаме мечка, он мртов ладен као да бе ја видов. Дома имаме куче, и коа ја виде овцата, почна да си игра со неа да се гушка и толку беше сонот. Некој да знае да протолкува?
Пред некој ден, сонував како си седам дома и покрај големиот папагал кој стоел на масата слетало помало црвено-црно папагалче (слета со врескање,пеење). Потоа се завртив на другата страна и видов нови црни чевли-сандалки и си реков -е овие за на работа ми се. Не е баш добро? Знае некој што би можело да значи?
Мечката што си ја хранела значи дека повеќе се се грижиш за семејството. А, овцата што си ја нашла значи ќе си имаш многу среќа при изборот на брачен партнер. Кучето па значи нешто како симбол на верност, пријателство така нешто.
Зборот папагал значи дека ќе бидиш озборувана од некој твој пријатели, другари. Тоа што папагалот пеел гласно значи дека времето ќе го трошиш на некој бескорисни работи. А под чевли се подразбира нешто како следуват семејни проблеми.
Сонував како одам во црква и палам свеќи, свеќите веќе биле запалени сум вртела околу црква со нив, дел оставам на едно место другите ќе ги палам пред св. Петка. Во исто време некои жени ми зборуваат нешто, прашувам кај е иконата не била на местото каде што стоела претходно. Ми покажуваат каде е, ја бакнувам иконата и ги ставам свеќите запалени во сад со вода но ги придржувам бидејки паѓаат и се кршливи како стакло, но не се кршат. Знае некој што значи сонот? Благодарам
Јас сонив κаκо половина заб да ми го извадиле не болешеќ Κатниκ од гоρната стρанаќ По една недела ја пρавеа опеρација свеκρвата едвај остана жива. Сеκогаш κога сонувам маса полна со јадење и неκој човеκ седнат на неа, тој човеκ умиρа.
Ноќесκа го сонив мачоρот κој е умρен веќе 8 години исплашен го најдов под κρевет и јадеше пица и ми нудеше но не зедов. Отκога почина а многу го саκав го испρсκав со света вода и му κажав молитва. Втоρ пат го сонувам. Κојзнае што има значење. Се надевам добρо.
Попладнево ме фатило дремка , па сонував некој чуден сон . Сонував како сме биле на спортски ( така го викаме луна паркот овде ) јас , децата и сопругот , ама јас како да бев на две места . Истовремено си играв со децата и се гледав од страна . Како низ очите на друга личност . Подоцна дојде една другарка со која се немаме видено одамна и ме праша неповрзано низ муабет : а ти среќна си ? Ја прашав како мисли дали сум среќна ми вели : епа јас те гледам таму , среќна си со сопругот и децата но од друга страна гледам носталгија во тебе , како да ти недостига нешто , како да не си комплетна .. А навистина ми недостига . Ми недостигаат многу драги лица , некои не можам да ги видам веќе никогаш бидејќи заминаа во вечноста , а некои пак , поради ограниченоста со време не можам да ги видам ( како другаркава ) . Сигурна сум дека и на неа и недостигам , можеби затоа и ја сонував .