Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сум била али не сум учествувала .
    Тоа и ми треба сега само среќа и мирен живот
    фала :hug: :*

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Сонував како поштарот ми донесе поклон кеше , што се одвиткуваше и беше голема торба ... Што значи ?

3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сонував како сум имала тетоважа на левата рака скоро цела ми била до пола прсти во разни боии.
    И малце сум се плашела таткоми да не ме види.
    Што значи

4. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ај помош мислам дека е лош сонот. Сонував како со маж ми чистиме кревет фатил мувла одоздола и тоа креветот во собата кај мене дома на тој кревет спиевме со сестра ми (facepalm)

5. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Мувлата значи осаменост, така би се чуствувале и двете некој одреден период.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Веќе неколку месеци сонувам змии,многуу змии!

7. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Зависи како ги сонуваш,дали ги убиваш илинтиен тебе те убиваат,знам дека змиите ги означувале твоите непријатели

8. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    само се врткаат околу мене постојано,едната ја убив само синоќа :muscle: :|

9. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Таа што си ја убила значи дека ќе поразиш некој твој непријател,а другите што се врткаат околу тебе се други непријатели,и тоа значи дека треба да внимаваш на нив.

На josifova1000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Тоа се душмани, непријатели.

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Сонувам ми паднале 3 заби, не можам да се сетам кои точно, но беа блиску до предните заби и што е најчудно не ме болеше.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    Што значи да купуваш кутија благо и тоа торта наполитана :D ,гледав ќе купев со поминат рок, но ја купив со датум 01.01.2018

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Сонував бела овца и црна мечка.
    Ми кажа татко ми дека позади куќата има изгубена овца и земав кифла/леб за да и дадам да јаде.
    Одејќи приметив дека имаме во дворот црна мечка, огромна, и се доближив и дадов од кифлата, и почна да јаде, најнормално се однесуваше, не ме нападна, ништо. Отидов позади ја најдов овцата, и ја донесов дома во двор, ама по пат го видов татко ми, и му кажав дека имаме мечка, он мртов ладен као да бе ја видов. Дома имаме куче, и коа ја виде овцата, почна да си игра со неа да се гушка и толку беше сонот.
    Некој да знае да протолкува?

14. forumka

forumka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Пред некој ден, сонував како си седам дома и покрај големиот папагал кој стоел на масата слетало помало црвено-црно папагалче (слета со врескање,пеење). Потоа се завртив на другата страна и видов нови црни чевли-сандалки и си реков -е овие за на работа ми се. Не е баш добро? :?:
    Знае некој што би можело да значи?

15. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813

Мечката што си ја хранела значи дека повеќе се се грижиш за семејството. А, овцата што си ја нашла значи ќе си имаш многу среќа при изборот на брачен партнер. Кучето па значи нешто како симбол на верност, пријателство така нешто.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Зборот папагал значи дека ќе бидиш озборувана од некој твој пријатели, другари. Тоа што папагалот пеел гласно значи дека времето ќе го трошиш на некој бескорисни работи. А под чевли се подразбира нешто како следуват семејни проблеми.

На forumka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. La.RagazzaMisteriosa

La.RagazzaMisteriosa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    10.844
    Сонував како одам во црква и палам свеќи, свеќите веќе биле запалени сум вртела околу црква со нив, дел оставам на едно место другите ќе ги палам пред св. Петка. Во исто време некои жени ми зборуваат нешто, прашувам кај е иконата не била на местото каде што стоела претходно. Ми покажуваат каде е, ја бакнувам иконата и ги ставам свеќите запалени во сад со вода но ги придржувам бидејки паѓаат и се кршливи како стакло, но не се кршат.
    Знае некој што значи сонот?
    Благодарам :*

18. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Јас сонив κаκо половина заб да ми го извадиле не болешеќ Κатниκ од гоρната стρанаќ По една недела ја пρавеа опеρација свеκρвата едвај остана жива.
    Сеκогаш κога сонувам маса полна со јадење и неκој човеκ седнат на неа, тој човеκ умиρа.

19. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Ноќесκа го сонив мачоρот κој е умρен веќе 8 години исплашен го најдов под κρевет и јадеше пица и ми нудеше но не зедов. Отκога почина а многу го саκав го испρсκав со света вода и му κажав молитва. Втоρ пат го сонувам. Κојзнае што има значење. Се надевам добρо.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Попладнево ме фатило дремка , па сонував некој чуден сон .
    Сонував како сме биле на спортски ( така го викаме луна паркот овде ) јас , децата и сопругот , ама јас како да бев на две места . Истовремено си играв со децата и се гледав од страна . Како низ очите на друга личност . Подоцна дојде една другарка со која се немаме видено одамна и ме праша неповрзано низ муабет : а ти среќна си ? Ја прашав како мисли дали сум среќна ми вели : епа јас те гледам таму , среќна си со сопругот и децата но од друга страна гледам носталгија во тебе , како да ти недостига нешто , како да не си комплетна ..

А навистина ми недостига . Ми недостигаат многу драги лица , некои не можам да ги видам веќе никогаш бидејќи заминаа во вечноста , а некои пак , поради ограниченоста со време не можам да ги видам ( како другаркава ) . Сигурна сум дека и на неа и недостигам , можеби затоа и ја сонував .

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.