Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Го сонував бившиот ауф колку беше реално!! А не сум го помислила нити видела пред некое време ме додаде на фб,ама... неможам да опишам какво ми беше чувството кога се разбудив,се ежам

2. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Сонував како си ги облекувам патиките а тие полни снег.

Што би можело да значи?

3. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    да и дека сакаа да ти наштетат :/ Внимавај

4. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Вошки, пајаци и мрави значат паричкии.. така имам разбрано

5. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Некој подалечен ќе се разболи...

На marija305 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Запали си свеќа очигледно имаш сонувано баш на Св.Петка 8ми август е празникот беше тогаш вцрква или имаш забораено да појдиш? Јас за Богородица ме подсети неколку дена пред празникот да не заборавам да појдам

На La.RagazzaMisteriosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Знам како ти е.. јас слично сонувам и се плашам да кажам пошто наредниот ден или понаредниот најдоцна до 1недела чоекот е мртов.. и ми е страв да кажам пошто можи да ме напраат ненормална ама досега преку 10луѓе шо ги познавам блиски далечни сум ги сонувала па умреле некои болни а некои и потполно здрави :/ :/

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.949
    Трудно куче (женско)?

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сонував како седам во едно кафуле со еден тип што го познавам.
    Одеднаш легнав на една софа до нас, и се покрив со јорган. Тој исто легна и се покри со истиот јорган само спроти мене. Откако се испружи, почувствував дека со стапалата ме допира, како да сакаше да ме закача.
    Знае ли некој да ми го протолкува сонов?

10. forumka

forumka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    32
    Па, како што се одвиваа настаните , ни П од пари ама затоа пак здравствени Проблеми,загуби и Предавства, Празнина :(

11. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    мн ми е жал.. :/ :/ очигледно дека на сите поинаку ни се остваруваат соновите за жал :/

12. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Јас ноќеска сонував некој чуден сон. Додуша не беше кој знае колку чуден ама необично се чувствував во сонот. Божем требало да одам на некоја свадба ама сум рекла дека не одам. И наеднаш се наоѓам во гужва, демек на свадбата . Луѓе одат на сите страни, музика гласна. А местото не беше како сала за свадба туку како некој маркет. А невеста и младоженец не видов. Гостите сите дотерани, средени , со фризури. И наеднаш доаѓа до мене една жена и ми дава блуза спакувана демек еве ви подарок маичка иако не се пријавивте за наградната игра. И само ја кревам главата и гледам пред мене луѓево се буткаат сите за маици. Мислам дека беше плава боја маицата што ми ја даде и гледам едни девојчиња имаа црвени маички. И јас им викам може ли да ја сменам, дај те ми и мене црвена оваа ми е мн голема. И една постара жена вика еве јас имам една тука ама не е црвена бордо е . И јас викам не е важно, дај ми да ја видам. И кога ја отворив блузата, целата искината со дупчиња , стара, изветена.. И викам добро не ми треба, оваа ќе ја задржам. После тоа не знам што се случи ама луѓето почнаа да си одат. И јас како да сум седнала на некоја фотеља или кревет, не знам што беше. И се погледувам, кога ќе видам умрев од срам. Сум била облечена во пижами. И тоа стари пижами, избелени. Дури во сонот ми текнува дека овие пижами ми се како помала што ги носев. Веќе не ми се ни точни. И сум се стуткала јас на еден крај, зошто ми беа мали пижамите а + тоа и престарени за да не ме гледаат луѓето. А тие сите дотерани, и поминуваат покрај мене а никој ништо не ми вика. Како да не гледаат во што сум облечена, а мене ми идеше да пропаднам во земја од срам. После тоа сите си отишле, јас се најдов на некое друго место. Во некоја нова куќа. Ама после се разбудив и не се сеќавам што понатаму.

13. Syzane

Syzane Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Fala mnogu na odgovorot mila

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Што е на сон , туго бебе како спие ?

15. FreeBird123

FreeBird123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Мене соништата многу ме мачат. Скоро секоја ноќ сонувам. Но еден сон ми остана во сеќавање што неможам да го протолкувам.
    Сонував како сум била кај баба ми и дедо ми дома (баба ми е почината). И одеднаш почнаа сите работо во станот да се поместуваат, како да имаше духови. Потоа Надица (мојата најдобра другарка) се појавува во сонот и седнува на креветот од левата моја страна, а од десната седи баба ми. Јас и ги држам рацете на баба ми и плачам и и викам дека се ќе биде добро. Надица ми ги брише солзите и одеднаш почнува да дува силен ветер и се да лета во станот.
    После сонов сум замислена и кој знае фс го протолкува нека пише!! Позз женски

16. meganbaby

meganbaby Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Добро, постојано сонувам едно исто. Дека сум во тоалет и некој наеднаш влегува. А сега во последно време и во огледало се гледам. Ама ова со тоалетот стопати го имам сонувано на сто различни начини. Некој да не има некаква идеа што значи?

17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Леле како ме плашат мене соновиве:whew:
    Пред 2-13-сет дена,сонувам на братучед ми синот,во голема тепсија печени прасиња (едно поголема две помали) ги декорира со нешто ги украсуваше;) од тогаш се нешто не ми оди напред:envy:
    По убаво ми е кога ништо не сонувам:sun:

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.787
    Јас имам приметено дека секогаш кога сонувам дека трчам, не можам да трчам уствари... како успорена снимка ми е трчањето, се мачам... вака изгледа тоа.

19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Хмммм има ли некој да ги толкува соновиве? Или напразно ги пишиме?

На parksey, Βικτωρία и meganbaby им се допаѓа ова.
  20. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Што значи да сонуваш како те боли заб?