Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сонував убав сон што го очекувам долго,али мислам дека не е убаво.
    Сонував како сум имала мало меше многу убаво меше сум го галела сум била најсреќна на светот и сум носела розева маичка на нејзе пишувало It's a girl.
    Се сеќавам дека додека сето ова беше ја сум била во кола,а надвор било катастрофа времето бура,невреме ужасно.
    Што би можело да биде

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    i jas nekolku pati sum sonuvala deka sum bila bremena ama vikaat deka toa znacelo tezina a da se porodis znacelo olesnuvanje od nekoja tezina

3. Lady_021

Lady_021 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    54
    Sonuvav mrtvi kucina vo mojava kujka vo podrum i ozivele,
    sonuvav kuce me kasnalo
    i sonuvav deka sum placela i posle mene site placele nz zs

4. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Јас последно време сонувам пудри од посебни брендови (facepalm) хахаха незнам зошто два пати пудри сонував :o сум ги добила полно нијанси од худа бјути. Пред неколку дена тоа. А вчера таа што е најпокривната dermacol :| :rofl: богами несакав да се разбудам бев љубопитна сите да ги испробам ама се разбудив :lol:

5. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Сонував дека сум си имала бебе. Го доев, чувството дури и во сонот не се опишува.

6. Phantomdiva

Phantomdiva Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, би сакала една помош од вас.
    Не верувам во соновите, но веќе цело време ме мачат некој сонови поврзани со бившиот дечко. Има 4/5 месеци како се разделивме, а бевме во врска 1 година, го сакам од кога сум била помлада тинејџер, сега сум 18години. Во меѓувреме имав дечко со кој не одеше многу добро па раскинавме и сега сме само другари.
    Веќе цела недела го сонувам бившиот, па ова се соновите.
    Во еден сон, го сонував како се смее гласно, и се заблагодарува што ме видел и сака да ме гушне, во други сонови како вчера сонував како тој и дечкото кој што бевме заедно 1 месец разговарале и го терал да замине дека тој е проблемот што не се враќам со него, а денеска пак го сонував како е во кревет со неговата најдобра другарка, а ние сме биле на почеток на врска, била сум кај него и сум изреагирала пречудно, и сум трчајќи заминала во кој што тој доваѓа по мене. Се разбудив испотена, никогаш не сум се разбудила така.
    Зборував со мајка ми, таа ми кажа дека треба ми време да заборавам, а истовремено и не е лесно да се заборави врска која си го сакала од млади години, прва љубов ми е. Се видовме 2 пати одкога се вратив од Германија, не знаев дали го сакам, и во еден момент т.е денеска, како да ми се враќаат тие чуства од порано, не знам, искрено ми треба ваше мислење или ќе полудам, сепак мислам дека секој сон е порака..

7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Па како што гледаш,победи:lol:

На cresa-jagoda и La diabla им се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    8.859
    Sto znaci dva noki po red da sonuvas lugje pa podocna svakas deka site tie ustvari se duhovi? Utre e zadusnica neli, pa me plasat sonovive nekako

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Девојки мајка ми го сонувала сонов па ако некоја има претпоставка што би можело да значи нека пише, бидејќи е голема паничарка и се мисли дека значи нешто лошо.
    Сонувала дека се спремаме дома за моја венчавка, расчистуваме, поточно она била во подрумот, правела место за да се складираат гајби со пиење за венчавката, кога по скалите од подрумот се појавиле куп црни глувци, растрчани насекаде. Се појавил некој човек (тој има доаѓано кај нас неколку пати, клиент на татко ми) и и рекол нешто во смисла да излезе од подрумот он ќе и помогне да ги растера глувците, и почнал да ги убива со стап глувците.

Е сеа она паничи дека врни глувци се нешто лошо па паничи. Знае некоја да протолкува?

10. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    ИТНО! Сонував неверојатно “језив“ и страшен сон, поврзан со моја многу блиска личност (веќе покојна) ако некој смета дека може да ми го протолкува или да каже што значи нека ми пише директно, ќе му го раскажам... :(

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    cudni se tie sonista so vekje pokojni licnosti.jas takov son sonuv koga imav soobrakjajna nezgoda mi izleze na pat pokojna drugarka kade sto mi vika kaj odis ti nagore dolu odi ovde pak ke dojdes ama tamu pak ne mozes da se javis. potoa go sonuvav i tose proeski kaj sto bil kaj mene doma ne se sejkavam na muabetite koi sme gi pravele no odednas nesto cukna toj se svrte kaj ikonata od sv Nikola koja navistina ja imame doma i na isto mesto stoese kako i vo stvarnosta i mi rece moram da odam ama ke dojdam pak i blesna svetlina od kaj ikonata i jas se razbudiv. mnogumina mi kazuvaa deka tie ne se sonista ali ne znam mozebi e nekoe bozjo cudo

12. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Ве молам доколку некој може да ми го протумачи сонот...имено сонував како отварам ординација,идат полно луге ама ординацијата како несредена,нема ѕидови од сите страни,гледам доле како да е во бавча,ред плочки ред земја,овошки,сакајки да запалам светло нема штекер,запалив со поврзување на голи жици,една другарка ми вика,ич неми се допаќа како е средена,и викам ама така изгледа од балоните коа ке ги тргнеме ке се види поубаво,и јас сваќам дека стварно не е доправена,и прашувам дали ке може да се цементира подот и плочки други да се стават,дали ке има време.И се разбудив во паника.
    Иначе сум во процес на отварање на ординација,ама се појавија проблеми со имотниот лист ,и бајаги се одолговлечија...Сигурна сум дека сонов сака да ми каже нешто ама не можам да си протолкувам ,дали е на лошо или на добро...благодарам на оние кои ке се обидат да ми протолкуваат.

13. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Често го сонувам овој сон.
    Се сонувам во венчаница и ќе се мажам за некој што не го сакам и на крај ја откажувам свадбата, тие церемонии, бла бла затоа што сакам друг.
    И минатата вечер го сонував истото само што овој пат ја соблеков венчаницата.
    Што може да значи тоа?

14. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.107
    Мноооогу сонувам. Знае некој да ми каже шо да напраам да престанам :) ? Многу реални работи сонувам...

15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.290
    Не спиј :D

На alexa_dimoska, Pepa B.., ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Девојки сонував еден сон и цел ден мир си немам. Сонував како предниот заб ми се скршил, но не падна, се нишаше во сонот и знаев дека наскоро ќе падне,но пред да падне се разбудив. Ако некој знае нека ми каже,триста мислења најдов поврзани со паѓање заб,али за мојов сон немаше.

17. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Скоро секоја ноќ сонувам како да имам некои тешкотии во устата не можам ни да зборувам,потечена ми е и плукам многу крв.Знаете некое значење?

18. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    Сонував дека на сестрата од дечко ми и се родило бебе. Отидов кај неа со цело ќесе полно со поклони. Во него имаше козметика за бебето, за неа, златно синџирче со буква А, парфеми и в рака ги броеше парите кои и ги имав дадено. Таа ги отвори пред мене и ми се заблагодари меѓутоа како да се чудеше зошто и носам толку поклони - само еден беше за бебето, другите сите беа несвојствени.
    Кога таа отиде во друга соба, јас зедов ги разгледам подароците да видам за што станува збор. Испадна дека многу работи што се лично мои сум и ги ставила во ќесето, синџирчето со буква А сфатив дека е моето (подароци што некој мене ми ги дал претходно).
    Што би можело да означува овој сон навистина ме интересира. :)

19. Маца 1123

Маца 1123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите,има ли некој да ми каже сто значи сонов не се секавам на цел сон го го запаметив само ова,знам дека несто неубаво се случуваше јас плачев и одеднаш ја здогледав мојата сега покојна баба лежеше во кал и плачеше и како да лежеше свртена со лицето кон калта и кога ја исправи главата ме виде и заплака уште повеке и јас исто заплакав уште повеке со голема болка и липанје и реков само бабо и клекнав ,потоа се разбудив,додека беше жива многу бевне поврзани и сега многу ми недостасува а никогас не сум ја сонувала ,а секогас ме бранеше кога татко ми ке ме караше па и кога умираше умре по мене беше болна во постела а јас бев пресно мажена и породена и бев појдена да поседам некој ден тогаш дојде мажот ми напијан и насскан од мајкаму развикуваше по мене почна да ме напајга а баба ми се слушала од другата соба и сакајки да стане паднала од кревет кога го истера мм татко ми надвор одма потрча кај бабами и ја начека падната од кревет,значи буквално умре по мене ,сега многу ми недостасува а и ден денес си ги имам истите проблеми со мм .Дали некој знае што значи сонов да ми каже ве молам,многу цесто кога сум тажна и плачам си ја барам .

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Не се разбирам многу во толкување сонови , но според мене , баба ти е загрижена за тебе и " од оној свет " ти праќа порака дека не си сама , дека е секогаш со тебе иако не ја гледаш .

Зошто не разговараш со мт ? Зошто не му посочиш дека ако вака продолжи или ќе се разболиш или бракот ќе ви пропадне ?

Веројатно духот на баба ти е вознемирен поради проблемите што ги имаш дома .

Не ме држи мене за збор , еве ако има феминка што ги разбира овие работи , нека каже точно значење , но јас мислам дека е ова .

На Маца 1123 му/ѝ се допаѓа ова.