Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.320
    Што значи да сонуваш секогаш како некој те понижува и исмејува,речиси секоја вечер го сонувам ова тоа се со различни личности.

2. La.RagazzaMisteriosa

La.RagazzaMisteriosa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    10.844
    Го сонував мојот покоен дедо и баба ми (која е жива) стојат покрај пат еден позади друг, а јас стојам на патот.
    Пред нас има голем двор во кој се движат луѓе.
    Забележувам една жена целата во црно страшна како доаѓа накај мене, застанува и се сокрива позади дрво (како да се смее). Им велам на дедо ми и баба ми да ја видат тие ништо не гледаат молчат. Жената прави неколку чекора се свртувам да им кажам да погледнат и забележувам дека ја нема исчезнала за миг.
    Знае некој што значи сонот?

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Прв пат во животот сонував некои бројки.
    Не се броеви што можеш да ги уплатиш на лото или слично, ама се зачудив. Што значи тоа?

4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    На темава сите прашуваат што значи сонот, а има ли некој да знае да одговори? :D

Инаку и мене би ме интересирало толкување на мојот сон да слушнам.
    Сме имале шанк дома, над него спуштен плафон со ламперија, внатре имало глушец голем, мм го затворил, а глушецов не предтанува да тропа. Почнав да пиштам ќе избега направи нешто, и како тргам да го убијам ли немам поима, така глушецов прави дупка, излетува од шанкот и низ прозор да го нема. Огромен глушец, огромен значи! :x низ шанк, преку мене, преку некој кревет, магла фати надвор :D
    Локација сосема непозната, а демек дома сме биле...

5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    jas znam deka glusec da sonuvas znaci nekoja steta.

6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Stetata od mene izbega znaci :D:rofl:
    I jas sum go. Procitala negde istoto, nego tolkuvac mislev ke najdam ovde da go povrze celiot son :) fala Marchi!

7. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Девојки,знае ли некој што значи да сонуваш како некој те проколне?

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ќе постигнеш успех со помош на влијателна личност.
    Луѓе ме немаше подолго време и првин пишувам овдека пошто од памет се извадив.
    Прееска сонував како канам бифш дома и како му ставам отров во пиењето и тој заспива.Потоа зборев со него и неповрзано испадна да он сака утре да дојде кај мене и коа си ги споив работите се уплашив.Другарка вика било лошо тоа што сум сонувала и подобро да не сум го пуштала да дојде.
    Хелп??

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    мајка ми е почината пред година дена.Вчера на сон ја гледам како се качува низ угорница и стигнува до мене.Сакаше кафе да пиеме.Јас одам да сварам кафе (турско) незнам зошто кафето не ми успеа,па зедов пд автомат макијато.Кога се вратив она седеше на маса полна со млади луѓе и мало девојче.Го испи кафето и стана да оди.На одење толку силно ме гушна што мисла сеуште го осеќам стисокот.И велам:Ама зошто толку силно ме стискаш?
    Ми рече:ке се видиме пак ..

се разбудив

има ли некое значење?

10. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    @joy1 Можеби ти недостасува затоа така си ја сонувала. И јас имам такви сонови сонувано со починати. Пример лани така мноогу ми недостигаше баба ми и по некој ден ја сонував како дојде кај мене и ме гушкаше. Дури во сонот бев свесна дека е почината. Ми се чини сеуште кога ќе ги затворам очите и ќе се сетам на тоа, како повторно да ме гушка.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    @VictoriaSan ne bi rekla deka se toa sonovi tuku dusite na mrtvite idat kaj zivite i nema drug nacin osven vo sonot.jas imav soobrakjajna nezdoga i 3 dena bev vo koma sto ne iznavidov za toa vreme posledno se sejkavam deka se kacuvav po edna ugornina nagore pestera so svetlina nadolu temnica od edna strana karpa od druga provalija i odejki taka nakaj svetlinata mi izlaga edna odamna pocinata skolska prijatelka kade mi vika zosto sum go izbrala patot nagore i vikam gore svetlo e dolu temno strav mi e da se vratam i taa mi vika odi sega dolu vamu pak ke dojdes ama dolu nema da pojdes pak i po toa se budam od koma.mnogum ina mi rekle deka toa ne e son tuku dusevno setanje.

На Crnookata, Vitaly, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    @marchi-cool знам дека тоа не се обични сонови, на некој начин така се поврзуваме со мртвите. Зборот ми беше дека можеби @joy1 сакала да ја види мајка и па затоа ја сонувала.
    Како јас што сакав премногу да ја видам баба ми, па по некој ден ја сонував.
    Сепак ова е мое мислење а јас не сум експерт за сонови :)

На marchi-cool и joy1 им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    vo pravo si obicno sonovite doagajaat od ona sto ni e vo potsvesta taka da kako i da e nikoj ne moze so sigurnost da kaza (pa eve ni jas :) ) sonot e navistina cudna pojava

На VictoriaSan му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Маца 1123

Маца 1123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Толку лош сон сум сонувала што цел ден чуствувам бес .Го сонував мојот син 15год. како плаче и липа цел вцрвен во устата и околу устата и отечена и јас му велам сто се случи ми вели ништо ,го прашувам да не те силуваше некој кази ке му го извадам џигерот со два прсти ми призна рече да ,и толку потоа се префрлив на друг сон ,неодамна почина баба на мажот ми имаше 90год и неодамна пред некој ден и носеа 3 недели,а ја сонував како костур како тогаш да починала а и се гледаа само коските и така како костур ја облекувале а пак беше без облека и сега ја носат за погреб ама не на гробишта туку незнам како да ви објаснам на некое др место и тоа во инвалидска количка и како ја носат одиме неколку души и наеднаш се најдов во една затворена просторија и разгледуваме и се најде еден школски од основно и за миг од горе од еден ќош почна несто силно да не влече како вакум јас излегов и усте една особа не се сеќавам која беше успеавне да излеземе од таа просторија а школскиот не успеа само му викавне ајде иле побрзај се обидуваше и одеднаш како сто стоевне надвор од таа просторија слично како во трговки во ходникот пак баба му на мажот ми во количка инвалидска ја враќат назат и тргнав по нив.Стварно во последно време само неубави соново сонувам ми се смачи сто после тоа цел сен имам чуство како во сонот да сум.Знае ли некој што значат соновиве.(facepalm):(

15. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    Сонував дека дечко ми ме побарал за жена. Прстенот беше сребрен, а место дијамант имаше мала црна ружичка.
    Толкување?

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Сонував гавран кој стои на ограда кај едни комшии, а после тоа се спушта на земја и се претвора во мачка ? Сум тргнала да го бркам и се разбудив.
    Што може да значи сонов ?

17. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Веќе некое време сонувам како се карам со различни личности.
    Толку жестоки караници што мислам и во сонот ги доживувам тие емоции. Ги познавам тие личности, но си немаме ништо конкретно замерено. Што значи тоа?

18. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    @BurstBerry Според твојот сон гавранот како симбол означува среќа и добри, радосни вести. Можеби конечно ќе ја добиеш работата која си ја посакувала долго време и ќе стекнеш значајно искуство, а и ќе напредуваш. Тоа што си го бркала гавранот значи дека навреме ќе откриеш некоја измама или ќе спречиш да ти биде направено некое нечесно дело.
    Конкретно за претворањето во мачка не сум сигурна што би можело да значи, меѓутоа ако се сонува мачка тоа укажува на финансиски проблеми - трошење пари на непотребни работи и недоволно водење сметка за парите со кои располагаш.

@mynameislove Кавгите во сон се всушност рефлексија на твоите ставови кои на јаве се спротивни од оние на личностите со кои си се карала во сонот. Т.е. ако на јаве се воздржуваш од спротивставување на личност за која си свесна дека има различно мислење од тебе, многу веројатно е дека на сон таа воздржаност исчезнува и во кавгата на сон го кажуваш се тоа што би го кажала и на јаве, но од одредени причини или поради можни последици не сакаш.
    Сепак :!: понекогаш кавгите во соновите немаат врска со личноста со која се караш, туку со твоите емоции и мисли. Можеби си конфузна и не знаеш по кој пат да тргнеш, па таквата состојба може да доведе до сонови со кавги.
    Кажа дека подолго време сонуваш кавги, пробај на јаве да размислиш што точно те наведува на „несвесни“ судири со тие личности. Сонот е порака да размислиш дали твоето однесување е исправно и да поработиш на твојата самоконтрола и расположение.

На BurstBerry, Acka22 и mynameislove им се допаѓа ова.
  19. any_xx

any_xx Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    57
    Imam simpatija koj ednash mi spomna za izleguvanje no go odbiv od xx prichini.. no odvreme navreme pak se buckame da recham no nikako da pishe pak za da se vidime. Pa go sonuvav kaj shto mi pishal dali sakam da se vidime hahah.. pa dali mislite deka ova bi se ostvarilo vo realnosta ili pak obratnoto ? Bidjeki sum nenormalno opsednata so nego chekajki go haha :/

20. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Samo ti sonuvaj deka ke ti pise pak:(