Леле го имам сонувано истиот сон и тоа многу пати, понекогаш и бран огромен како иде накај нас а ние бегаме нагоре по ридови некои.
интересно е шо мислам дека сама си го режирав сонот како ја што сакам да биде и како полуразбудена у секој случај језиво
Пред пола саат се разбудив плачејќи и во сон и на јаве... Сонував саканиот ми починал ама јас не го видов само ме известија дека починал. Знае некој да ми каже нешто?
Ја сонував баба ми (жива е), но беше истовремено на две места. Лежеше во едната соба а се занимаваше со алишта во другата. Му кажав на дедо ми за тоа и тој се зачуди ко виде. Зедов телефонот да снимам, ја снимив каде што ја има два пати но видеото само се избриша од телефонот по некое време. Како нешто да сакаше да нема докази од тоа. Потоа "едната" ја снема. Што можи да значи? Друго сонував дека сум бремена (по којзнае кој пат ваков сон) бев во петти месец и детето беше машко. Сите за ако сонуваш бременост велат дека значи болест, или нешто лошо.
Не знам дали ова е баш за во темава со сонови ама не знаев каде да напишам. Не сум сигурна како се викаше, нешто парализа беше, ми се има случено повеќе пати. Легнувам и сонувам нешто на кратко и одеднаш се будам и пробувам да вриштам да се мрдам ама не можам и после пак заспивам и неколку пати така. И накрај некако станав се преместив у др кревет и конечно нормално заспав. Друг пат истото ми се случи и накрај се разбудив во 3:30-4:00 и ја видов вратата подотворена, а јас таа вечер последна заспав. И станав погледнав малце ама се беше темно и страв ми беше и ја затворив и си легнав. Многу е страшно чувството тоа да ти се случи, да си буден да мислиш дека вриштиш, а всушност не вриштиш, а уште пострашно да се разбудиш у 4 со отворена врата. Дали има некој искуство со ова и дали точно знае како се вика појавата? И дали некој знае што може да биде тоа со вратата или што значи?
toa e umor taka imam slusnato i mene mi se ima slucuvano sakas da vikas ne mozes sakas da mrdnes ne mozes strasno e custvoto :/
Toа е парализа на сонот,мене често ми се случуваше во дваесеттите години....језиво многу.ми беше страв да спијам....има и тема на форумов како парализа на сонот
Сонував како сретнав другар кој го неам видено 20години,во сонот многу се израдував,го гушнав седнав до него,а бевме како покрај некоја чешма,идеа луге пиеја се миеја и заминуваа,.Во еден момент го гледам гол надоле и ми вика седни,викам неее јас те сакам многу ама како другар тоа никако,во тој момент дојдоа жени со деца тој со рака се покриваше,заминаа жените и ние се разделивме,секој замина по свој пат.....Интересно ми е што одамна и не ми текнало на другаров ..од кај сеа у сон и плус гол....се плашам да не алудира на болест сонов..... Кој знае не ка одговори ,што би значело
666 страници Сонував дека со сите другарки се газиме од смеење на слава, ама тоа повеќе беше како свадба, без невеста и младоженец и немало јадење и пиење. Дали ова значи дека сите другарки ќе плачеме? Во исто време како на сонот?
Zdr zenski,vaka zolvami me sonuvala kako sum rodila masko bebe,a jas sum bremena,dali toa ima nekoe znacanje deka bebeto sto go nosam ke bide masko ili ima dr znacanje...
Jas dodeka bev bremena se sonuvav kako nosam masko , a potoa zensko bebe . I dvete izlegoa taka . Prvoto mi e sin , vtoroto kjerka . Potocno sonuvav otkako sum se porodila , koga doktorot mi kazuva masko / zensko
Јас сношти сонував дека една познаничка родила женско бебе, аа таа е бремена со машко. има некакво значење?
Decko mi mi kaza deka majka mu ne sonuvala mene i nego kako sme se zemale,mene kako nevesta,bidejki sum ostanala trudna.Procitav vidov deka nevesta znaci razvod ili razdeluvanje so partnerot...Dali e ova vistina? Otkoga procitav sto e,me maci ova.