Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    Леле го имам сонувано истиот сон и тоа многу пати, понекогаш и бран огромен како иде накај нас а ние бегаме нагоре по ридови некои.

На La diabla и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.447
    интересно е шо мислам дека сама си го режирав сонот како ја што сакам да биде и како полуразбудена
    у секој случај језиво

3. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Исто ијас многу често сонувам таков сон

4. flowergirl567

flowergirl567 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Јас многу често сонувам сонови каде умираат моите блиски.Знае некој што значи тоа?

5. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Пред пола саат се разбудив плачејќи и во сон и на јаве... Сонував саканиот ми починал ама јас не го видов само ме известија дека починал. Знае некој да ми каже нешто?

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.091
    Допаѓања:
    55.817
    Ја сонував баба ми (жива е), но беше истовремено на две места. Лежеше во едната соба а се занимаваше со алишта во другата. Му кажав на дедо ми за тоа и тој се зачуди ко виде. Зедов телефонот да снимам, ја снимив каде што ја има два пати но видеото само се избриша од телефонот по некое време. Како нешто да сакаше да нема докази од тоа. Потоа "едната" ја снема. Што можи да значи?

Друго сонував дека сум бремена (по којзнае кој пат ваков сон) бев во петти месец и детето беше машко. Сите за ако сонуваш бременост велат дека значи болест, или нешто лошо.

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Бременост значи тежина, нешто ти е тешко на душата. Јас така знам

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.091
    Допаѓања:
    55.817
    Па точно е донекаде. Сепак другиов сон повеќе ме замисли.

9. snowflake5

snowflake5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    88
    Не знам дали ова е баш за во темава со сонови ама не знаев каде да напишам. Не сум сигурна како се викаше, нешто парализа беше, ми се има случено повеќе пати. Легнувам и сонувам нешто на кратко и одеднаш се будам и пробувам да вриштам да се мрдам ама не можам и после пак заспивам и неколку пати така. И накрај некако станав се преместив у др кревет и конечно нормално заспав. Друг пат истото ми се случи и накрај се разбудив во 3:30-4:00 и ја видов вратата подотворена, а јас таа вечер последна заспав. И станав погледнав малце ама се беше темно и страв ми беше и ја затворив и си легнав. Многу е страшно чувството тоа да ти се случи, да си буден да мислиш дека вриштиш, а всушност не вриштиш, а уште пострашно да се разбудиш у 4 со отворена врата. Дали има некој искуство со ова и дали точно знае како се вика појавата? И дали некој знае што може да биде тоа со вратата или што значи? :worried::worried:

10. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    toa e umor taka imam slusnato i mene mi se ima slucuvano sakas da vikas ne mozes sakas da mrdnes ne mozes strasno e custvoto :/

На snowflake5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Toа е парализа на сонот,мене често ми се случуваше во дваесеттите години....језиво многу.ми беше страв да спијам....има и тема на форумов како парализа на сонот

Последна измена: 25 февруари 2018
  12. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Сонував како сретнав другар кој го неам видено 20години,во сонот многу се израдував,го гушнав седнав до него,а бевме како покрај некоја чешма,идеа луге пиеја се миеја и заминуваа,.Во еден момент го гледам гол надоле и ми вика седни,викам неее јас те сакам многу ама како другар тоа никако,во тој момент дојдоа жени со деца тој со рака се покриваше,заминаа жените и ние се разделивме,секој замина по свој пат.....Интересно ми е што одамна и не ми текнало на другаров ..од кај сеа у сон и плус гол....се плашам да не алудира на болест сонов.....
    Кој знае не ка одговори ,што би значело

13. snowflake5

snowflake5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    88
    Еве ти од соновник

Прикачени фајлови:

На martovsko cveke му/ѝ се допаѓа ова.
  14. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
  15. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    666 страници :devil: :devil:

Сонував дека со сите другарки се газиме од смеење на слава, ама тоа повеќе беше како свадба, без невеста и младоженец и немало јадење и пиење.

Дали ова значи дека сите другарки ќе плачеме? Во исто време како на сонот? :rofl::rofl::rofl:

:drunk:

16. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Zdr zenski,vaka zolvami me sonuvala kako sum rodila masko bebe,a jas sum bremena,dali toa ima nekoe znacanje deka bebeto sto go nosam ke bide masko :D ili ima dr znacanje...

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Jas dodeka bev bremena se sonuvav kako nosam masko , a potoa zensko bebe . I dvete izlegoa taka . Prvoto mi e sin , vtoroto kjerka . Potocno sonuvav otkako sum se porodila , koga doktorot mi kazuva masko / zensko :)

18. Magik

Magik Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Јас сношти сонував дека една познаничка родила женско бебе, аа таа е бремена со машко. има некакво значење?

19. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Decko mi mi kaza deka majka mu ne sonuvala mene i nego kako sme se zemale,mene kako nevesta,bidejki sum ostanala trudna.Procitav vidov deka nevesta znaci razvod ili razdeluvanje so partnerot...Dali e ova vistina? Otkoga procitav sto e,me maci ova.

20. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.