Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. marija1907

marija1907 Популарен член

Го сонував колегата како го отпуштиле од работа и многу го мразеле. После тоа облеков штикли поубави не сум видела у животов, и си заминав некаде.
    На фемина нема ни отказ ни штилки во соновникот. Да не знае некој што значи сонов?

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

јас не верувам дека постои парализа во сон. Надприродните случувања не можат научно да се докажат. Ст тоа е мачкање на очи а ние веруваме во се што ни се сервира. И мене ми се има случено многупати како што објаснува @snowflake5

3. sheis

sheis Истакнат член

Што значи да тинсе скрши заб во сон? Мене ми се скрши 2ката и кога сум го земала парчето било со срце на него со циркони а остатокот од забот сум го извадила сама за да не ми смета за да можам да си ставам нов заб... Преплашена сум бидејќи знам дека соновите со заби не се баш најдобри :(. ( исто така веќе еден месец се тегнам по забари и си ги поправам)

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ништо посебно. Колку заби мене ми испаднале па ништо не се случило. :D

5. sheis

sheis Истакнат член

ама сум се исплашила... а знам дека самата психа ми работи само на тоа дека цел месец ги поправам забите ... :*

6. lejdi16

lejdi16 Истакнат член

luge dali znaete sto znaci koga sonuvas nekij da ti kaze datum.Majkami sonuvala nekoj i kazal 9ti April i drygo nisto od sonot ne PAmti...malce atrav me fakja negativna sum si po priroda

7. marchi-cool

внимавајте велигден е. Не би знаела што значи може нешто убаво е. Јас се сеќавам на ист овој датум пред 11 години мајка ми на секој збор велигден го спомнувае несвесно. За секој празник кој сакаше да го спомне таа велигден го спомнуваше пак несвесно. Се спремаше како нешто лошо да ќе се случи и тој велигден и трпезата побогата ја направи. Ноќта на велигден јас доживувам сообраќајна незгода и се будам од кома на третио денден со сонет многу чуден сон. Каква коинциденција на истиот тој датум (7ми април само различни години) умираат и баба ми и дедо ми а за малку и јас.

8. lejdi16

lejdi16 Истакнат член

of leleee,mnogu me uplasi sega...

9. marchi-cool

не мора се на лошо да ве тера. Можеби ќе биде нешто добро

10. lejdi16

lejdi16 Истакнат член

treba da ni stignat pari od PAtov za oh sto go pravat ni zedoa mesto i koga ja prasav so sto i se povrzuva sonot mi kaza deka ko vo magla nesto za toa...sto i da e na arno da e..nisto nemoze da se smeni

marchi-cool likes this.
  11. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Нов дечко,нова љубов

12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Јас имам слушнато дека невеста е бременост. :)

13. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Здраво! Сакам да споделам нешто невообичаено. Веќе 3-4 медеци уназад сонувам земјотрес односно го проживувам буквално ме буди од сон се тресам цела и чекам да прекине за да станам меѓутоа кога ќе пребарам на нет нема ништо. Никаков земјотрес едноставно ништо. Се плашам зошто верувајте така ме буди од сон што навистина ме тресе и свесна сум дека го проживувам а всушност не постои. Некое искуство да не има некој или мислење за ова.

14. orevka

orevka Популарен член

На соновник пишува дека
    Ако почувствувате земјотрес
    Ќе чуете добри вести.
    Ако сè околу вас се руши при земјотрес
    Ќе претрпите големи загуби.

15. waterllady

waterllady Популарен член

Ми се има случено буквално истото.Те гази сенка. Јас тоа го доживував како во полусон и нешто ми ја држеше ногата за да не можам да станам додека се под мене и околу мене се тресеше. Многу страшно.:|
    Не знам дали си верник, ако си измиј се со крстена вода и почади со темјан, а и крсти се секоја вечер пред спиење. :)
    Ако не си христијанка не знам како да ти помогнам, јас одкога почадив со темјан ми престанаа таквите соништа. :)

Bitter-Sweet likes this.
  16. dreamgirls123

dreamgirls123 Нов член

девојки да ве прашам нешто што значи да сонуваш како си бремена и на крајот пред да се породиш бебето умира

17. AnaaKareninaa

AnaaKareninaa Активен член

Колку јас што знам тоа е тежина бебето е грижа а тоа што бебето умира не знам

dreamgirls123 likes this.
  18. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Што значи да сонуваш како паѓаш,како лебдиш?? Како паѓаш од нешто високо??

19. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Според сонoвникот на @Miss.A.
    Паѓање означува - Чувствувате дека немате контрола над работите кои ви се случуваат. Претскажува несигурност и недостаток на поддршка. А за лебдење немаме инфо во нашата база на податоци. (wfh) Ионака не може да паѓаш и лебдиш во исто време. ;)

20. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Здраво. Последниве неколку месеци сонувам многу лоши,чудни сонови. Некои чудни страшни места, запуштени куќи, чудни луѓе што не ги знам.Како некој ме брка,да ме киднапира,да ме силува,да ме убие..Поплави, земјотреси, крадци..Живи луѓе ги сонувам како умрени,како духови и секакви глупости. Парализи во сон ( -за тие што не се запознаени). Прочитав некаде да ја променам положбата на спиење, го направив тоа неколку пати, џабе. Секојдневно си ја проветрувам собата, внесувам детали за да се чувствувам подобро,џабе. Најголемиот проблем е што многу ми влијаат на расположение во текот на денот, се будам како претепана, ми набиваат страв. Хорор филмови не гледам, ова го кажувам бидејќи има луѓе што гледаат,па сонуваат после. Ова трае веќе 6,7 месеци и стварно не знам што да правам веќе. Совет?