Баш ја читам сега книгара за анализа на сонови од Фројд, според него соновите се одлик на душата. Според тоа што раскажуваш мислам дека имаш длабоко во твојата потсвест некој немир што те мачи или некој проблем што не ти дава мир. Пробај да го решиш или да се соочиш со него ако не да се релаксираш и да правиш нешта што ќе ти го одземат вниманието ќе те натерат на нешто друго да се концентрираш.
Sto znaci da se sonuvas kako nevesta,se vidov vo mnogu ubava vencanica,mladozenecot bese poznanik no potoa iscezna I neznaevme koj e,potoa pak sonuvav kako me pogalija so svezo ispileni pilinja I toa od toj sto go obozuvam.
Не е добро ова..во глобала ако се сонува невеста не е добар знак.На фемина соновникот покажува дека ќе се разболиш од тешка болест.. http://www.femina.mk/соновник/невеста а пилињата претставуваат забавни и смешни настани. http://www.femina.mk/соновник/пилиња повели.
Тоа што го сонуваш нема никаква врска со иднината и дали нешто ќе ти се случи или не. Само можам да кажам дека соновите се одлик да субјективни сфаќања што значи сонуваш тоа што чувствуваш.
Си купив розов фустан ,убав ама изгужван,го пеглав не се испегла добро.Потоа како да влеговме во нечива куќа,и се плашев газдите да не дојдат.У дворот најдов по земја железни парички и ги земав...... Иначе денов ми беше напорен и нервозен ,гарант е поврзано со парите..ама фустанот не знам што значи
Втор пат сонувам исти манастир и неможам да го опишам после само ако го видам ќе знам дека е тој.. првиот пат ко бев бремена свекрвами ја сонував одеше за во манастирот ама не влезе јас ја чекав надвор, а вториот пат јас сонував како да е крштевка деца не видов само кумој видов од деца и сакаа да вртат околу манастир и во нив и кумата на детето мое како ние да сме праеле крштевка ама не влегувам во манастирот туку надвор стојам и гледам како да е праен манастирот со стара цигла и има двор како ѕидчиња од камен ( слично на самоиловата тврдина такви ѕидчиња ама многу ниски се поминува на нив т.е се прескокнуваат... најслично за да опишам не ми текнуваше поинаку) и зборувам нешто цело време во сонот а незнам после што и последно се сеќавам дека и некој нешто ми кажуваше непознат некој ама незнам што не се сеќавам (пред неколку дена беше) и од ко заврши сето како крштевка да било и дедо мој ми даде обетки во кутија спаковани двете беа( се надевам не се близначки наредна бременост)...
јас мислам дека ако сонуваш гроб и знаеш чиј е пожелно е да го посетиш да запалиш свеќа. Јас сонував нешто слично бев на гроб па осетив некаков мир
Мајка ми пред да ме роди сонувала обетки,што значело женско дете а кај тебе најверојатно близначки,плус и кумови крштевки...убави нешта ти следат.И празници се па се појавува манастир ,сигурно веке си била во црква..позз
Како сум била во Охрид и во продавница гледам прстени,не прашав за цената ама три си одбрав ,едниот обичен другиот со камче третиот како пчелка каменот направен бел со црвени крила,се мислев дали да ги купам ама ги купив.а не видов колку пари платив со картичка а продавачката не ми кажа колку коштаДома коа дојдов го стаив на рака,и пак го извадив коа видов на кесата пише 8600 помислив дека се евра и ми дојде како многу сум ги платила па двата да ги вратам само едниот прстен да го задржам.Отидов у продавница но како стоматолошка ординација да беше,во ќош имаше некои деца ама како предходно истите да биле возрасни а сеа се смалиле...и се премислив си ги зачував прстените ана рака си го стаив тој најубавиот ....
Вечерва сонував една жена што ја познавам како се крсти пред куќата и како со прст покажува накај мене што би значел сонот знае некој да каже... ммм чуден сон