Актовка, полна со ситни дијаманти. Ја држеше другарка ми,, која работи баш со нив. Во сонот бев кај неа во продавница и дојде млад брачен пар и ја зедоа со нив. Ја прашав неа зошто ги остави да ја земат, таа рече во ред е. После дојдоа да ја вратат.
Сум носела бебе во црква, имало пеење.. Ме праша попот дали има таткото, му реков не и ми рече зошто досега нема татко ? Се држела литургија. После еден човек, не одбрал со едно око и сме јаделе в црква супа и месо со ориз.
Да се шеташ низ улици со започнати убави но незавршени згради што значи? На крај влегов во една многу убава но како лавиринт беше. А и една се запали. (Да напоменам имаше пожар во комшии). Потсвеста дали или што
Slucajno otvoriv na ovaa tema i go procitav vasiot komentar... vo Mirjaniniot manastir vo Stip imam odeno tamu ima covek so edno oko... Mozebi toa e znak deka treba da otidete tamu
Сонував мали мачиња жолти кои беа гладни ако не им дадовме храна ќе умрат, им дадовме јогурт и го јадеа и беа многу среќни и тие и ние. Ги галевме но јас се плашев да не ме нападнат но не напаѓаа.
Сонував како ме нападнал таксист и знам дека дури почнав да викам. Чудно беше, он седеше позади возачко јас позади совозачко седиште и нешто сме дискутирале и ми рекол ,,ти си многу воспитано девојче ретки сте во младинава” И како што му реков фала почна да ме фаќа за ногата и знам дека скокнав и го мавав со ташната и пробував да искочам од таксито ама вратата беше затворена. Овде се пресеков и се разбудив.А пред тоа исто нешто сонував и се вознемирив ама не до волку
Ништо посебно, можеби подсвесно имаш страв да не ти се случи нешто вакво во такси, па поради тоа сонуваш.
Сонував големо море но отсечено од плажата со голем насип земја, водата што беше во насипот беше прљава и имаше заробени риби. Јас бев со гума за пливање високо од страна на морето и го гледав насипот, луѓе копаа да пробаат да го урнат, дојдоа до подводна цефка и беше со чиста вода. Насипот почна да се полни и сите оставија на времето да се напуни и спои, но мене не ми се чекаше посегна со нозете кон врвот од песокта и го срушив. Направив мало цунами од темно сина длабока морска вода и се беше повторно во хармонија со природата. Испливувам уморна надвор и доаѓам до сопругот го викам да влезе и он. Цело време ми се вртеше Louis Armstrong "What a wonderful world" додека Спиев во глава, и уште не ми излегла песнава и утрово
Сонував дека имаше голем пожар дома, ама немаше чад, и сонував човек, кој никогаш не сум го видела во живот, како се крие додека се разгорува наоколу и после почна да бега а јас, татко ми и брат ми го бркавме во сон и после влезе во камион и ни избега а ја памтам регистрацијата. Што би можело да значи ова многу ми е чуден сонов а исто пред некој ден сонував пожар во комшии и исто јас брат ми и татко ми бевме таму некој го имаше подметнато наеднаш како што се сеќавам. Ако некој може да протолкува нека пише мноогу ми чудно и непријатно сега..
Соништата се метафора за нешто што ќе се случи со сигурност. Не се предвидување туку припремање на свеста за создавање сопствена "судбина" и случувања. Знаете кога имаме т.н. претчувство? Не е тоа претчувство, тоа е "пишување сценарио" за филмот што следи. Има доста околу тоа...
Сонував како со сестра ми и едно девојче кое ми беше другарка во детството влегуваме кај моите дома, и кога на таванот се беси еден пајак ( јас ужасно се плашам од нив) и како да сака да се спушти на долу. Телото на пајаков му беше баш како бело петличе, дури ко убав ми се пристори дека бел. И како почна да слегува, ние се разбегавме да не падне на нас. Мојата внука успеа да го одмине а тој почна брзо над мене да иде и јас како што разбегував ми падна на левото рамо. Ужасно ми беше, викав да го тргнат од мене, не ме касна и јас како од кошмар станав, па дури и на јаве бев преплашена и го чистев рамово. Некој да знае што е бел пајак на сон? Барав на нет, ама не можам да најдам. Не обрнувам секогаш внимание на соновиве, велам нека одат по вода, но ме интересира понекогаш. Поздравче
Zdravo ke moze li dami kazete za eden so sum cestela za blago za rodendenot na moeto dete koj mue po 1 mes i oravi godinka sega se ubavo sum gi pocestila site no ne sum bila doma tuku kako kaj tetkami vo dvor i edna mi rekla bog da go prosti ovie dva dena jas se skrenav doma od strav i misla deka e nesto neubavo ve molam koja znae neka mi pise pozz
Сонував бубачки беа големи и црни. Мајка ми седеше и лазеа на неа. Таа никако не реагираше само се смееше. Што може да значи ова?
Симпатијата дојде кај мене на гости сакал филм да гледаме ама сум рекла го знам филмот го имам гледано и ме бакнал на образ што значи?
Некоја блиска личност ќе ја повреди и ќе плаче поради тоа. Ништо не значи, само реално го сакаш тоа и затоа го сонуваш, а сега сакаш сонот да ти стане реалност.