Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    15.822
    Актовка, полна со ситни дијаманти.
    Ја држеше другарка ми,, која работи баш со нив. Во сонот бев кај неа во продавница и дојде млад брачен пар и ја зедоа со нив. Ја прашав неа зошто ги остави да ја земат, таа рече во ред е. После дојдоа да ја вратат.

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    15.822
    Сум носела бебе во црква, имало пеење.. Ме праша попот дали има таткото, му реков не и ми рече зошто досега нема татко ? Се држела литургија.
    После еден човек, не одбрал со едно око и сме јаделе в црква супа и месо со ориз.

3. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Да се шеташ низ улици со започнати убави но незавршени згради што значи? На крај влегов во една многу убава но како лавиринт беше. А и една се запали. (Да напоменам имаше пожар во комшии). Потсвеста дали или што

4. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Slucajno otvoriv na ovaa tema i go procitav vasiot komentar... vo Mirjaniniot manastir vo Stip imam odeno tamu ima covek so edno oko... Mozebi toa e znak deka treba da otidete tamu

На Евгениј на, GirlLove, fiery lion и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Сонував стар човек кој го познавам дека се подмладил, и беше цел во бело облечен.. што значи тоа?

6. PeperutkiVoMene

PeperutkiVoMene Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    241
    Сонував мали мачиња жолти кои беа гладни ако не им дадовме храна ќе умрат, им дадовме јогурт и го јадеа и беа многу среќни и тие и ние. Ги галевме но јас се плашев да не ме нападнат но не напаѓаа.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Сонував како ме нападнал таксист и знам дека дури почнав да викам.
    Чудно беше, он седеше позади возачко јас позади совозачко седиште и нешто сме дискутирале и ми рекол ,,ти си многу воспитано девојче ретки сте во младинава”
    И како што му реков фала почна да ме фаќа за ногата и знам дека скокнав и го мавав со ташната и пробував да искочам од таксито ама вратата беше затворена.
    Овде се пресеков и се разбудив.А пред тоа исто нешто сонував и се вознемирив ама не до волку

8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Ништо посебно, можеби подсвесно имаш страв да не ти се случи нешто вакво во такси, па поради тоа сонуваш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ribabiba

ribabiba Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    64
    Сонував како ја немам дланкава. Ми била исечена.

10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Сонував големо море но отсечено од плажата со голем насип земја, водата што беше во насипот беше прљава и имаше заробени риби. Јас бев со гума за пливање високо од страна на морето и го гледав насипот, луѓе копаа да пробаат да го урнат, дојдоа до подводна цефка и беше со чиста вода. Насипот почна да се полни и сите оставија на времето да се напуни и спои, но мене не ми се чекаше посегна со нозете кон врвот од песокта и го срушив. Направив мало цунами од темно сина длабока морска вода и се беше повторно во хармонија со природата. Испливувам уморна надвор и доаѓам до сопругот го викам да влезе и он. Цело време ми се вртеше Louis Armstrong "What a wonderful world" додека Спиев во глава, и уште не ми излегла песнава и утрово :)

11. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    Сонував дека имаше голем пожар дома, ама немаше чад, и сонував човек, кој никогаш не сум го видела во живот, како се крие додека се разгорува наоколу и после почна да бега а јас, татко ми и брат ми го бркавме во сон и после влезе во камион и ни избега а ја памтам регистрацијата. Што би можело да значи ова многу ми е чуден сонов а исто пред некој ден сонував пожар во комшии и исто јас брат ми и татко ми бевме таму некој го имаше подметнато наеднаш како што се сеќавам. Ако некој може да протолкува нека пише мноогу ми чудно и непријатно сега..

12. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Соништата се метафора за нешто што ќе се случи со сигурност.

Не се предвидување туку припремање на свеста за создавање сопствена "судбина" и случувања. Знаете кога имаме т.н. претчувство? Не е тоа претчувство, тоа е "пишување сценарио" за филмот што следи.

Има доста околу тоа...

На fiery lion му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.671
    Допаѓања:
    2.157
    Сонував како со сестра ми и едно девојче кое ми беше другарка во детството влегуваме кај моите дома, и кога на таванот се беси еден пајак ( јас ужасно се плашам од нив) и како да сака да се спушти на долу. Телото на пајаков му беше баш како бело петличе, дури ко убав ми се пристори дека бел. И како почна да слегува, ние се разбегавме да не падне на нас. Мојата внука успеа да го одмине а тој почна брзо над мене да иде и јас како што разбегував ми падна на левото рамо. Ужасно ми беше, викав да го тргнат од мене, не ме касна и јас како од кошмар станав, па дури и на јаве бев преплашена и го чистев рамово. Некој да знае што е бел пајак на сон? Барав на нет, ама не можам да најдам. Не обрнувам секогаш внимание на соновиве, велам нека одат по вода, но ме интересира понекогаш. Поздравче

14. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.366
    Screenshot_20190403-012141.jpg
    Screenshot_20190403-012127.jpg
    Конкретно за бел пајак нема , но еве што значи пајак и ако ве полази пајак :)

15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Веќе почесто почнав да сонувам како некоја личност ме бара, потоа напаѓа и сака да ме убие.. :sweat:

16. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Сонував како облекувам бели старки :inlove:

17. Mini¥

Mini¥ Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo ke moze li dami kazete za eden so sum cestela za blago za rodendenot na moeto dete koj mue po 1 mes i oravi godinka sega se ubavo sum gi pocestila site no ne sum bila doma tuku kako kaj tetkami vo dvor i edna mi rekla bog da go prosti :( ovie dva dena jas se skrenav doma od strav i misla deka e nesto neubavo ve molam koja znae neka mi pise pozz

18. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Сонував бубачки беа големи и црни. Мајка ми седеше и лазеа на неа. Таа никако не реагираше само се смееше. Што може да значи ова?

19. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Симпатијата дојде кај мене на гости сакал филм да гледаме ама сум рекла го знам филмот го имам гледано и ме бакнал на образ што значи?

20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Некоја блиска личност ќе ја повреди и ќе плаче поради тоа.

Ништо не значи, само реално го сакаш тоа и затоа го сонуваш, а сега сакаш сонот да ти стане реалност. :rofl:

На Feminka22, Iva9612 и your-girl.-.friend им се допаѓа ова.