Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.958
    Година дена веќе сонувам еден дечко што ми се допаѓаше во основно а од тогаш и го немам видено. Не помислувам никогаш на него кога сум будна, едноставно го имам заборавено дека постои. Ама секоја втора ноќ ми се појавува на сон и скоро секогаш сме заедно и се сакаме. Веќе мака ми е да го гледам само него на сон :D.

2. Miss Raspberry

Miss Raspberry Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Ве молам кој може да протолку шо значи ...
    Сонував море, тиркизно чисто. Море до него базен. Бев многу среќна скокав, пливав, гњурев .. На дното здогледав и ситена си лежеше мирно. Јас само бев среќна и пливав, скокав, гњурев и се восхитував на тиркизното чисто и мирно море и на преубавиот базен до него.

3. Miss Raspberry

Miss Raspberry Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Како што знам, пари се озборување ..

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.364
    Нема за што душо , само да е живо и здраво бебчето , полот како пол :D . Со лесно да си ја минеш бременоста во овие тешки времиња со пандемијава и Бог да ве чува .

П . С . Сепак , не ме држи за збор , споделив свое искуство , што не мора да значи дека е случај и кај тебе . Можеби сепак мајчиниот инстинк е во право :) . Како што кажав , јас сум лаик , причекај можеби уште некој ќе сподели мислење :) .

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    14.512

Фала милчка амин да не чува сите

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    10.808
    На што се должи пречесто сонување? Знам дека обично на она на кое што постојано мислиш или кога си под стрес, ама јас ни едно ни друго не сум освен во ПМС што сум ама не сметам дека тогаш се сонува повеќе.
    Овие два месеца пукнав, абе чисти глупости, некогаш како сега се разбудив тешко и мачно ми е, иако некогаш како сега не се секавам што сум сонувала а се будам со тахикардии.
    Барем нешто да ме опушти да сонувам, не вака, во ПМС и така сум никаква :envy:

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.666
    Допаѓања:
    6.541
    @anggell Не се секирај, ништо страшно, период ти е. Ехее, јас колку сонувам, и тоа вивидни сонови, понекогаш и по 2-3 во ноќ. :) Од умирачки до трудночи. :D Ти може мислиш дека не мислиш преку ден, ама потсвеста е јака работа и она што не ти излегува на површина во текот на денот, ти испливува во текот на ноќта. Мора мозокот да се ослободи на некој начин од сите тие насобрани информации и мисли. Еве, јас на пример во скоро време сонував дека мајка ми била неодамна почината, страшен стрес ми беше, се разбудив со тешки стравови, тахикардии, ќе заплачев, одвај презаспав. И не дека сум помислила такво нешто во реален живот, ама може сум помислила или гледала нешто тие денови поврзано со смртта, и така ми се искомбинирало во сонот. Не придавај премногу значење, само понекогаш соновите ти откриваат некои затскриени емоции и детали од твојот живот, што ако ти сметаш дека треба можеш да си поработиш на нив. :)

На pikabu5, anggell и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Сонував тазе породено бебе, машко мислам го држев во раце. Уште бев во болничка соба. Бебето го држев покрај прозор. И наеднаш се вознемири почна да плаче. И тргнав накај кревет лежеше некој и и реков да го смири,како мое го осеќав ама сакав на некој да го дадам да го смири јас не знаев. И се разбудив. Цела соба беше со природна светлина, чаршафите бели на креветот.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.657
    Допаѓања:
    79.547
    Сонував пајажина во соба и некоја особа, не се сеќавам која беше, ми вика: Еј, имаш пеперутки овде. :drunk:

10. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Што значи,ако оној кој ви се допаѓа го сонувате како се бацува со друга особа и ви кажува дека таа особа ја сака.

11. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Сакаш твојата тежина да ја реши друг да се ослободиш од нејзе.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Здравјето ќе ти биде добро :)

13. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Ако кондурите ти биле големи (а, имаш дечко) тоа значи дека нешто ќе ти засмета.
    А, ако впечатокот е позитивен, а кондурите си ги носела без тешкотии значи ќе си фатиш дечко или некој мали , надминливи потешкотии во врска.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Што значи да му отидеш на некого дома му на гости ? Па ме држел за рака ,па ме гушкал постојано ?

15. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Што значи да сонуваш бивша другарка? Ми виткаше поклон и на крај ме погали. (facepalm):drunk:

16. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Јас пајаци мали црни имав на кревет, мравки летачки.

17. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Некоја штета :|

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Што значи да сонувам како сум трудна во првите месеци?

19. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Тежина некоја.

20. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Сите некако за бебиња сонуваат :) Не знам дали сонував не се сеќавам дека видов лик ама слушнав женски глас кој ми рече дека ќе имам син, а во реалноста не сум бремена ниту планирам со блиска иднина. Што мислите има некое значење или потсвеста ми е ?