Година дена веќе сонувам еден дечко што ми се допаѓаше во основно а од тогаш и го немам видено. Не помислувам никогаш на него кога сум будна, едноставно го имам заборавено дека постои. Ама секоја втора ноќ ми се појавува на сон и скоро секогаш сме заедно и се сакаме. Веќе мака ми е да го гледам само него на сон .
Ве молам кој може да протолку шо значи ... Сонував море, тиркизно чисто. Море до него базен. Бев многу среќна скокав, пливав, гњурев .. На дното здогледав и ситена си лежеше мирно. Јас само бев среќна и пливав, скокав, гњурев и се восхитував на тиркизното чисто и мирно море и на преубавиот базен до него.
Нема за што душо , само да е живо и здраво бебчето , полот како пол . Со лесно да си ја минеш бременоста во овие тешки времиња со пандемијава и Бог да ве чува . П . С . Сепак , не ме држи за збор , споделив свое искуство , што не мора да значи дека е случај и кај тебе . Можеби сепак мајчиниот инстинк е во право . Како што кажав , јас сум лаик , причекај можеби уште некој ќе сподели мислење .
На што се должи пречесто сонување? Знам дека обично на она на кое што постојано мислиш или кога си под стрес, ама јас ни едно ни друго не сум освен во ПМС што сум ама не сметам дека тогаш се сонува повеќе. Овие два месеца пукнав, абе чисти глупости, некогаш како сега се разбудив тешко и мачно ми е, иако некогаш како сега не се секавам што сум сонувала а се будам со тахикардии. Барем нешто да ме опушти да сонувам, не вака, во ПМС и така сум никаква
@anggell Не се секирај, ништо страшно, период ти е. Ехее, јас колку сонувам, и тоа вивидни сонови, понекогаш и по 2-3 во ноќ. Од умирачки до трудночи. Ти може мислиш дека не мислиш преку ден, ама потсвеста е јака работа и она што не ти излегува на површина во текот на денот, ти испливува во текот на ноќта. Мора мозокот да се ослободи на некој начин од сите тие насобрани информации и мисли. Еве, јас на пример во скоро време сонував дека мајка ми била неодамна почината, страшен стрес ми беше, се разбудив со тешки стравови, тахикардии, ќе заплачев, одвај презаспав. И не дека сум помислила такво нешто во реален живот, ама може сум помислила или гледала нешто тие денови поврзано со смртта, и така ми се искомбинирало во сонот. Не придавај премногу значење, само понекогаш соновите ти откриваат некои затскриени емоции и детали од твојот живот, што ако ти сметаш дека треба можеш да си поработиш на нив.
Сонував тазе породено бебе, машко мислам го држев во раце. Уште бев во болничка соба. Бебето го држев покрај прозор. И наеднаш се вознемири почна да плаче. И тргнав накај кревет лежеше некој и и реков да го смири,како мое го осеќав ама сакав на некој да го дадам да го смири јас не знаев. И се разбудив. Цела соба беше со природна светлина, чаршафите бели на креветот.
Што значи,ако оној кој ви се допаѓа го сонувате како се бацува со друга особа и ви кажува дека таа особа ја сака.
Ако кондурите ти биле големи (а, имаш дечко) тоа значи дека нешто ќе ти засмета. А, ако впечатокот е позитивен, а кондурите си ги носела без тешкотии значи ќе си фатиш дечко или некој мали , надминливи потешкотии во врска.
Сите некако за бебиња сонуваат Не знам дали сонував не се сеќавам дека видов лик ама слушнав женски глас кој ми рече дека ќе имам син, а во реалноста не сум бремена ниту планирам со блиска иднина. Што мислите има некое значење или потсвеста ми е ?