1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.492
    Јас сонувам само некои језиви сонови.

Конкретно овој беш дека во соба сум внела кафез за птици полн со мали црни глувчиња :puke:
    И ко забеља две успеаа да излезат, и се сокрија позади некои ќеси со облека што ми беа во собата.
    Секакп ми беше језиво да ги барам, а не ми паѓа на памет да спијам во таа соба со две глувчиња, си пуштив маче во собата за да ги најде.
    Влезе се шмугна кај ќесите и толку. И си викам океј значи тука се, да и помогнам да ги кренам ќесите за да ги улови.
    Кревам ќесите со алишта и двете глувчиња мртви. И ништо мачето си ги зема и успеав да ја избркам да излезе со се нив надвор од собата.

Што може да значи ова знае некој?

2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Глувци значат некаква штета дека ќе ти се случи, или грабеж во домот, ама мачето во сонот што ги фатило глувците, значи дека таа штета ќе се поправи или некој ќе спречи и воопшто да дојде до штета или грабеж.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.365
    Допаѓања:
    20.606
    Сонував како сум нашла еден куп златни прстени во дневната под душекот на двоседот. И сум си рекла дека два прстени ќе си одберам за мене, останатите ќе ги продадам. Што може да значи ова?

4. MAqI

MAqI Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Сонував како умрена баба се вратила, се поздравила со сите и рекла дека треба да ја земи мајка ми со нејзе, не се сеќавам дали мајками замина, што би можело да значи?

5. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Тоа што си го сонувала тоа значи...

6. MAqI

MAqI Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ???

7. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Чим мртов човек сонуваш како се поздравува со луѓе и иде да бара некого, нема што да се толкува, јасен е самиот сон.
    Кажи и на мајка ти нека оди на гробишта кај баба ти, нека и запали свеќа и нека раздаде нешто за нејзина душа.

На MAqI му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.893
    А може едноставно да значи и дека ја сонува баба и зашто и е баба, и недостига, се сеќава на нејзе...не мора веднаш плашење.

9. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Ништо не ја плашам, само и кажав дека сонот е јасен и нема што да се толкува.
    Кога сонуваме само мртов човек може да е од што ни недостига, ама кога сонуваме мртовец што конкретно иде и бара нешто тоа не е туку така.
    Да се редактирам:
    Најверојатно си ме сфатила како да ја плашам дека ќе почине мајка и, не не го мислев тоа, туку најверојатно го немаат одамна посетено гробот на бабата па затоа ги "бара".

На Veta и MAqI им се допаѓа ова.
  10. MAqI

MAqI Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ви благодарам многу и на двете, сепак и јас имав слушнато дека конкретно ако бара некоја личност да оде со нејзе значи смрт на таа личност, се надевам дека не е тоа

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Ако личноста отиде по мртовецот тогаш значи смрт, така знам.
    Јас вака го сонував татко ми, како иде и ме бара, и одма отидов на гробишта си запалив свеќа, раздадов за него и толку беше.

12. Infinity freedom

Infinity freedom Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    42
    Hello drushtvo
    Veke izvesno vreme sonuvam edna lichnost so koja si se svigavme i podolgo si bevme vo kontakt no za zal ne se vidovme bidejki sme na razliclni strani od svetoti sega sekoj si e po svoj pat (razlicen)...

13. Vinsent97

Vinsent97 Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dobro vecer dali nekoj znae shto znaci da sonuvash kako se vrakjash od rabota legnuvash da odmorish i naednash partnerot ti vika stani krvaris kako idam do terasa krvaram ushte tolku i doagja svekrva mi i me cisti

14. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Сонував како влегувам во една продавница во мојот град, сум носела некоја тетратка во тацеѕе и имало многу гужва на влезот и едно момче, смеѓо,високо и ме погледнало и јас него и сум помислила леле колку е згоден, тој тргнал по мене да ми се приближи,па јас сум се правела како да не го забележувам и на крај сме излегле од продавницата заедно...Што мислите,што може да значи? Не го познавам момчето во живо

15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Често пати ја сонувам ќерка ми како се дави во езеро, кога одам да ја фатам баш тогаш се будам од сон...

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Пред скоро време, нема ни 40 дена почина блиска личност од семејството. Ја сонував личноста жива и рече тука сум верувај ми и потоа умре па следуваше погреб. Ми подаде и рака ама јас не ја подадов мојата. Не верувам многу во сонови но во случајов би сакала да знам ако има некое значење.

17. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Дечки,што значи бело зајаче да дојди кај вас дома,потоа излегуваме надвор,надвор пука сонце,а јас легната на треба и в рака држам црвено балонче.

18. Dandra

Dandra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    765
    sonuvav levata strana site zabi mi padnale sto znaci?

19. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.368
    И јас сонував да ми паѓале заби но, не ме болеше само кога видов дека ми паѓаат плачев.
    Цел ден ми беше некако незгодно ради сонов и сеуште ми е језиво

На Dandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Ноќта наспроти задушница сонував сон страшен и фала богу се разбудив. Но за кратко почнав да задремувам пак и не знам како да ви објаснам не сонував сон нормален туку слушнав глас само кој што ми вика
    “Не се секирај ќе умреш смирено и без болки, немој да се плашиш”
    после тоа се разбудив уште по преплашена и не можев да заспијам..
    Дали некој знае какво значење има сето ова?

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.