Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

ти благодарам на толкувањето white kitten :$

white.kitten likes this.
  2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Значи обично науката вели тоа што те окупира секојдневно или те мачи , тоа сонуваш. Ама овој сон што го сонував синока....... Тргнавме на излет фамилијарно низ планина. А таму што да се види.... Цела шума со мртви тела, некои цели, некои полураспаднати, жени , мажи... Некаков масакр. Најчудно ми е што имаше таблички наоколу, испишани со приказни дека тоа се Бугарски државјани???? Може и има логика , јас живеам на погранично место и најчесто тие шуми ги имам шетано???

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Јас сонував дека пробувам прстени. Ми ги подаваше некој и јас пробувам. Три пробав, два златни, а третиот чуден, малку грд, како од керамика, а изгледаше како куќичка со огниште... :^)
    Има некој претстава што ли е ова?

4. Stam

Stam Истакнат член

Имам слушнато дека ако сонуваш заби - расипани или ако ти паѓаат дека некој ќе умре :worried: и ако сонуваш дека некој умрел, ќе му се случи нешто убаво. Несакам да верувам во такви работи, ми се има случено во сон мајка ми да умре, се здробив од плачење во сонот и се разбудив расплакана :worried: :worried: :worried: навистина језиво :x

5. stilas7

stilas7 Популарен член

прстен да сонуваш значи дека ќе се мажиш.
    а што значи да се сонува ако на сон ја скратиш косата?

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

^ Кога на сон ќе ја скратиш косата значи дека некои бриги,грижи што си ги имала си заминале поминале...
    А што значи тоа сонував како се гледам самата себе на болнички кревет како демек сум била бремена и демек сум раѓала :o :?:

7. stilas7

stilas7 Популарен член

мислам дека ако раѓаш на сон се ослободуваш од некои проблеми,а за самата себе да се гледаш? :?: не знам.

8. Ketku

Ketku Истакнат член

Feminki da ve prasam nesto.... Znaete li sto znaci vo son da sonuvate DEKA STE BREMENA SO BLIZNACI( SO MASKO I ZENSKO)..
    Pisete mi pobrzo...
    Pozdrav do site.. :)

9. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Знае ли некој што значи да те боли заб ме болеше се чувствував како ке ми падни али не ми падна за срека?

10. Noemi

Noemi Популарен член

^ Според толкувањата баба ми што ми ги има кажувано заб на сон претставува човек, предните заби ти се поблиското семејство, ако ти падне или го извадиш демек ќе ти починал некој близок :?: Ама ти не си го извадила ;)

11. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

вчера сонував декасум во долна облека и како да ми беа гаќочките мокри, ама не ми беше урина сигурна сум. знае ли некој што значи тоа?

12. cindy

cindy Истакнат член

сонував еден симпатија од порано кој е починат ;( ужасно го спремавме за погребот се сеќавам дека јас требаше да му ставам едно розево меченце . потоа едно малечко девојче го штипна и тој стана .
    ќе ми каже некој ова што значи? ;( ;( ;( ;( ;(
    i miss u and a will always love u ;(

13. white.kitten

white.kitten Истакнат член

МРТОВЕЦ
    свадба за брзо време; ако се видите мртви - беда; ако носите мртовец - напуштете ја започнатата работа; мртовец да закопаш - среќно ке ги решите вашите грижи.

МРТОВЦИ
    да ги видиш и да разговараш - радост после тага.
    еве ти нешто

cindy likes this.
  14. Srekicka

Srekicka Популарен член

За валкани гаѓи пишува дека е болест. :?:

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

БЛИЗНАЦИ
    Среќа во фамилијата; на оженетите среќа, а на неоженетите грижа; ако на сон добиете близнаци- ќе добиете покана за некоја голема свеченост.
    Се надевам помогнав :)

Marucu37 likes this.
  16. cindy

cindy Истакнат член

фала али сепак да ви кажам почина дедо ми ;( на мама чичко - не бадијала старите викаат ако се јават мртовци на сон или бараат нешто или идат по некој

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Синоќа сонував еден многу лош сон, ама си велам нека е за арно бидејки велат дека лоши сонови се сонуваат спроти празници и се неважачки, а денес е Тодорова сабота

Мајка ми и татко ми се караа на улица, јас со едно помало девојче (кое ми било сестричка) гледаме од прозорецот и плачеме, јас се слимнувам по скали и слушам како некоја бор-машина, потоа татко ми ја избушил ногата на мајка ми и од местото, од една мала дупка тече црвена ама така изразито црвена крв малку а до неа стои татко ми , на вратата пак тропа пак татко ми значи татко ми седи до неа во претсобјето и татко ми чука на врата :?: :?: , почнав да си ја соблекувам блузата за да ја сопрам крвта и се разбудив -цела ноќ неможев да заспијам после тоа.

Marucu37 likes this.
  18. Srekicka

Srekicka Популарен член

^ Ќе се скараш со некого, а потоа ќе се покаеш, али ништо страшно.
    Туѓа крв може да биде заработувачка или опасност, потоа ќе бидеш многу среќна, ептен ќе се израдуваш за некоја работа (родители, дете, плачење значат среќа и радост) :)

Zaljubena111 likes this.
  19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Јас сонувава како имам 2 сестри, а 1 имам, таа 3тата е помала од 2рата ама е потполно идентична како мене кога бев мала. Јас цело време ја прашувам како се вика, а таа не кажува, а сите ја викаат по името на мојата сестра(Ане). Чуден сон :?:

Marucu37 likes this.
  20. Marucu37

Marucu37 Истакнат член

јас синојка сонував како сум била на свадбата на една моја наставничка и таму имало една чешма слична на бунар ми велеа дека тоа е чешмата на баба ванѓа и дека ако си замислам желба ке ми се оствари, јас сум си замислила желба да се простам со мојата поранешна најверна другарка , и тогаш се напив од водата и се разбудив целата со солзи :'( дали некој знае што значи ова ? :(