Значи обично науката вели тоа што те окупира секојдневно или те мачи , тоа сонуваш. Ама овој сон што го сонував синока....... Тргнавме на излет фамилијарно низ планина. А таму што да се види.... Цела шума со мртви тела, некои цели, некои полураспаднати, жени , мажи... Некаков масакр. Најчудно ми е што имаше таблички наоколу, испишани со приказни дека тоа се Бугарски државјани???? Може и има логика , јас живеам на погранично место и најчесто тие шуми ги имам шетано???
Јас сонував дека пробувам прстени. Ми ги подаваше некој и јас пробувам. Три пробав, два златни, а третиот чуден, малку грд, како од керамика, а изгледаше како куќичка со огниште... Има некој претстава што ли е ова?
Имам слушнато дека ако сонуваш заби - расипани или ако ти паѓаат дека некој ќе умре и ако сонуваш дека некој умрел, ќе му се случи нешто убаво. Несакам да верувам во такви работи, ми се има случено во сон мајка ми да умре, се здробив од плачење во сонот и се разбудив расплакана навистина језиво
^ Кога на сон ќе ја скратиш косата значи дека некои бриги,грижи што си ги имала си заминале поминале... А што значи тоа сонував како се гледам самата себе на болнички кревет како демек сум била бремена и демек сум раѓала
мислам дека ако раѓаш на сон се ослободуваш од некои проблеми,а за самата себе да се гледаш? не знам.
Feminki da ve prasam nesto.... Znaete li sto znaci vo son da sonuvate DEKA STE BREMENA SO BLIZNACI( SO MASKO I ZENSKO).. Pisete mi pobrzo... Pozdrav do site..
Знае ли некој што значи да те боли заб ме болеше се чувствував како ке ми падни али не ми падна за срека?
^ Според толкувањата баба ми што ми ги има кажувано заб на сон претставува човек, предните заби ти се поблиското семејство, ако ти падне или го извадиш демек ќе ти починал некој близок Ама ти не си го извадила
вчера сонував декасум во долна облека и како да ми беа гаќочките мокри, ама не ми беше урина сигурна сум. знае ли некој што значи тоа?
сонував еден симпатија од порано кој е починат ужасно го спремавме за погребот се сеќавам дека јас требаше да му ставам едно розево меченце . потоа едно малечко девојче го штипна и тој стана . ќе ми каже некој ова што значи? i miss u and a will always love u
МРТОВЕЦ свадба за брзо време; ако се видите мртви - беда; ако носите мртовец - напуштете ја започнатата работа; мртовец да закопаш - среќно ке ги решите вашите грижи. МРТОВЦИ да ги видиш и да разговараш - радост после тага. еве ти нешто
БЛИЗНАЦИ Среќа во фамилијата; на оженетите среќа, а на неоженетите грижа; ако на сон добиете близнаци- ќе добиете покана за некоја голема свеченост. Се надевам помогнав Спојлер Извор: http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php
фала али сепак да ви кажам почина дедо ми на мама чичко - не бадијала старите викаат ако се јават мртовци на сон или бараат нешто или идат по некој
Синоќа сонував еден многу лош сон, ама си велам нека е за арно бидејки велат дека лоши сонови се сонуваат спроти празници и се неважачки, а денес е Тодорова сабота Мајка ми и татко ми се караа на улица, јас со едно помало девојче (кое ми било сестричка) гледаме од прозорецот и плачеме, јас се слимнувам по скали и слушам како некоја бор-машина, потоа татко ми ја избушил ногата на мајка ми и од местото, од една мала дупка тече црвена ама така изразито црвена крв малку а до неа стои татко ми , на вратата пак тропа пак татко ми значи татко ми седи до неа во претсобјето и татко ми чука на врата , почнав да си ја соблекувам блузата за да ја сопрам крвта и се разбудив -цела ноќ неможев да заспијам после тоа.
^ Ќе се скараш со некого, а потоа ќе се покаеш, али ништо страшно. Туѓа крв може да биде заработувачка или опасност, потоа ќе бидеш многу среќна, ептен ќе се израдуваш за некоја работа (родители, дете, плачење значат среќа и радост)
Јас сонувава како имам 2 сестри, а 1 имам, таа 3тата е помала од 2рата ама е потполно идентична како мене кога бев мала. Јас цело време ја прашувам како се вика, а таа не кажува, а сите ја викаат по името на мојата сестра(Ане). Чуден сон
јас синојка сонував како сум била на свадбата на една моја наставничка и таму имало една чешма слична на бунар ми велеа дека тоа е чешмата на баба ванѓа и дека ако си замислам желба ке ми се оствари, јас сум си замислила желба да се простам со мојата поранешна најверна другарка , и тогаш се напив од водата и се разбудив целата со солзи :'( дали некој знае што значи ова ?