Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ти благодарам на толкувањето white kitten :$

На white.kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Значи обично науката вели тоа што те окупира секојдневно или те мачи , тоа сонуваш. Ама овој сон што го сонував синока....... Тргнавме на излет фамилијарно низ планина. А таму што да се види.... Цела шума со мртви тела, некои цели, некои полураспаднати, жени , мажи... Некаков масакр. Најчудно ми е што имаше таблички наоколу, испишани со приказни дека тоа се Бугарски државјани???? Може и има логика , јас живеам на погранично место и најчесто тие шуми ги имам шетано???

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Јас сонував дека пробувам прстени. Ми ги подаваше некој и јас пробувам. Три пробав, два златни, а третиот чуден, малку грд, како од керамика, а изгледаше како куќичка со огниште... :^)
    Има некој претстава што ли е ова?

4. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Имам слушнато дека ако сонуваш заби - расипани или ако ти паѓаат дека некој ќе умре :worried: и ако сонуваш дека некој умрел, ќе му се случи нешто убаво. Несакам да верувам во такви работи, ми се има случено во сон мајка ми да умре, се здробив од плачење во сонот и се разбудив расплакана :worried: :worried: :worried: навистина језиво :x

5. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    прстен да сонуваш значи дека ќе се мажиш.
    а што значи да се сонува ако на сон ја скратиш косата?

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    ^ Кога на сон ќе ја скратиш косата значи дека некои бриги,грижи што си ги имала си заминале поминале...
    А што значи тоа сонував како се гледам самата себе на болнички кревет како демек сум била бремена и демек сум раѓала :o :?:

7. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    мислам дека ако раѓаш на сон се ослободуваш од некои проблеми,а за самата себе да се гледаш? :?: не знам.

8. Ketku

Ketku Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Feminki da ve prasam nesto.... Znaete li sto znaci vo son da sonuvate DEKA STE BREMENA SO BLIZNACI( SO MASKO I ZENSKO)..
    Pisete mi pobrzo...
    Pozdrav do site.. :)

9. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    Знае ли некој што значи да те боли заб ме болеше се чувствував како ке ми падни али не ми падна за срека?

10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    8.568
    ^ Според толкувањата баба ми што ми ги има кажувано заб на сон претставува човек, предните заби ти се поблиското семејство, ако ти падне или го извадиш демек ќе ти починал некој близок :?: Ама ти не си го извадила ;)

11. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    вчера сонував декасум во долна облека и како да ми беа гаќочките мокри, ама не ми беше урина сигурна сум. знае ли некој што значи тоа?

12. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    сонував еден симпатија од порано кој е починат ;( ужасно го спремавме за погребот се сеќавам дека јас требаше да му ставам едно розево меченце . потоа едно малечко девојче го штипна и тој стана .
    ќе ми каже некој ова што значи? ;( ;( ;( ;( ;(
    i miss u and a will always love u ;(

13. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    МРТОВЕЦ
    свадба за брзо време; ако се видите мртви - беда; ако носите мртовец - напуштете ја започнатата работа; мртовец да закопаш - среќно ке ги решите вашите грижи.

МРТОВЦИ
    да ги видиш и да разговараш - радост после тага.
    еве ти нешто

На cindy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    За валкани гаѓи пишува дека е болест. :?:

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    БЛИЗНАЦИ
    Среќа во фамилијата; на оженетите среќа, а на неоженетите грижа; ако на сон добиете близнаци- ќе добиете покана за некоја голема свеченост.
    Се надевам помогнав :)

На Marucu37 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    фала али сепак да ви кажам почина дедо ми ;( на мама чичко - не бадијала старите викаат ако се јават мртовци на сон или бараат нешто или идат по некој

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Синоќа сонував еден многу лош сон, ама си велам нека е за арно бидејки велат дека лоши сонови се сонуваат спроти празници и се неважачки, а денес е Тодорова сабота

Мајка ми и татко ми се караа на улица, јас со едно помало девојче (кое ми било сестричка) гледаме од прозорецот и плачеме, јас се слимнувам по скали и слушам како некоја бор-машина, потоа татко ми ја избушил ногата на мајка ми и од местото, од една мала дупка тече црвена ама така изразито црвена крв малку а до неа стои татко ми , на вратата пак тропа пак татко ми значи татко ми седи до неа во претсобјето и татко ми чука на врата :?: :?: , почнав да си ја соблекувам блузата за да ја сопрам крвта и се разбудив -цела ноќ неможев да заспијам после тоа.

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Ќе се скараш со некого, а потоа ќе се покаеш, али ништо страшно.
    Туѓа крв може да биде заработувачка или опасност, потоа ќе бидеш многу среќна, ептен ќе се израдуваш за некоја работа (родители, дете, плачење значат среќа и радост) :)

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Јас сонувава како имам 2 сестри, а 1 имам, таа 3тата е помала од 2рата ама е потполно идентична како мене кога бев мала. Јас цело време ја прашувам како се вика, а таа не кажува, а сите ја викаат по името на мојата сестра(Ане). Чуден сон :?:

20. Marucu37

Marucu37 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    јас синојка сонував како сум била на свадбата на една моја наставничка и таму имало една чешма слична на бунар ми велеа дека тоа е чешмата на баба ванѓа и дека ако си замислам желба ке ми се оствари, јас сум си замислила желба да се простам со мојата поранешна најверна другарка , и тогаш се напив од водата и се разбудив целата со солзи :'( дали некој знае што значи ова ? :(