Јас се согласувам потполно со психо анализава, поентата ми беше е дека е безвезе да се толкуваат соновите што значат
Не се сите толкувања исти. Оние универзални соновници, народен соновник и слично не се океј. Толкувањето треба да е индивидуално. Постојат универзални симболи ама секој човек е приказна за себе.
Фројд е умрен одамна нема што да е наа апарати, инаку новите истражувања ги созбиваат некои научни истражувања од фројд Не се нервирај
Не бе каква нервоза, гледаш дека се шегувам. Плс немој лично да сфаќаш важи? Инаку не сум некој голем приврзаник на Фројд, пре за Јунг имам подобро мислење него за Зиги. Мала дигресија од соновите: Во право си дека научните истражувања од денешницата некои теории од минатото ги покажуваат како неточни, но вредноста на Фројд е тоа што неговата теорија во тоа време била револуционерна, нова и иницирала цел еден нов правец - психоанализата. Сите теории после Фројд, се реакција на неговата, односно психолозите после него сакајќи со научни методи да ја проверат неговата теорија направиле една невидена експанзија во психологијата. Некои делови од неговата теорија се потврдиле, некои не, а некои делумно - односно откриле во кои услови важи а во кои не. И после сите тие психолози започнале да градат своја теорија и свој правци и гранки во психологијата. Денес, човек што сака да оди на психотерапија и си бира ваква, таква, гешталт, КБТ, психоанализа итн, не би било возможно да не се случело сето ова што го напишав погоре. Тука е вредноста на Фројд.
Што значи да сонуваш како влегуваш во црква и некој излегуваше знам и ми рече има мртовец. И стварно, беше маж и кога влегов стана и беше гол и наеднаш избегав јас.
Често ми се имаат појавувано змии во сон... Велат не било добро змија во сон да ти се појави... Може некој да каже што значи кога ќе ти се појави змија во сон?
Сонував дека правам веселба, нешто како свадба за моите најблиски што се починати, сите да ги соберам на едно место (правев регистрација неколку месеци после смртта на татко ми) и цела веселба уствари била да бидат сите на едно место. Има некое значење или потсвесно размислувам за луѓето што не се веќе со нас?
Мислам дека е потсвесно , ти недостигаат блиските кои повеќе не се на овој свет , за таков важен ден како што е регистрацијата ( мое видување на нештата ) .
Оди на гробишта,запали свеќа. Ако не можеш можеш дома да запалиш свеќа пред икона. Ништо страшно,обично тоа значи дека треба да им го посетиш гробот.