1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Го сонував свекорот кој почина пред 20 дена . Стојам во двор ја држам ќерка ми а тој ми подава круша а јас потоа ја јадам и се разбудив. Дали некој знае што значи ?

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.073
    Во последно време постојано сонувам блиска личност како е жива, како сега во сонот сите знаеме дека не е жив а сепак е... Многу чудно, но мислам дека е до потсвеста од што се збори што се мисли, па и 7месеци се пројдено само.
    Друго што е чудно така навечер си мислам а затворам очи како да е тука, не знам да го објаснам чувството....како присутност може и од луѓе што ми кажувале така случки баш сега скоро па си поврзувам...

3. паралелограмче

паралелограмче Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    128
    Никогаш не зборував со никого за ова ама мислам дека ќе ми помогне ако раскажам, ме мачат мислите :whew:
    Пред неколку години многу МНОГУ често сонував како некој ме напаѓа. Не беше некоја личност што ја познавам но секогаш беше маж и сонот секогаш беше ист: ѕвончето ѕвони, одам кон ходникот за да отклучам, но тој самиот ја отвара вратата, ме фаќа паника, сама сум и се свртувам за да бегам но тој се затрчува кон мене и се будам, задишана и исплашена. Не знам што ме снаоѓаше во тие сонови, немаа крај, не сакам ни да знам. Во соновите бев во мојата куќа или во такси.
    Последен пат кога го сонував ова, сонот беше поразличен и имаше крај - тој пат не бев сама во куќата, татко ми беше со мене. Кога вратата се отвори тој ме одбрани и наместо човекот да ме нападне мене, татко ми го нападна него. Од тогаш престанав да го сонувам ова и се надевам дека никогаш повеќе нема да се случи. Би требало да му се заблагодарам. :wasntme:
    Не верував многу на соновите, но ја видов оваа тема и се сетив на овој сон и дали имал некое значење, особено дека бев тинејџерка тогаш.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Сонував сум го убила Мајкл оној серискиот убиец

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Јас во текот на оваа цела година три пати ја сонував колешката, а подоцна и шефица на претпоследното работно место...соништата беа онака душевни, романтични, без перверзии и имаше многу гушкања...некако многу убава топлина ми ја исполни душава ама сон си е сон...убаво е додека трае...такво нешто никогаш нема да биде, а и не ни гајам илузии...

6. Iva_bt

Iva_bt Нов член

Се зачлени на:
    17 септември 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Сонував како еден другар држел женско бебе во раце кое не било негово и јас одам го галам бебето,премило било, а во исто време разбрав дека и јас ќе сум имала бебе, а скришно сум слушнала дека и другарот дознал тогаш дека чека бебе…потоа сме имале погачици со пара оние како на бадник што се обичаите и парето се паднало кај мене едното, а другото кај другарот
    Чуден сон, што мислите како би го толкувале или баш е неповрзано

7. Rebekaaa

Rebekaaa Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    35
    Cesto sonuvam ovaa godina crkvi,svetci ,svekji sto znaci ova ?

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    66
    Jas sonuvav deka kaj nekoja voda sum i majka mi bese so mene kako kaceni na nesto pominuvame pokraj vodata nesto cesto sonuvam voda bas mi doaga u sok voda ko ja visoko mesto so talasi e vodata neznam sto znaci...

9. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.118
    Од глава не ми излегува ова што го сонував, па ќе пишам овде.
    Неколкупати сонував како ми паѓаат забите, а последно кога сонував за забите во сонот кецовите ми беа расипани, едниот кец страшно расипан, а другиот жолт и тој ми падна. Потоа се гледав на огледало како ми фали едниот преден заб.
    По соновниците пишува смрт во семејството... ;( на форумов го пребарав овој сон да видам кој што искуства има, и повторно пишува дека е смрт во семејството, само едно од пребарувањата имаше дека штом сум го сонувала ова мојата психичка состојба не е добра. А што ме извади од памет ми излезе и дека кецовите означувале мајка и татко, а двојките брат/сестра итн...
    Има ли некој сонувано како му паѓаат забите и дали после нешто лошо му се случило?

Последна измена: 30 октомври 2022
  10. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.394
    Имам сонувано неколку пати и ништо не се случи на моите или на мене.
    Не се плаши и не се грижи непотребно.

На tel-ef и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Милион пати во 44 години!
    Никој-никогаш не починал, оти ми паднал заб на сон.

Еден од најчестите соништа е.

12. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.118
    Мислам дека ти имаш пишано дека твојот татко починал... :(
    Се надевам сѐ што пишува во соновниците не е вистина.

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Го сонував тој што го сакав најмногу,сум била во куќата негова и на крај тој ме бакнал во образ ,сум купувала палто со стрина му и братучеда му а дома кога сум се вратила на мајка ми кажав се задржав кај нив оти брат му исчезна и никаде не можат да го најдат.Носев три палтиња врз мене а тој има и брат и сестра,три деца се.Сонот ме наежи искрено , бидејќи ко реалност беше а тој не ме поднесува инаку а тука дури ме бакна

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  14. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Многу изгледа мислиш на него :?:

На t.a.m. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Гледам повремено негови слики што ги става на фб ,инаку не не ,не мислам тоа ми е чудното ,пишав тука оти е многу болен па да нема некое лошо значење .

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Ја сонував идната свекрва и зборувавме за деца општо. Па во собата имаше едно бебенце и јас играв со него. Бебето личеше на дечко ми и се смеевме за тоа. Ми спомна неколку пати едно машко име. Дали може да има некое значење името? Инаку пред година-две сме зборувале со дечко ми дека тоа име е убаво и колку значење има за неговата фамилија, па онака сме спомнале дека ако имаме син би се викал така (сме спомнале, не сме рекле така ќе биде).

17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    Sonuvav na petkovden sme bile nekolku luge na masa polno jadenje imalo.i taman da jadam nema misto na masata

18. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Девојки здраво :) Би сакала доколку некој има време да ми протолкува два сона.
    Првиот веројатно беше мојата венчавка ама не изгледаше така него јас седам и плачам и ко да бев во венчаница и некако многу конфузно беше се разбудив цела во прашалници.
    Вториот сон е како ми ѕвони број кој не ми е мемориран јас се јавувам ама другата страна нешто кажа ама не на наш јазик и се разбудив.

19. Mystery02

Mystery02 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Здравоо, би сакала некој од вас да ми го протолкува сонот.
    Се допишувам со еден дечко од друга држава и во сонот бевме еден до друг и он ми даде ливче на кое пишуваше - Please don't give up on me, please don't leave me I need you. Па ме интересира значењето на сонот. Дали има место за паника пошто сум загрижена искрено...
    Ви благодарам однапред :l:

На Irlandy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Vo son kako letam kako ptica