Го сонував свекорот кој почина пред 20 дена . Стојам во двор ја држам ќерка ми а тој ми подава круша а јас потоа ја јадам и се разбудив. Дали некој знае што значи ?
Во последно време постојано сонувам блиска личност како е жива, како сега во сонот сите знаеме дека не е жив а сепак е... Многу чудно, но мислам дека е до потсвеста од што се збори што се мисли, па и 7месеци се пројдено само. Друго што е чудно така навечер си мислам а затворам очи како да е тука, не знам да го објаснам чувството....како присутност може и од луѓе што ми кажувале така случки баш сега скоро па си поврзувам...
Никогаш не зборував со никого за ова ама мислам дека ќе ми помогне ако раскажам, ме мачат мислите Пред неколку години многу МНОГУ често сонував како некој ме напаѓа. Не беше некоја личност што ја познавам но секогаш беше маж и сонот секогаш беше ист: ѕвончето ѕвони, одам кон ходникот за да отклучам, но тој самиот ја отвара вратата, ме фаќа паника, сама сум и се свртувам за да бегам но тој се затрчува кон мене и се будам, задишана и исплашена. Не знам што ме снаоѓаше во тие сонови, немаа крај, не сакам ни да знам. Во соновите бев во мојата куќа или во такси. Последен пат кога го сонував ова, сонот беше поразличен и имаше крај - тој пат не бев сама во куќата, татко ми беше со мене. Кога вратата се отвори тој ме одбрани и наместо човекот да ме нападне мене, татко ми го нападна него. Од тогаш престанав да го сонувам ова и се надевам дека никогаш повеќе нема да се случи. Би требало да му се заблагодарам. Не верував многу на соновите, но ја видов оваа тема и се сетив на овој сон и дали имал некое значење, особено дека бев тинејџерка тогаш.
Јас во текот на оваа цела година три пати ја сонував колешката, а подоцна и шефица на претпоследното работно место...соништата беа онака душевни, романтични, без перверзии и имаше многу гушкања...некако многу убава топлина ми ја исполни душава ама сон си е сон...убаво е додека трае...такво нешто никогаш нема да биде, а и не ни гајам илузии...
Сонував како еден другар држел женско бебе во раце кое не било негово и јас одам го галам бебето,премило било, а во исто време разбрав дека и јас ќе сум имала бебе, а скришно сум слушнала дека и другарот дознал тогаш дека чека бебе…потоа сме имале погачици со пара оние како на бадник што се обичаите и парето се паднало кај мене едното, а другото кај другарот Чуден сон, што мислите како би го толкувале или баш е неповрзано
Jas sonuvav deka kaj nekoja voda sum i majka mi bese so mene kako kaceni na nesto pominuvame pokraj vodata nesto cesto sonuvam voda bas mi doaga u sok voda ko ja visoko mesto so talasi e vodata neznam sto znaci...
Од глава не ми излегува ова што го сонував, па ќе пишам овде. Неколкупати сонував како ми паѓаат забите, а последно кога сонував за забите во сонот кецовите ми беа расипани, едниот кец страшно расипан, а другиот жолт и тој ми падна. Потоа се гледав на огледало како ми фали едниот преден заб. По соновниците пишува смрт во семејството... на форумов го пребарав овој сон да видам кој што искуства има, и повторно пишува дека е смрт во семејството, само едно од пребарувањата имаше дека штом сум го сонувала ова мојата психичка состојба не е добра. А што ме извади од памет ми излезе и дека кецовите означувале мајка и татко, а двојките брат/сестра итн... Има ли некој сонувано како му паѓаат забите и дали после нешто лошо му се случило?
Имам сонувано неколку пати и ништо не се случи на моите или на мене. Не се плаши и не се грижи непотребно.
Милион пати во 44 години! Никој-никогаш не починал, оти ми паднал заб на сон. Еден од најчестите соништа е.
Мислам дека ти имаш пишано дека твојот татко починал... Се надевам сѐ што пишува во соновниците не е вистина.
Го сонував тој што го сакав најмногу,сум била во куќата негова и на крај тој ме бакнал во образ ,сум купувала палто со стрина му и братучеда му а дома кога сум се вратила на мајка ми кажав се задржав кај нив оти брат му исчезна и никаде не можат да го најдат.Носев три палтиња врз мене а тој има и брат и сестра,три деца се.Сонот ме наежи искрено , бидејќи ко реалност беше а тој не ме поднесува инаку а тука дури ме бакна
Гледам повремено негови слики што ги става на фб ,инаку не не ,не мислам тоа ми е чудното ,пишав тука оти е многу болен па да нема некое лошо значење .
Ја сонував идната свекрва и зборувавме за деца општо. Па во собата имаше едно бебенце и јас играв со него. Бебето личеше на дечко ми и се смеевме за тоа. Ми спомна неколку пати едно машко име. Дали може да има некое значење името? Инаку пред година-две сме зборувале со дечко ми дека тоа име е убаво и колку значење има за неговата фамилија, па онака сме спомнале дека ако имаме син би се викал така (сме спомнале, не сме рекле така ќе биде).
Sonuvav na petkovden sme bile nekolku luge na masa polno jadenje imalo.i taman da jadam nema misto na masata
Девојки здраво Би сакала доколку некој има време да ми протолкува два сона. Првиот веројатно беше мојата венчавка ама не изгледаше така него јас седам и плачам и ко да бев во венчаница и некако многу конфузно беше се разбудив цела во прашалници. Вториот сон е како ми ѕвони број кој не ми е мемориран јас се јавувам ама другата страна нешто кажа ама не на наш јазик и се разбудив.
Здравоо, би сакала некој од вас да ми го протолкува сонот. Се допишувам со еден дечко од друга држава и во сонот бевме еден до друг и он ми даде ливче на кое пишуваше - Please don't give up on me, please don't leave me I need you. Па ме интересира значењето на сонот. Дали има место за паника пошто сум загрижена искрено... Ви благодарам однапред