1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    274
    Велат ако се сонува покојникот, значи дека има некаква порака да ни прати. Исто и дека му е добро , да не го оплакуваме.

2. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    274
    Да не знаете случајно што значи да се сонуваат институции? Во случајов Општина , службено сум отишла , сум сретнала колеги. Дали дека сум опседната со проблем околу вработување ?

3. Topcica1990

Topcica1990 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Што значи на сон да ви дојде Богородица? Не ми прозборе ништо само лебдеше пред мене. А потоа Исус, исто не ми прозборе ништо.

На GymGirl❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    795
    Го сонував бившиот како бил грижлив за мене и цело време беше упорен ни секунда не ме остави сама и мн сме се сакале на сонот но јас сум морала да не му признавам бидејќи сум во врска. Ме бранеше од некоја невоља така што несмееше надвор да се излегува од станот а незнам зашто немир имаше надвор дали рат воња незнам. Да не е некој знак сонов незнам и по втор пат го сонувам бившиов и истиов сон као ме краде од дечкото :rofl: а јас сум исплашена во соновиве и незнам што да правам.

Он беше грижлив да најгрижлив од сите бивши што сум ги запознала.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Какви глупости сонувам во овулација :@
    Ме нервира што со тахикардија ме будат, само што се разбудив. Инаку во обични денови буквално што и да сонувам сум релакс, ама во овулација пукнувачка. Најчуствителен период од месецот ми е. Нема врска со уморна, одморена, или под стрес. Јас ова од пред неколку години си го приметив, не е секој месец ама овулација во поголем дел ми е :envy:

6. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    274
    Светица , која и да е, е нешто убаво , или ви е заштитничка, или нешто убаво ќе ви се случи.

На Topcica1990 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KALA456

KALA456 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво,многу често имам кошмари, од најразличен тип. Ми почнаја пред две години, ама конкретно нема што точно да се прави за тоа. Не секогаш се ептен страшни сонови, некогаш се само вознемирувачки или непријатни. Често ми се случува да сонвам бременост, а некогаш и да имам сексуални сонови ама многу вознемирувачки и неубави.
    Сум била и на психолог за ова, ама не застанват. Секоја вечер сонвам по нешто, и да е нешто нај обично не се осеќам доволно наспана ради соновите. Дајте совет.

8. bo1

bo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Што значи сон на мајка ми , вика : ,, одам покрај Вардар и одеднаш се лизнала, се задржала со лева рака за нешто ( не памти што било) и нозете и биле до колена во водата и си помислила : не било длабоко иако не знам да пливам нема да се удавам.
    И потоа го повикала татко ми да ја извади,. Татко ми моментално е на интензивна од операција на тумор на мозок.

9. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    7.447
    Ништо под стрес е, и го мисли чоекот. Кога сме под стрес сонуваме се што сме пикале подсвесно

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.549
    Го сонував мојот покоен татко како плачам и го молам да оздрави и да не заминува , ми кажа дека мн ме сака и му се насолзија очите и си замина , јас не престанав да плачам по него

11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    4.183
    Не верувам во сонови ниту пак во толкувачи и толкувања. Многу често ми се дешава да сонувам некоја особа која ја имам спомнато или помислено пред 2-3 недели (месеци) во некаква чудна комбинација од случки кои ги имам замислено или слушнато/зборувано. Све тоа ми останало во глава потсвесно и од сето тоа излегува сон, некаква глупа неповрзана приказна. Еве еден пример. Мајка ми пред 2-3 недели гледаше на тв мечка, како шета по улици, се сеќавам ја коментираше. Си има она страв од животни (мечки, змии). Пред неколку дена ми вели, сонував мечка црна, лелееее, ич неубав сон. Потсвест е, ѝ останал во глава клипот со мечката. Е сеа, пошто она е суеверна жена која не пере на празници и верува дека извесна Св. Петка ќе ја отепа ако усисава тој ден, секако дека цел ден гуглаше да види што значи црна мечка во сон, џабе ќе ѝ објаснуваш.

Последна измена: 16 мај 2024
    На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    398
    Сонував како во оџакот на куќата каде живеам избило пожар, јас и татко ми сме трчале по вода и сум го видела покојниот дедо кој живееше со нас бил качен на помривот и гледал во огнот да не се рашири, знаете што би значело?

13. MaryJane222

MaryJane222 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Здраво, не можам да си го протолкувам сонот ми треба ваше мислење ниту еден сон не ми направил вака убаво да се осетам.
    Сонот почнува како јас одам накај манастирот Бигорски но пред манастирот на некое подалечно ридче постел друг манастир и сум влегла во тој манастир. Сум влегла во кујната таму се спрема графче се убаво мириса топло пријатно. Ја поминувам кујната и во една просторија седат неколку жени и свештеник. Имаше столче пред свештеникот и јас седнав тој почна да ми плете долга плетенка на косата и да кажува молитва со многу пријатен глас и ми рече мораш да повторуваш по мене, да го прифатиш Бога и уште нешто ми рече не се сеќавам добро. Кога заврши со плетенката осетив некое олеснување.
    Дали некој знае што значи плетенката ?

14. MaryJane222

MaryJane222 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Сега отворив да видам дали има некој манастир/ црква во близина на Бигорски и се наежив кога ја видов црквата на Пресвета Богородица во Ростуше. Точно тој поглед спрема манастирот Бигорски точно тој двор,точно тоа место како на ридче поткренато.

Заборавив и да напоменам не сум многу голем верник ова прв пат ми се случува...

15. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    1.634
    Dali si krstena? Pojdi si na crkva, ostavi nesto dar na Presveta Bogorodica, pomoli se, se ke bide dobro.

16. MaryJane222

MaryJane222 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Да крстена сум. Планирав да одам секако. Ме збунува само плетенката каква врска има во сонот.

17. ангелМ

ангелМ Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    115
    Здраво.
    Дали некој би можел да ми каже што значат следниве сонови.
    Моето синче е починато е пред 10месеци.
    Го имам сонувано неколку пати.
    Но последниве 2пати како цело време да барам значење и толкување а неможам да си објаснам.
    Го сонував на Велики петок, седел како на некој стол и зборел зборел, раскажувал нешто.Јас како од подалеку сум го гледала и само му викнав на сопругот, гледај го, гледај го. (По природа беше мн весело дете).
    Пред 2 дена исто го сонував, малку како во магла ми е. Пак како да имало и мн др луѓе, тој дотеран во фармерки и кошулче карирано, црвено и пак нешто раскажувал, зборел.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    7.447
    Го мислиш постојано можеби и потсвесно, не значи ништо сонот. Нашите мисли се тоа

На ангелМ и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Mina-aniM

Mina-aniM Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    39
    Pletenkata znaci zastita ako imas dolga kosa spleti edno tenko pletence vnatre vo kosata da ne go primetuvaat i ke te stiti od uroklivi oci i zavist,provereno

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Журналист

Журналист Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Секој сон има свое значење како духовна порака. можеби тоа се нашите желби што сакам да ни се исполнат, како по нешто што копнееме и сакаме да ни се исполни, некој сонови се прикажуваат за предупредување од нешто, некој сонови не водат кон размслување за некаква наша прмена. Секојап сакаме тоа да се како Божји сонови кои ќе не дад подобри совети кој ќе на инспирираат за да размислуваме позитивно. Морничавиот сон кој вознемирува или заплашува како кошмар, мора да е нешто сериозно или знчајно за некаква секуларна промена во нашиот живот. А вистимското толкување на соновите мора да според истиот приказ што сне сонувале, секо поразлично или наопчки толкување, како од гатачи или астреолози може само да е лажно толкување иили демонско. Нјчесто таквите морбидни толкување од гатачи или астреолози може да предивика депресија, безнадежност, очај и разочаривање.