Секој ден сонувам кошмари. Сонувам како ме дави демон и јас сум свесна дека е сон и пробувам да се разбудам често имам вакви луцидни сонови каде што пробувам да се лупам од ѕид во сонот за да се разбудам но тешко не де будам брзо.
Не анализирај кошмари, прифати ги како такви. Ако почнеш да мислиш што значење има, уште толку ќе се опсесираш. @dead.flower23
Vo oktomvri sonuvav deka mi padnala cetvorkata pa dvojkata od zabite i twtka mi si pocina pa poale eden mesec tatko mi. Ovaa vecer bidejki mi se roni eden zab i vo sonot i objasnuvam na esna prijatelka za zabot i i pokazuvam na rakata zrnca os plombata . I naednas kako da sum imala mobilna vilica, mi paga taa vilicata i samo pamtam ofi go vidov kecot i petkata, gi imav, kecot kako da mu izleze nekoia navlaka i od zolt zab stana bel.drugi zabi ne vidov. Ni kako pagaat ni nekade g vidov.
Овој мој сон е претскажување, после неколку дена блиска личност имаше здравствени проблеми, за малку фалеше да почине... Ама сега подобро е, се надевам оти молитвата во сонот го спаси.
Дали некој знае што значи синоќа сонував еден познаник кој е болен треба да се оперира. Јас во сонот го гледав в кола ми се насмеа и си велев сама еве го добар е после операцијата
Патување со авион значи дека ќе имаш успешна кариера, а со воз дека ќе бидеш задоволна од финансиите во семејството и ќе бидеш задоволна од работата.
два дена сонувам само бивши партнери...не истите во ист ден хаха минатата ноќ сонував како сум била во еден кафич и тие биле тука заедно тројца и ме гледале и зборувале нешто...
Сонував дека сум украла гардероба и ме фатиле, требало затвор да лежам долго време. Сум била самоуверена дека нема да ме фатат. Многу неубо се осеќав и сум плачела во сонот. Што можи да значи ова?
Не било така, личноста почина... А после 2 недели се случи и трагедијата во Кочани, сонов бил претскажување
Ејјј, вчера незнам што сонував ама завчера ја сонував Хрватска, односно сплит кадешто сум јадела вкусна храна и сум била на мореПреубаво беше и сончево. Ама најчесто сонувам некои глупостии мајка ми исто
Многу често сонувам како паѓа авион или како сум интимна со член од фамилија. Некој да знае нивно значење? Трауми имам од соновите.
Тоа со авионот значи дека некои планови во иднина нема да успееш да ги реализираш или нешто нема да испадне како што треба како што посакувашнеубаво во секој случај Имање односи со роднини е застрашувачки и одвратен сон. Знам дека не се чувствуваш пријатно, меѓутоа тоа има сосема друго значење: Дека сакаш да со твоите роднини да се поврзеш емотивно и да бидеш поблиска со нивно исто така да бидеш независна
Мајка ми сонувала дека дедо ми, кој е починат веќе 13 години, ме покривал мене со ќебе. Што би значело тоа?
Poveke pati niz godinite a eve i sea pred nekolku dena imav najnov kosmar,ama se od istiot tip,sonuvam invazija od vonzemjani ili dinusajrusi sto pocnuvaat da napagaat i site begame se krieme ama sekoas sama se krijam nikad ne odam so nekoj drug se sokrivam i u moment koga treba da poglednam dali sum na bezbedno se budam
Сонував како некој сака веридба да ми прави ама во маркет. Луѓе се спремаат за веридбата а јас несакам (дека сум била без моите ) и ајде тргнав адет да направат каде кумата(моминска) стара жена ми даде некој филџан и од висина на глава ми става млеко во филџанот и ми рече да запомнам дека дома со пола филџан млеко да одам треба да го испијам пола. Што би значело ова ?