Вчера сонував како јас и некоја другарка денски, се симнуваме од автобус и одиме а позади нас не следи едно момче ама имаше очила за сонце не му го видов лицето, и јас приметувам дека некој отпозади не следи, и се вртам малку го гледам и и кажувам на другарка ми како демек овој е оној познат дечко...???
Последно сонував едно уауу момче што го знам онака не нешто да се дружиме бевме вљубени и среќни! Само се погледнувавме и се смешкавме ухх сега станав лигава воопшто не сонувам вакви сонови ама за се си има почеток.
Пречуден сон. Имам фобија дека цело време константно има некој до мене. Вчера вечерта сум сонувала дека сме банкротирале и сме требале да се преселиме во куќата на баба ми и дедо ми (кој е починат). Ми купиле постар телефон, не сум одела на училиште, другарките ме барале цело време, а јас не сум одговарала. Сум отишла до дома за да ги видам баба и дедо и дедо ми седел на фотеља, појдов до него и го гушнав многу силно, толку беше вистинско, мислам дека навистина ми се случи. Нешто и ми шепна, но никако не можам да се сетам. Мислам дека ми рече: „Колку си се променила...“, а другото не помнам. Секогаш вака го сонувам, како да е жив. Знае ли некој што може да значи? Цел ден ми е шубе.
Хехе .. Јас честоо сонувамм сообраќајкии .. и тоа јас ги правамм ! Некогаш и самата се чудам и си мислам дали ќе преживеам ??
Сонував како целиот двор ми е посаден со цвеќиња, секакви имаше, ама баш секакви. Потоа сонував како одбирам од 2 црвени фустани кој да го облечам. И друго, како се пакуваме со сестра ми, ама на различни места требаше да патуваме. Што значи ова?
Јас сонував сон со брат ми, со една школска со која едвај здраво разменуваме и со мајка и. Си одевме јас и брат ми во сонот некаде и поминувавме покрај еден кафич, спроти гимназијата во градот наш, и цело време гледам крв насекаде (просторот од кафичот до излегувањето од дворот на гимназијата). И си одиме така, и на сред пат,мене од еден прст ми протече крв, и потоа целата дланка ми се направи со крв. Чудно беше што мене раката ми беше надолу,а крвта не паѓаше на земја. И јас мирно само си ја стресов раката и крвта, аш, ја снема, како воопшто да не била тука. Потоа кога излеговме од училишниот двор, одма ја сретнавме школската со мајка и, и муабети се направивме, ама не знам зошто, цело време морничаво се смееа. Може некој да протумачи? Во последно се вакви сонови сонувам, многу ме мачат.
Бело цвеќе - несреќа црвено цвеќе - здравје .. за останатите не знам . црвен фустан - лошотијаа ако патувата - ве чека важна рапота полна со неизвесност ! D
абе црвен фустан е убаво да сонуваш, значи среќа во љубовта, цвекиња исто така, бидејќи биле шарени значи возбудлив и разигран период е пред тебе. пакување се толкува како селидба, обично тоа се поврзува со мажачка, ако си мажена пак најверојатно ќе се селите. вака мене ми беше протолкуван сличен сон.
Најдов нов текст на македонски за толкувањето на соништата. Еве многу кратко објаснување за некои најчести сонови: 1. Паѓање- назадување 2. Летање- духовен успех 3. Голотија- срам 4. Вода- живот 5. Заби- моќ ...
Другарка ми сонувала дека го убила бившиот со пиштол. И на враќање дома,се радувала. И кога дошла полиција и другарите негови, негирала цело време. Сонов се има повторувано повеќе пати.И се буди цела изморена и истоштена и со плачење. Што значи?
леле кога сме кај соновиве ќе молам од се срце некоја форумџика да ми каже што значи сонов. Сонував како сум била трудна и сум била на преглед и како што сум лежела во болница до мене имало уште една трудница, но на незе и соопштуваат дека како од висока температура го губи бебето и во стомак и е мртво, јас и поминувам супер на преглед но заминувам уплашена што побрзо. Значи девојката не ја знам туку како женски лик некој. Цел ден се мислам и никако да ми излезе сонов од глава
леле ја во послено време што сонуви сонувам за греота више сум цел филм плус ко реални и ги осеќам кога ќе се разбудам жива вода сум и ми се лоши аман више не ми се легнува да спијам незнам што ми е периодов али сонот наместо одмор повеке замор ми е деноовиве ....незнам што би можело да значи и незнам кого да прашам што знаци ако некој знае страна за протолкување нека пише....фала