Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.250
    Леле...чекај и моментот да ти го кажам.У џун го праев тоа и требаше да го напунам со земја,ко пунета пиперка...леле гадно е веќе и болно :D ...ама стварно ми беше жал,јас ги сакам животните многу...
    Се прошета,имаше бел врат,тоа убаво видов!

2. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    А што би можело да значи да сонуваш бебиња? Во последно време постојано сонувам како некое мало, мило, нежно бебе држам во рацете. Исто и сношти. Пред некоја вечер исто и јас сонував а невеста, само онака сум ја видела како претрчува ред некоја продавница, а во тој момент се најдов дома во ходникот блечена во невестински фустан, само што неможев да го видам. Сум била нешто многу нервозна, несакав да се мажам, чувствував како мојот иден сопруг ме излажал за нешто и затоа не сум сакала да се омажам за него :worried: па со трчање излегов од дома и надолу по склаите секој спрат од зградата бил украсн, значи такви украси какви неможете да замислите, како во рај да сум била. Украсите биле од прекрасни, големи цвеќиња, од кристали , па дури и малечки кристални елки имало (замислете на свадба новогодишни елки). И додека трчав на долу брзо со едната рака сум ги кршела си украси, а кога стигнав пред влезот ја видов мојата мајка и викав по неа, но таа не ми обрнувала внимание, викнав 3 пати а таа не ми одговори и последниот пат и реков гласно дека не сакам да се мажам. Тогаш доаѓал мојот вујко, кој е братучед на мојтаа мајка и носел прстен во кутивче за мене, но јас му реков немој остави го прстенот ќе ти се најде за некоја друга свадба затоа што јас нема да се мажам. Тој сакал да ми го покаже прстенот, но кога јас му реков така тој како навреден ми рекол само дека е во ред и тогаш се разбудив. За жал не го видов прстенот. Што би можеле да значат овие сонови??? :worried:

3. All-that

All-that Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    67
    Е ако повторно не кажуваш дека и лисицата дека си ја убила, јас да ти кажам дека тоа значи дека ќе се ослободиш од непријатели. Ако викаш се прошетала ти е предупредување. Инаку, колење животни е добивка. А ако копаш, ќе биде награден твојот труд. АХА, ИМАВ АГАТА КРИСТИ МОМЕНТ! Вака, по мое, правиш нешто големо, непријатели пробиваат да ти ја заматат водата, ама ти уби еже (или во други зборови се издигна над нив), ама лиска ти вика, ``пази моме, не се залетувај, пази си мадро``. Ама, на крај, трудот ќе ти се исплати, ако си пазиш нормално. Ете така, Шерлок си го кажа свој поглед на твојот сон :rofl:

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Е вака за бебе мислам дека значеше некој душман дека имаш или така нешто ама знам дека не беше убаво значењето. Прстен значи дека нешто убаво ке ти се случи, ако го земеш ке си фатиш дечко а ако буквално во твојот сон те убедувале да го земеш а ти си одбила и си рекла дека не си ти вистинска за него дека ке најде некоја друга.
    За другиве незнам баш некои значења, барај на гугл ама на српски повеќе резултати ке ти најде..

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Што значи на сон да слушнеш како те оговараат позади грб ?

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Баш пред некој ден сонував, како од некаде се појавува мојот дедо, шо прв пат го глеам, не ми е познат. (иначе ја неам ни баба ни дедо сеа :( ) Значи ми се појавува некој дедо и ми вели дека ми е дедо. :o И сеа се запознаваме, и после неколку дена ми вели дека има рак и не се знае коа ќе умре. И сеа нешо како да сакаше да ми остави, едно ќесе. И идеме до едни гаражи, кај шо има да се остават некои работи, со клуче... Знаете на пр. коа ќе идете у некоја продавница, коа имате некое ќесе, го ставате таму, го заклучувате и од коа ќе пазарите си отварате и си зимате. И он демек тоа го става у сандучето на неговиот син. :o Шо ја исто така прв пат го глеам. И после неколку часа, дедото умира, и ја се ќинам од плачење цело време. :| Никако неможев па да го најдам сандачето, се нервирав, и се разбудив. ://

7. ecen4e

ecen4e Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Колку што знам јас некој многу ке те фали , ке добиеш многу комлименти ова недела :)

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Што значи да сонуваш бубашваби?
    Грди и големи, и кога сум ги убивала имало многу крв.

9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Го имав најгрдиот сон. Се карав во сон со дечко ми, ама не некоја малка караница туку нешто ептен страшно беше, вмешани многу луѓе што ги знам, што во реален живот не би ги споила. Во сонот се дерев, плакав...што е сосема различно од тоа како јас реагирам во реалноста, ептен сум смирена. Осеќавм огромна и тешка болка во душата. Не се сеќавам на сонот, само дека беше страшно
    И најчудно од се, коа се разбудив бев цела уплаката, со солзи и осеќам исто болка, и огромен немир, ми се тресат раце, неможам да се смирам. Прв пат ми се случува ова.
    Знае некој да ми помогне, што значи ова???

10. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    морам да ве прашам за еден многу страшен сон.една моја другарка сонувала како нејзината почината баба веќе 2 години,и се појавува на сон но како вештерка била,и со забите ја каснала над забите предни на мојата другарка,тоа ја болело,и кога се тргнала плукала крв,непцето и било крваво од забите и загризот на баба и!
    се исплашив после ова,дали ова е нешто страшно

ве молам за некаква идеја доколку знаете нешто за сонов? :x

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    да решиш анаграм или било каква загатка, ќе откриеш некоја тајна или решиш некој тежок проблем.

лисица, некој ќе те надитри, обично лисицата се поврзувала со женска особа.

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    бубачки, нешто ќе те мачи и нервира, крв е глас.

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    да плачеш на сон е убаво, на јаве ќе се радуваш, некаков успех,

со дечко ти нема да се караш, напротив повеќе ќе се сакате, но мислам овој сон е продукт на некој твој страв да не го изгубиш или разочараш.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    да ама веќе биле мртви, што значи непријателите ќе изчезнат, односно ќе се тргнат од нејзиниот, живот.

за еже уште викаат дека нетшо ќе се наежиш на јаве. :?:

15. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    дали некој можеби знае да ми каже што значи во сонот да видиш личност како плаче?

16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    за жал ако гледате друго лице како плаче -некој ваш близок ќе биде ожалостен-така пишува во соновникот :sweat: а јас пак имам чуено дека значи радост

17. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    јас сега побарав на интернет и ми покажа дека ке тешам пријатели ако сум видела во сонот како некој плаче па сеа незнам колку е точно

18. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Ме интересира што значи ѓупка да ти гледа на кафе.И ми вика чекај да видам со кого ти е судено и со прстот нешто правеше во филџанот и Ф буквата испадна (на Ф се викаше еден бивши) и му вика со него ти е судено јас и викам не е со него и се разбудив..

19. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    сонував дека ми паднал дел од косата и онака сум држела голем прамен во рака и ја викам мајка ми да види и плачев :sweat: има некакво значење ова?

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Ќе ти се скратат некои маки :)

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.