Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Ја сонував маќеата на мајка ми бремена...А инаку таа нема деца и неплодна е (сега има 60 години).
    Боже мили што може да е ова ? :^)

2. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Многу често сонувам како паѓам (најчесто во дупка) се штрекам и се будам веднаш.

Баш синојка сонував како се симнувам по скали, ја утнувам едната скала и паѓам. Се штрекнав и се разбудив.
    Никогаш не ми се случило ова во текот на ноќта-при подолго спиење, туку само што ќе ме фати сон, на самиот почеток.

Што значи ова?

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Матна вода беше убаво или арно?Секој различно ми го толкува :?:
    Со мајка ми сме се возеле во кола и сме дошле пред матен вир и мајка ми застанала и рекла-нема шанси со кола да го поминеме :?: :?: anyone?

4. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Mислам дека ова на сите ни се случува.Имам читано некаде дека значи дека си загрижен за нешто ,или од премногу размилсување за некаква ситуација :)

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    тоба би биле твоите разочарувања или неуспеси кои те депримираат или депримирале!

сите сме имале слични соништа.Ништо страшно.

порано јас само што ќе запсијам сонував како паѓам од некоја кула, толку беше живописно честопати знаев да се најдам на под.

тоа се случува во тмурен период или како резултат на некој потиснат страв од падови и неуспеси.

6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

најверојатно тоа е некој нејасен проблем кој ќе ви застане на патот.

7. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

најверојатно си има некоја тегоба жената, чисто сумјам на 60 години да забремени, но постојат и такви чуда, ќе видиш, евентуално потсвесно посакуваш да забремени.

8. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Не,никогаш не сум помислила на тоа.Но да и е нешто тешко тоа може да е опција.Неколку сонови ми се имат остварено така како што ги сонував (пример тетка ми ја сонував невеста неколку месеци пред да се омажи).Ама ова не верувам да биде така.Со лесно нека и е,што и да биде.

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171

Јас исто ко мала, сонував као ѕвонам на надворешна врата, али сум многу мала, и неможам да го дофатам ѕвончето и како шо се кревам да заѕвонам, така се тркалам по скали... А сеа многу често ми се случува да паѓам у сон, и да скокам у кревет. :^)

10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сонував бубачки многу и тоа дома во мојот роден град во претсобјето излегувале од оние како се викаат лебарки мислам ама од сегде дури и мали и сум ги прскала со спреј кој многу јако мирисал и одма ги убивал ...

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ах соништа соништа...
    многу често знам да сонам дечко(знам дека значи оти девојка ако сонува машко а е немажена, значи дека ке се мажи)

минатата недела сонував двајца од моите бивши (една нок едниот, друга нок другиот)што значи ова?
    и нокеска сонував едно типче :sweat: ;(

12. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Сонував како сум се бањала во на баба куќата, т.е сум се опуштала со купка и дошол бившиот мој и ме гледал, па и он влегол :lol:
    А предходно во сонот сум слушала некој говор, кога до мене татко му на бившиов и нешто ми расправа како ме сакал за снаа :tmi:
    Кажете драгички мои што ќе да е ова зошто цела сум избунета :?:

13. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Што значи мачка да сонуваш? Па дури и ме изгребала :worried:

14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

мачките се лицемерни луѓе, најчесто се женски, најверојатно некоја лицемерна другарка ќе те искористи!

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Многу морничав сон сонував бррррррр :sweat: :sweat: :sweat:
    Поминувам покрај мртовечки коли и внатре гледам мртовец цел обвиткан во белокако мумија, само ликот му се гледа а не го познавам :sweat: :sweat: понатаму и други погребни коли ама празни
    И...шо значи :worried:

16. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029

17. BlueEyess

BlueEyess Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    26
    Многу гадно нешто сонував и тоа во блиско време првиот сум била на математика ам празна училница освен насавничката и ми вика да гризнам тука а има тука скоро до ќошот има шипка и на неа заби залепеи на нешто што ми личеше на калап со стопени бронхи бонбони и ми вика гризнио а јас гризнав и не можам да се одлепам и мислам дека забите таму дека ми останаа а друг ми паѓаат заби уста пуна со нив ја пљукам и крв на нив бљак :puke: :sweat:
    Молам некој да ми ги протолкува чудава ве молам :*

18. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Моите соништа се многу чудни.Секоја вечер сонувам.Страшна работа..па би ја споделила со вас.

Сон 1

Една вечер ми беше многу тешко,7 одд бев и таа ноќ престанав да комуницирам со мојот најдобар другар и додека се превртував во креветот толку беше реален сонот ме фати некој за рака...
    Бидејќи спиев со баба ми до 12 години ( по моја желба ),ја прашав дали е она и ми ги покажа двете раце горе а мене сеуште ме држеше некој за рака.Беше башка женска млада рака.

Иста таква тешка ноќ,ми раскина дечкото,ова пред неколку месеци,сонувам како лежам во кревет,гледам пар,женското како го дави машкото и му вика нешто и јас сега за да не ги гледам нив се вртам на другата страна и одеднаш гледам девојка како свети цела,зрачи луѓе,од памет сум се извадила!!
    Полека и се доближувам и ја допирам златната коса додека таа ми се смее и ми вика
    - Ете конечно ми го гледаш и лицето.

Сон 2

Бев на гости кај тетка ми и таму спиев нели па сонувам јас како се околу мене е вода,мноогу вода..Доаѓа постар човек со бела брада и бела коса и ми вика качи ми се на грб и ќе летаме.И јас така направив,му се качив на грб и летавме.Беше волшебно.Ме однесе на сигурно,на копно и почна да ми вика Кај ти е алката? - Која алка? Кај ти е алката? и јас гледав во рацете мои,немав алка.

Се разбудив,и им го кажувам сонов на тетка ми и баба ми,додека дедо поправаше некои цевки во купатило..Пукна цевка,настана паника,помогнав колку што помогнав.Чистевме со баба цел ден.Цел стан беше поплавен,се дигна патосот.
    Идам случајно во кујна гледам икона од Св.Никола абе ист како постариот човек од сонот,гледам на рацете немам алка.Отидов во црква и запалив свеќа,бацив икона и купив алка како што бараше.

Бев на јасновидец и ми рече девојко тебе ти се заштитници Богородица и Св.Никола,самата знаеш зошто..

19. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Srcekrsacka да не немаш доволно активен сексуален живот па како резултат на тоа да сонуваш? :)

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Ја сонував синоќа мојата прва братучеда, што пред 2 месеци правеше свадба, ја сонувам нејзината свадба не точно како што беше самата свадба во реалноста, тука оваа беше во поинаква куќа непозната ми беше. Мајка и (тетка ми) и братучедка ми(бремена) седат на една маса и јас со нив и тетка ми ми вели овој е колак за да забремениш и почна да го крши ама така тешко тешко не може да ми скрши мене од колакот за да јадам, а јас плачам зошто баш мојот дел не може да се скрши. И само што го скрши јас се разбудив, може ли некој да ми каже што може да значи сонов, иако знам дека на празници се сонуваат лоши сонови и се неважечки.