Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Maat

Maat Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Сонував краставици во комбинација со една моја бивша најдобра другарка. Сега само имаме муабет. Е сега можеби вака изгледат смешно, ама поинаков беше амбиентот на сонов.
    Чичо имаше купено краставици и ко ги донесе дома си реков - „Ете ми го сонот“, а всушност само се зафркавав, кога мајка ми ми вели „Што е тука смешно? Најлошо е да сонуваш нешто такво. Краставици на сон ин не е добро..“ Тоа би требало да значи дека ќе се случи нешто лошо или....?!

На jasna.16844 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    се сонував себеси како невеста целата спремна нашминкана, како се гледам во огледало ама нешто не бев во кејф?? ве молам кажете ми што значи ова???? :worried:

3. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сонував како на голема зелена ливада бегам од змија шти значи ова знае некој да ми каже ? :^) :?:

4. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536

бегаш од несреќа која постојано те гони ... ако не те касна нема да ти се случи ништо :)

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Наскоро имам многу важно тестирање и синоќа сонував како одам на тестирањето и не сум знаела ниту едно прашање немало ништо од тоа што сум учела. И почнав да плашам многу дека многу работи ми зависат од тоа тестирање и дошла другарка ми да ми помогне ама и таа не ги знаела прашањата. Што би можело ова да значи :?:

6. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Мислам дека има спротивно значење дека се ќе знаеш. Обично кога сонувам дека ништо не знам обратно се случува :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Дека си под стрес... Не грижи се ако имаш учено нема да има проблем секогаш е така. ;)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    ајде кој ќе ми помогне сонував како сме седеле фамилијарно во двор и во боксот на кучето имало мала змија кучето зајалало и сите сме ја приметиле но во тој момент се појавува огромна змија дебела и долга и ја јаде малата и трга накај кучето, но наместо него мажулето искоментирал немој да те касне само тебе (мислејки на мене) и во тој момент змијата се врти ме каснува за рака и во тој момент ја гледам раката и како внатре во кожата осеќам како ми шетало мало змијулче. оф цела во страв се разбудив. Ќе ми протолкува ли некој ???

9. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Роналдо или Роналдињо :rofl: :rofl: :lol:

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547

Барав на нетот и најдов нешто :)
    ЗМИЈА
    Внимавајте некој од вашата околина сака да ви напакости!
    Ако ве касне змија-поради озборување ќе расипете некои добри односи
    Голема змија-загуба
    Мала змија-ќе се налутите некому

Преземено од:http://www.360macedonia.com/macedonia/mk/sonovnik.php?bukva_ID=9

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Дефинитивно само јас можам да сонувам дека на некој концерт пееле Том Јорк и Дино Мерлин во дует. :rofl:

На MonnaSi и Valerin им се допаѓа ова.
  12. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    значи ако има некој што може да толкува сонови, би сакала да ми каже по некој збор :)
    Јас инаку сонувам постојано, секоја вечер./// нормално, секој човек сонува, но се смета дека тие што наутро не се сеќаваат дека сонувале, спијат мирно .
    а јас редовно си ги паметам соновите, во текот на цел ден,и подолго.....
    Инаку, конкретно ме ин тересира, одкако сум со дечко ми, тоа е скоро година и пол., секоја вечер го сонувам.. значи можеби 2 или 3 пати ако се случило да не го сонувам,инаку што и да сонувам поврзано е со него...
    последнава недела, го сонував чудно, и после тоа се искаравме.. сонував како е нова година, беа околу мене и мн лугје што го познаваат, а 12 часот веќе помина, и тргнав да го барам, него го немаше, се качив на еден балкон, покрај мене беше брат му но ни тој не ми помагаше, јас имав црн фустан,, и тргнав да викам понего на глас од балконот, ии едвај ми излегуваше гласот пошто ми трепереше од плачење, само што не заплакав... и тој не се појави...... хмм тоа беше еден од почудните сонови.... а вцера го сонував како некаде кај 4,5 саатот наутро, кога сеуште е темно така, се разденува, јас и тој поафтопат со неговата кола сме тргнале као на кај Скопје така нешто...... и по афтопат бевме, па рековме да допреме некаде, малце да си поседиме , и допревме со колата па нешто тој ми кажуваше што бил незадоволен од мене.. нешто не знам што.... што значи?

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ја сонував Трендафилка :) , таа била блиска со другарка ми. Сме шетале по државите, мене ми беше срам да и прозборам :$ . Знам држеше во рацете слики, на нив имаше луѓе од различни националности а таа на секоја слика отмена во убави елегантни фустанчиња :) .

14. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Сонував како одам на роденден кај девојката сегашна на мојот бивши дечко, со мојот сегашен дечко...хаос! И купивме заеднички поклон обетки, но таа не сакаше да ги земе, едвај се поздрави и избега. А на роденденов бившиот мој ме пратил да идам и адресата ми ја дал нејзина, а он немало да иде! Мене ми дојде незгодно дека не го зема поклонот и си отидов. Реков па убави се обеткиве јас ќе си ги носам и си ги ставив на мене. Што може ова да значи?

15. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Можеби дека сакаш да бидеш во добра комуникација со бившиот твој.

16. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Сонував еден дечко кој го знам, како ми игра стриптиз во некој бар?? хахахах и тоа во кожни гаќи :D :D :D
    Ме однеле другарките во бар и одеднаш гледам, само дечково пред мене се врти на шипка, друг никој нема :D
    Некој дали знае што може да значи сонов ?? :)

17. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Сонував едни суштества како стоногалки или глисти,не знам поточно на што личеа но знам дека не ме оставаа на мир :devil: .Дооолг напнат сон! Што може да значи?

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

викаат обетки бременост, а да ги подариш ќе откриеш некоја тајна.

тоа што си одела на роденден можеби сакаш да се зближиш со девојката или да останеш во добри односи со неа....

19. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

ехх добро дојде во клубот сличен сон и јас сонував пред некој ден, куче е пријател, змија непријателка, две змии значи имаш две душманки кои сакаат да ти наштетат, змија да те касне некаде читав значи ќе бидеш нешто болен,но мислам нешто истата особа ќе успее да ти уништи или расипе, малото змиијче под кожа што ти се вовлекло знчаи некоја пријателка која ти е драга, но очигледно ти е душманка и сака да ти се доближи повеќе, нормално само за да ти наштети.

совет: соновите добри и лоши гледај да ги забораваш и да не мислиш, што и да значат, бидејќи не мора истите да се остварат, како и да е барем во меѓучовечките односи гледај да бидеш на штрек и да не бидеш наивна, бидејќи нормално е да постојат душмани. ;)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

епа тоа најверојатно се ситуации и проблеми во иднина кои ќе те измачуваат.

викаат дека овие сонови каде се појавуваат разни и инсекти и организми се како резултата на страв и одвратност кон истите.