Често сонувам,но за жал кога ќе се разбудам не се сеќавам на некои сонови. Пред некое време сонував некоја убава жена,облечена во бел,тенок фустан,лебдеше. Мислев дека е божица. Ме погали по главата и ми се насмевна. Потоа го сонував Исус со бодликав венец на главата,крв на лицето како ме прободува со нож,касапски. Многу ми беше страв после тоа. Долго време чувствував немир. Што би можело да значи?!
не треба да се плшиш,тоа што си го сонувала бог значи дека по некоја жлеба што одамана си копнеела конечно ќе ти се оставри,али пред да направиш некој чекор убаво размисли,затоа што жената што си ја сонувала е твојата свест и означува да се пазиш од непрмислени работи да не речам од глупости
Вчера сонував многу језив сон Сум била надвор негде излезена и имало многу луѓе, (некои од нив сум ги знаела, ама не ми биле пријатели само сум ги знаела од гледање и слично,) и наеднаш надошла вода како поплава со кал, многу кал и некои луѓе се нашле под вода ,а јас со уште неколку луѓе што не ги знам сум стоела на суво и не сум знаела што да направам... Уф по грд сон амин! Се разбудив лом, испотена и ко дух да сум видела Што значи поплава, гадна ? Уф ме мачат соништава!
сонуваш луѓе непознати а тие ги преставуваат твоите бриги,проблеми и неспокои,е сега ако си ја гледала само полавата ке имаш мало разоцарување или расправија со твоите дома,ама ако и ти си била зафатена од полавата тогаш биди спокојна ке слушнеш радосни вести и ке те те прати срека во наредниот период.
јас не сонувам воопшто,незнам како изгледа тоа,легнувам и заспивам и спјам,не ме мацат ни космари ,ни станувам со викане или испотена или пак недај боже прплашена до смрт!Мојата прабаба се занимаваше со гатане толкуване на сонови гледане на кафе и сл некои работи,јас имав 17 год кога таа почина.По 3 месеци од нејзината смрт ми дојде во сон али повеке да казам тоа бесе како во реалност и правевме муабет и демек ми вика сега ти ке ме наследиш мене ке знаес на кафе да гледаш и сонови да толкуваш.Тоа е едниственото нешто што сум го сонила и толку и од тогаш па натаму ми оди доста добро со тоа!Дневно варам по 50 кафина,и во сите шољи погелднува,и бев страшно заинтереснирана за темава.Али сепак ке се држам до тоа дека тоа е само илузија дека патуваш некаде со памет по нешто што сакаш да го видиш или слушнеш!!!!
Секогаш сум сонувала чудни соништа... Но едниот од нив ми внесе немир и едноставно не можам да го забораам,сонував како убиле жена која е трудна,да не знае некој што значи тоа ?
вака, синоќа сонував еден енобичен сон, двајца мои познати личности стари машки лица, не ги познавав на лик туку ми се претставиле, биле пред умирање едениот носел ист прстен како мојот на раката а другиот со едно камче помалку (сличен на другиот мој прстен) и јас ги гледам нив двајцата легнати и коментирам дека имам исти прстени како нивните. што значи ова, може некое тумачење?? некако се исплашив од сонот
Многу често почнав да сонувам птици, поконкретно врапчиња. Еднаш умираат, друг пат одлетуваат, трет се повредени, а јас ги лекувам... А денес сонив како пред мојата куќа гори возило. Исто така речиси секогаш сонувам непознати ликови и места, ретко реални ситуации со луѓе кои ги знам.
твоите соништа се највероватно последица од секој дневието испомешани ликови. конкретно за птици,врапчина кои ги сонуваш бидејќи секогаш ги сонуваш различно еве како што значи:ако ги сонуваш како што летаат - те демни опасност да седа птици-добивка бели птици- ке слушнеш радосни вести во скора иднина да убијаш птица ке те снајди некоја невоља која сама си ја предизвикала.Автомобилот бидејќи горел,ти означува дека можеби ке се најдеш во мала непријатнос но нема да имаш некаква штета од тоа!
Најчесто сонувам работи од секојдневието и многупати се случува целиот сон да се исполни. Сакав да прашам дали на некој му се случило да сонува со отворени очи ...
мислам дека такви сониша и не постоја,баш сега пред 1 час на сајанс имаше за сонови со отворени очи и заклучок дека всушност тоа е твојата потсвест,излегува твојата душа,твопјот душ и присуствуваш на тоа место на тој настан,но со тело во друга димензија.знаеш нешто како што викаат привиденија!сепак има некаде по нетов мози и да е нешто друго.Јас ота видов и т6оа ти го кажувам,можеби и грешам
Јас во последно се нешто без веза сонувам,некои не сврзани нешта... и шо знам до сега сум немала некој сон баш да ми остави впечаток ниту добар ниту лош,фала богу подобро е вака без паметење
и јас понекогаш сонувам несврзани работи, некогаш не ги паметам, некогаш ги паметам.. незнам зависи ваљда од нешто... многу чудна работа се соништата
Незнаев каде да го поставам прашањево па ај тука... Ви се случило некогаш да сакате да легнете да се одморите пример еден саат и за тој еден саат сонувате 100 различни соништа , како 100 различни настани... Во последно време ова ми се случува, ако легнам да се одморам пример саат, саат ипол сонувам безвезни неповрзани работи, 100 настани испомешани, и кога ќе станам привите 20 минути неможам да дојдам на себе дали се што сонував е само сон, или нешто е вистина што ми се случило ... Многу глупаво Може да се објасни ова некако? Порано никогаш вака не ми се случувало Спојлер А преку ноќ не, си сонувам еден сон или пак воопшто не сонувам.
ми се има и мене случувано, не е ништо страшно, можеби е нешто поврзано со тоа дека си под стрес или слично.. знам, премногу е чудно и мене пред некое време ми се случуваше, потоа само престана
Јас веќе подолг период ги сонувам моите баба и дедо кои се починати. Почесто само баба ми, ама ете вчера гo сонував и дедо ми. Знам дека е лошо да сонуваш починати лица... и не знам некако чудно ми е.. Мразам да сонувам, а ова се случува веќе секоја вечер Некој да протолкува можеби ?
Драга Кала В,ако си прочитала погоре низ темава ќе видеше дека имам напоменато кај некои дека сонуваљето на мртовци и не баш толку лошо.Доколку ги гледаш нив како да се во куќата внатре,тогаш треба да се плашиш од смрт и болест,но доколку онака ги гледаш,каде што се живи,тогаш твојата тага и твојот немир ке биди краткотраен и следи промена во твпјот живот,така што ќе ти крени на подобро и ќе те прати среќа!
Спојлер Јас и моите глупави соништа , темава во омилена ќе си ја ставам, само тука пишувам * Сонував (и тоа не еднаш ми се повторува сонов ), како се спремам да одам на пат и треба да одам со автобус/воз (еднаш автобус, еднаш воз си сонувам да не е монотоно! ) и цело време дур се спремам знам дека немам време, знам дека уште малце време имам а јас не сум ни до пола и се мислам ќе го испуштам возот/бусот (А несмеам! ), и кревам паники во сон, а најтрагично е што неможам да досонувам дали стигам или го испуштам..... Многу ми е глупав сонов! Во сон во паника сум цела... Грдо чувство
Обично сонувам глупости и често ги заборавам, ама поселдниве 2-3 дена и навечер и кога си спијам после факултет имам некои чудни сонови со чудни ликови и кога ќе се разбудам или во текот на денот незнам мислам тоа стварно ми се случило. Некако многу реално и ко да ме прогонуваат (што би рекла јас ме прогања ) Се надевам ќе ми пројде ова зошто ме замараат некако. А имам другарка што ретко сонува ама кога ќе ни каже дека нешто сонувала се и се некои чудни психопатски и секогаш предвидува со нив нешто Незнам колку е за верување ама еднаш, дватити да е ајде ќе речеш случајно ама се има случено повеќе пати.Сечија смрт на некој поблизок роднина на некој во нашето друштво ја има сонувано недела дена пред да се случи А и за многу други работи.Стварно језиво е.