Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Леле од сонот станав вознемирена... :worried:
    Раскинав со дечкоми, па како не бил тој дечкоми туку бившиот па незнам...па имаше и некој гуштери на сонот... па му звонев на дечкоми да се смириме па он не ми креваше...се јавив кај другарками ми кажа дека биле заеднос о дечкоми и друштво на планина па таму излегол со други две па бев тажна зошто така одма ме забораил итн итн итн... ужас !!! :lol:

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    многу често во последно време сонувам сексуални соништа не можам да престанам често се случува ова и толку ми е убаво што воопшто не сакам да се разбудам. :lol: :lol:

Што значат овие соништа освен потреба за секс ??? :?:

едит:ретко памтам што сум сонувала ;)

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

можеби следува менструаелн циклус, исто така овие соништа се продукт на згоелмеа потреба за сексуални односи, вакви соништа наводно се сонуваат и по менструалниот циклус се додека хормоните не се смират.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Обично не ги памтам соништата,но овој од ноќеска го запамтив.
    Сонував дека сум во ново школо,наредната година сум средно,каснам на првиот час и се качувам по скалите но никако неможам да се докачам,многу се големи и тешки за искачување.. знае некој што би можело ова да значи?

5. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    што значи да се сонуваш гол-значи само интимен дел ми бил гол гакиве бели спуштани и сум се подмивала...бидејки цело време сум трчела по некоја шума каде освен стари куки со почетно реновирање имало и едно кафено-бело куче...

6. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    имам прочитано во соновник на интернет дека ско го сонуваш својот интимен дел тоа значело болест или нешто слично.. е сега, колку е тоа вистина незнам :^)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Синоќа сонував дека сум родила машко дете (лол), проверив во соновникот и тоа значело демек ќе ми се исполни желба, ама не ми е јасно дали некоја желба која ми е во мисли, или пак онаа ''желба'' за машко дете !? :^) или пак нема врска сето ова :D

8. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    јас па знам ако сонуваш машко дете всушност ѓаволот го сонуваш :^) а женско дете ангел :angel:

9. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Што значи да се сонуваш дека си невеста, ама да не се видиш со бел фустан? Го сонував и дечко ми, бил младоженец ама некако не беше соодветно облечен :lol: . Во истиот сон сонував уште една другарка и таа била невеста, е неа ја видов во бел фустан, трчаше во сонот ко да бега од нешто, и така трчајќи и се собу кондурата, и застана во кал? Инаку другарката пред месец време и навистина беше невеста.

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    + реновирањето - ќе го надминеш тоа ( болеста може да не е болест во таа смисла , туку непријатност)
    + куче - покрај тебе ќе биде твој пријател/ка

11. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    сабајлево сонував како лакот од ноктите а воедно и цветчињата по пола ми биле избришани.. т.е на сите нокти ист дел беше избришан.. што би значело :?:

12. tonicka

tonicka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    13
    sonuvav kako sum na nekoja planina ama nekako karpesta bez mnogu drva zaedno so decata planinarime.Cekam edna moja drugarka da dojde no po nekoe vreme velam veke e docna ,ke se stemni da ne ja cekame poveke.No decata mi kazuvaat deka ne e vecer tuku pladne i gledam deka sonceto e na neboto,kako da e tocno pladne.Sto bi znacelo ova.

13. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Јас верувам во сонови. Има нешто во тоа...
    Некогаш и сонуваме за работите што сме окупирани или не загрижуваат. Има и такви што го сонуваат минатиот живот. Некои преку сонот добиваат и предупредувања...
    Не сум некој толкувач на сонови, ама си имам едно книгиче дома па некогаш си го користам.

А знае ли некоја што би значело цел живот да сонуваш еден ист сон, па да откриеш нешто големо за себе па сонот да се смени и повторно постојано да го сонуваш тој сменетиот сон? И секогаш едно исто да доживуваш и да се будиш во исто време. Би кажала и повеќе ама не можам, не е мој сонот. До душа јас овој сменетиов сон не го знам, ама првиот е брр, језив. Знае ли некоја што би можело тоа да значи? :?:

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Завчера вечерта или вчера, веќе не помнам бидејќи ме избезуми сонов до немај каде, сонував дека од мене тече премногу крв и тоа темна крв, буквално црна дури и ми мирисаше на нешто мртво, грозно, по што приметив дека и рацете ми се целите со темна крв, дури и под ноктите. Пробував да ја измијам но не се миеше :worried: и се разбудив :tmi:

15. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Јас на интернет прочитав дека ќе ти ги платат долговите. А на друго место прочитав дека ако цела си била во крв ке ти се случи голема несреќа. :?:

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Да фала ти Домино и јас го прочитав истото, ама некако не ми се совпаѓаа двете затоа. Грд сон со плус дополнителни ефекти кои не се за вака прераскажување :tmi: ама сепак некако не јасно. Кога ќе се случи ќе ми се разјасни. И без тоа се што сонувам ми е само предупредување, никогаш не сум успеала да изменам нешто, дури и кога сум сфатила што тој сон значи. :x

17. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    А можеби и си гледала некој филм со крв, убивање? Или си слушнала некоја вест со убиства и крвопролевање? Зошто некогаш и вестите што сме ги слушнале во текот денот или работите што сме ги виделе на денот можат да влијаат на сонот такашто ни останале во некое катче на потсвеста.

18. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Ау, што убаво сонував. :)
    Еден сокол (така се кажува нели? |Hawk de| :?: ) ми дојде во раменици (еднина, како е :?: )
    И еднаш полетуваше, па пак се враќаше кај мене, го гледав во очи, му го гледав клунот, и си мислам-птицава е грабливка, зошто да има доверба во мене?! :|
    Но знам дека многу ми беше интересно, бев во балконот, и гледав како лета, сонцето заоѓаше...
    Многу прекрасно беше... :)

19. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Никогаш не сум обрнувала внимание дали ми се остваруваат соништата, ама сега гледам дека некои ( и тоа оние глупавите, се остваруваат според протолкуваното :| :worried: )

Сонував непозната личност, прв пат на сон ми се појавува, се запознавам со неа и се чудам како е толку добра и дури и се радувам, ама за кратко време се разочарувам тотално и дури и повредена сум... Знам дека има низ темава објанснувано за непознати лчичности, ама ме интересира баш ова ако знае некој? Ем непозната, ем сум била длабоко разочарана :| Што би значело?

20. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Да сонуваш сокол значи дека некој ке те излаже. :?:

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.