обично викаат дека значењето на соништата е обратно .на пример кога сонуваш дека некој умира му се продолжува животот.но кај мене не е така..јас се што сонувам ми се остварува барем во поблага смисла...секогаш се раководам според нив и знам каков ден ме чека...језиво е :?
Да да и мене се што ќе сонувам ми се исполнува, и им верувам само да соништата, знам дека кога сонуам нешто лошо истото се случува....а ако сонувам убаво, ми се случува убаво
mnogu dozd -dobivka policaec - grizi ,nevolja jadenje - ako pripremas- siromastija ako prinesuvas na masa- steta ako davas na nekogo- blagosostojba ako jades sam- zdravje ako jades vo drustvo- svadba, veselba, bogatstvo ako jades zesko jadenje -pecalbarenje pozz
Денеска сватив дека сонот впрочем крие многу тајни... Можеби сме сонувале часовник,но не сме ја виделе бојата... Крие порака... дури денеска сватив од кога се случи се... најдов мал детаљ кој промени многу работи... :? Сонував ЦРНА маица... црно значи тага,жалост поради настан кој ќе се случи, потоа беше нечиста а тоа е загуба на некоја блиска личност и петел кој значи болест или смрт ... :? :? :?
И да прашам уште нешто,секогаш кога ќе изгубам некој близок сонувам дека се вратил...Седев одеднаш а тој влезе.Како да се вратил од болница оздравен.Го погледнав и му реков:Еј дедо се врати ? Тој само се насмевна а јас веднаш се фрлив да го изгушкам.Одеднаш баба ми што стоеше до нас ми рече : Немој да го гушкаш толку цврсто го стегаш... тогаш се разбудив... :? Незнам што значи... ве молам кажете ми. :?
Синоќа сонував како сум ја фарбала косата црна леле колку лошо ми стоеше многу се исплашив и тоа пред матура
Sinoka souvav kako stojam so tipot so mi se sviga i naednas pocnuva da vrne!vo toj moment izvadiv cador i go otvoriv i dvajcata stoevme pod nego Dali nekoj znae sto mi znaci sonot?
Вака..имам другарка почината е,има скоро 11 години поминато..ама сега брзо време ја сонував како била кај мене на гости и цело време беше насмеана..кога заминуваше како да ми рече-па дојди накај мене..јас и одговорив-ама далеку си ти,друг пат.Ноќеска пак сонувам како друга другарка која ја неам видено одамна се среќаваме и ми вика-ај дојди кај неа(ова се однесува на починатата другарка)..и по премислување едно, друго прифатив да одиме..Ова цело време во сон исто како да е жива.Дали некој знае што може да значи? :?
Тоа значи дека ќе најдеш помош во некоја невоља,а бидејќи бил отворен треба добро да размислиш за твоите постапки бидејќи после ништо нема да може да се поправи. Ако некоја девојка сонува момче значи брзо мажење,а за останатите успех. Дождот значи верност.Дожд со грмотевици - штета а ако дождот ве намокри - жалост. Да сонуваш починат е радост после тага,а ако чуете некој како ве довикува значи дека имате недовршени работи.
Да сонуваш починат е радост после тага,а ако чуете некој како ве довикува значи дека имате недовршени работи.[/quote] Ти благодарам срц..
Јас сонував дека со моите се селиме во друга куќа, ама била одма до нашата, како врата до врата и само сме си ги префрлале работите. И имаше кученца, едното беше големо, а другото многу малецко и со него си играв.
sonovi HELP epa vaka jas sonuvav deka sum izlezena so edna drugarka i sni odele po pat i jas sum drzela stap i na edno mesto imalo ribarnik i sum se sopnala so stapot vo ribite,a potoa koga go vadev stapot od ribarnikot padnav na gaz i togas dojde nekoj covek i jas kako da custvuvav deka ili ce me spasi ili ke me odnesi nekade,nezanam toj mi napravi nesto loso ne pamtam bas dobro shto....posle kako da se prefrliv na drug son jas kako da se pulev vo zidot i da gledav svetlina i nekoj lik i se plasev....i taka uplasena zaminav vo drugata soba i vo salonot imame ikona od bogorodica i koga se opuliv vo nea go vidov mojot lik........i vreskav me fajkase strav....a potoa drugarka mi mi vika deka kaj sto sum spiela i kaj so se opuliv na zidot kaj so imase svetlina deka tuka kako senka ostanal mojot lik........................aj ako znae nekoj neka pisi plsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Но еве да ти кажам што мислам јас. Икона да сонуваш колку што знам јас е убаво - радост, среќа. Но да ја гледаш. Е сега ова да си го видиш ликот незнам што значи, но мора да е убаво, Богородица е заштитничка. Не се секирај, оди си во црква и запали си свеќа. А за рибиве, незнам, риба е грижа колку што знам, но не се оптоварувај, се е тоа до психата, не мисли негативно, дека ќе ти се случи нешто, не се оптоварувај со тоа. Ако ги избегнуваме лошите мисли нема да им дозволиме да се проектираат во реалноста. Јас се трудам секогаш да мислам оптимистички, дури и ви тешки моменти, со разумно однесување и правилни одлуки ќе извадиш максимум од тоа што зависи од тебе, понатаму она на што неможеш да влијаеш и е вон твоја моќ, нема што да ти претставува грижа... Значи само позитивни мисли