Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    Сонував дека сум во Дјран на екскурзија но таму беше и брат ми колегите од факс и одеднаш забележав како еден коњ удавен го носат водите на езерото,а брат ми сакаше да се бања, му реков немој коњ мртов има одеднаш еден човек како сакаше да го извади коњот од езерото и во истиот момент коњот се разбуди и му помогна со устата на човекот да излезе од езерото и наместо да го апне на човекот (бидејки беше гладен) си касна од ногата незнам што значи сонот а отсекогаш ме интересирало нивното толкување

2. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Пак чудни сонови.
    Овој пат пливав во мочуриште О__О
    И пливаа крокодили.
    Сега јас ги гледам, и не ми пречаат, си продолжуваат пливањето они, и не ми пречаат мене.
    :^)
    Ај Домино, помош со сонов. :worried:

3. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    ако билo мочуриште ,водата била матна и нечиста...така да матна вода ти значи пречки опасност..а за крокодилот пријателот ти е неискрен, несреќа.Ова го пишува во соновник на интернет :)

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    2 крокодили беа. :worried:
    Кој знае што ќе ме снајде... :worried:

5. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Милички се надевам некоја од вас ќе ми помогне...

Вчера сонував сон, во кој мојот вереник (со кој навистина се верив пред 2 недели) носел бурма на левата рака, а јас во сонот како му велам ауу па зошто ја носиш бурмата на лева рака, не се носи таму туку на десна рака и потоа се разбудив...

Дали ова би требало да биде некаков лош знак, што мислите вие? Ви благодарам однапред и ве гушкааааам најмногу :*

6. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    Офф ај и јас да си го кажам сонот.....Сум сонувала како било некој празник и имало некоја статуа или не знам кој светец и се носело нешто таму се оставало за среќа и за здравје.Маж ми дошол и ми ги земал двата златни прстени и ми ги ставил таму да посојат па после да сум си ги земала.Ама јас кога отидов таму да си ги земам некој ми ги украл и сега јас да не си останам без прстените сум украла од тоа место нешто како алка и привезок златен.И кога одам дома му кажувам на мажми и вика зошто си ги украла иди сега да ги однесеш и не знам после се разбудив.И себајле коа идев на работа си бев у црква си запалив свеќи на арно нека е само.ај некој ако се разбира нека ми каже што значи позззз

7. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    А каква боја беа крокодилите? Ако се зелени ке се случи смрт на некое лице ама нема многу да те погоди тоа, ако се жолти ке имаш добра година. А исто така значи дека имаш непријатели околу себе.
    Ако сонуваш мочуриште значи и дека чувствуваш некоја тежина, ама не си сигурна дали ке можеш да ја издржиш.

Тоа со коњот значи дека ке имаш некакви тешкотии и треба да се пазиш од лоши луѓе и од непријатели.

Не се секирај. Да го сонуваш вереничкиот прстен во било какво издание значи дека наскоро ке се случи и свадба. :)

Епа тоа со светецот значи или дека ке слушнеш жалосна вест или дека ке станеш кума. Ама бидејки си го сонувала и маж ти поголема е веројатноста е да е второто. Но тоа со кражабата би значело дека ке ти се наредат неуспеси и дека ке изгубиш некој драг пријател...

8. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Всушност еден сон трае околу 2 минути. ;)
    Затоа кога ке поспиеш еден час ти се мешаат толку работи. Но разликата е во времето, тоа што ти си дремела преку ден и за помалку време па памтиш повеќе работи бидејки потсвеста тебе сосема ти е вклучена. Додека пак навечер го памтиш сонот кој најмногу те вознемирил или оставил впечаток на тебе а го памтиш бидејки тогаш наполно се препушташ на одморот. :)

9. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Пред некое време сонував како ми паѓа заб, односно умник или катник не се сеќавам точно. Знам што значи плачев цел ден како луда.. Поради тоа што беше еден од последните заби, вчера почина на братуледка ми дедо и кој што и на мене ми е дедо. Се чуствувам некако виновна :(

10. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Ете навистина има нешто во соновите. Да сонуваш како ти паѓа заб значи смрт во семејството... :?:

11. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Домино, што би правела јас без тебе?!
    Многу често сонувам, понекогаш и 3 пати на ноќ -.-
    Крокодилите беа зелени, и беа две, се чинеа дека се далеку, навистина беше матно мочуриштето, јас пливам, а истовремено се прашувам-како пливам јас во валканава вода (голем фрик сум за хигиена).
    А за забите што се спомнаа, многу често сонувам дека ми паднале забите.
    Последниот пат сонував дека скроз ми беа искривени (протези носам, не ми е ни комплекс ни мака, ама ете)

12. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    што значи да сонуваш како во собата каде спијам на сон ми дошла голема група на туристи со фотоапарати и сакале да го сликаат настанокот на светот,а тоа била една мала дупка од подот голема колку колку за излегување глувци :lol: ,но луѓево биле убедени дека од таму или дошол или ќе дојде исус и тоа во 2048.и јас во себе ссум си велела јас тогаш ќе бидам умрена ама моите внуци ќе бидат живи.што би можело да значи ова?
    п.с.некоја досадна туристка од јужна америка као демек ми донела некоја кошула на поклон а она всушност мала ко за на кукла.

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    сонував рибник да не знае некој нешто.

14. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Рибник-се подготвува некакво зло,ако се капате во рибник-ќе влезете во лошо друштво.

15. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Сонував пукање, војна, оружје....... едвај заспав...
    ова кошмариве во последно време ме уништија, надокнадувам до сега што не сум сонувала вакви глупости!
    Секој ден се нешто потрагично

16. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Сонував како се тепам сод ругарка на другарка ми... :lol:

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    многу се плашам од соништа многи си мислам дека све ќе се исполни
    сонував како сум пеглала мои црни пантолони и сум ги изгорела ;( :sweat: знам дека е нешто не убаво и цел ден мислам на сонот,знае ли некој да ми каже што значи?

18. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Тоа би значело дека во наредниов период ке имаш многу јадови и грижи.
    А победи или изгуби? Ако ти победи ке ги победиш непријателите а ако другарка ти победи ке те следува голема опасност...
    И војна и оружје значат кавга. Значи ке се случи некоја голема кавга...
    Ова одприлика би требало да значат непријатности...

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Еднаш сонував погреб ама не ми текнува баш замаглено беше :worried:
    Вчера сонував како излегувам од некоја куќа и требало да земам такси со некоја другарка(не се сеќавам која беше :D ) и да си одиме ама некако по многу куќи влегувавме,мислам соби шарени секакви :lol: Ама малку и морничаво беше :worried:
    Може некој да ми објасни што значи ова?

20. skorpija93

skorpija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Сонував како јазикот ми се инфицирал,побелел и ми паднал.Што би можело тоа да значи?