Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Angii

Angii Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Стварно добра тема за да се искажам :D скоро секој сон шо го сонувам подоцна сум се нашла со скроз иста ситуација. Понекогаш мислам дека си ја сонувам иднината :clap: а и планирам да си почнам една книга соновник да си водам за сите сонови до сега и од сега шо ќе ги сонам и да ги запишам внатре :lol: малце смешно но... ќе пробам :) позз :hai:

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    8.945
    Невестински фустан е оценување и проценување на твои лични односи.
    Црвеното вино е знак на сензуалност.
    Да умре некој што не го познаваш мислам дека беше бегање од некои обврски.
    Плачењето е ослободување на негативните емоции што се предизвикани од некои будни ситуации и поставување на емоционална рамнотежа.
    Целиот сон понатаму како целина и сонувањето на мртви значи дека си под влијание на негативни луѓе, и се врткаш околу некоја погрешна толпа.
    Исто може и да означува некоја актуелна ситуација во животот што е поврзана со починатата личност.

3. malena-mk

malena-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    маж ми во последно време секоја нок сонува мртви луге кои не ги познава.. како закопува живо дете и стара жена па ги откопува а тие полуделе.. како копа гроб за мајка му и татко му... се такви сонови по цела нок се буди и когA заспива сонот му продолжува.. :worried: знае ли некој сто значи? :worried:

4. Tamar4ence

Tamar4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    сонував бели коњи , куче, дека одам на долг пат, зајак, лижавчиња ...што треба да значи ова ?

5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Мртовци значе некоја веселба или пак корист од некоја работа, не сум целосно сигурна,закопување живо дете треба претпазливост,можни спорови, и да се пази од некоја блиска опасност

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сонував поплави,бегав,се качував нагоре по столбовимогради,сакав да се заштитам...а и дечко ми..
    Ептен бев преплашена коа станав,значи нешто или...? :worried:

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Сонував како се возам во автобус. Што значи ова?

8. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Еве и јас во последно време сонувам како се возам, де во автобус, де во воз, еве вчера ме возеа во кола :) What could it be :?:
    Едит: Патник да бидеш- сте се препуштиле на својата судбина, а таа е само во вашите раце!

9. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    што значи на сон да видиш како некој си ја продава бурмата...?

10. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Тој што ја продава се сомнева во неговата верна љубов.

11. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Тоа значи дека ке ти следуваат многу грижи или ке доживееш некоја загуба...
    Бели коњи значат среќа; Куче значи дека имаш добри пријатели; Долг пат значи дека те очекува среќа во туѓина; Зајак значи успех; Лижавчиња значат љубовна авантура.
    Ахх кое од кое подобро. :D

На Tamar4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Викица С ,

Ми треба твојата помош :)
    Претходниот сон ми го протолкува совршено добро.
    Должник сум ти за тоа :)

Синоќа сонував дека сум се искачувала нагоре со мајка ми, како некоја планина да беше и мајка ми држеше бебнце во раце, мислам дека било девојче. Кога сфативме дека се доближуваме до врвот бебето малку налево замина ама остана во рацете на мајка ми и имаше кал каде што одевме.
    Дали знаеш сто може да значи?

Огромно, огормно благодарам!
    Секое добро

13. Angii

Angii Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    :^) овој ми беше многу чуден сон. Бев во црква и застанав свеќи да палам. Купив 9 свеки е една жена ми вели не чини 9, а јас ако толку сакам да запалам и реков само а една друга рече остај го девојчето си има некоја мака - и купив. Пред мене беше мајка ми и имаше цел куп свеки, значи не се ни броеа и ги запали сите. Јас само си ги запалив и толку од сонот... ај ако знае некој нека ми каже што значи. Благодарам :wasntme: :hai:

14. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Toa што си купувала свеќи значи жалост, а тоа што си ги запалила значи дека наскоро ке запознаеш некои луѓе кои ке ти станат многу добри пријатели.

15. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сонував змии,дома кај мене.Прво забележав една, така дебела,не многу голема,дури по малку чудна змија,но сепак страшна.Кренав паника,а потоа почнаа да се појавуваат уште неколку исти како таа само мали.Многу језив сон.

16. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Еве го синоќешниот мој луд сон. Прво сонувам дека сум имала камчиња во ушите, и мајка ми ми помагала да ги извадам! Потоа сонувам како братучед ми кој ми е многу близок имал жена, и посвоиле девојче ама не мало туку одприлика 10 годишна возраст.... потоа јас заедно со нив сум се возела во камион, и сме се удриле во хотел, нас ништо не ни било, ама хотелот сме го демолирале малку :) Како испаѓаме од хотелот напред стоеле мноху битни личности како Абрахам Линколн се такви некои политичари и ни мавтале :rofl: Кога сме дошле дома, гледам комшиите имале камила во дворот и сум ја галела, а другите комшии имале мајмунче мало... И за крај баба ми починала и се убив од плачење, и кога се разбудив мислам дека си продолжив.
    Е ај сега кажете дека немам бујна фантазија :!:

17. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Уффф, ништо добро. Треба да внимаваш некој од твојата околина сака да ти напакости и имаш многу подмолни пријатели. Има мали изгледи за подобри времиња. Може да се случи некоја загуба а во скоро време и ке се налутите на некој близок.

Уште нешто? :lol:
    Делот со каменчињата значи дека во скоро време ке се соочиш со предавство. Делот со братучед ти и девојчето значи дека не треба да им веруваш на ветувањата а наскоро можно е да зпочнеш и трајна врска. Тоа што си се возела во камиеон значи дека се ке заврши добро а сообраќајката кажува дека работата што си ја започнала ке ти донесе голема добивка. Камилата значи дека ке ти се случи некоја непријатност што ке те изненади а мајмунчето дека треба да се пазиш од пријателите. Делот кога баба ти починала значи дека ке живее долго. :)

На Acerola му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Благодараааааам :* Предавството само што го доживеав, вчера почна денес се доврши :x

19. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Уфф, сонов ме депримира.
    Како прво, знам дека соновите што се сонуваат дење немаат никакво значење. (очекувам од вие да кажете дали се согласувате или не).
    Сонував еден дечко што ми се допаѓа... Ме однесе некаде да бидеме сами, беше среќен, се насмевнуваше, ми изјавуваше љубов, ми даде прстен мислам, и ме бакнуваше по образите и вратот...
    I F***in Loved it! :tmi:
    .
    Знам дека обично тоа што ќе сонуваш дека ќе се случи, се случува спротивното, ама сепак сакам да се консултирам со вас. Некоја идеја што значи?

20. Aglaja

Aglaja Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24

Tи со некој тип, сами, милувања и прстен :D?
    Па ти тотално си се предала, а може и си се верила во твојата психа.
    Мора да обновиш некоја врска, ветување кое си го дала сама себе си или на некој близок.
    Ако ти пријал сонот во твојата будна состојба може да е и нов живот ( метафорички ), ако не ти пријал тогаш ќе има некакво предавство или нарушување интимност од некој. :rofl:

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.