Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сончоглед

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од MarchelineAmaru, 20 јули 2011.

1. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    зараза ее хаха, почнуваш и дури не го изедиш цело пакетче нема престанување, устата почнува да ти личи како да ти е силиконска ама ако, продолжуваш да јадеш :P иначе е обавезен додаток при излегувањата, при прошетките и така :D

2. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Оф, како досега не сум ја видела темава. Убивам за сончоглед. Не сакам ни зрнце да ми земе некој. И единствено сончоглед на никој досега не сум понудила дури јадам :lol: До толку го обожавам. Секоја вечер за 50 ден рефус :D Идиот сум :lol: Секоја вечер расправии со мамичка дека ако продолжам вака ќе се најдам на операција од слепо црево ама мене не ми е гајле. И сега криво ми е што ја видов темата оти ми се гризи а мака ми е да одам да си купам. :?:

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас го обожавам зараза ниедна ама не смеам многу да јадам бидејки ги имам 3 крајници еднаш со сончоглед си ги изгребав крајникот па ми го мачкаа и требаше до 1 попладне да седам гладна |(

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Секој ден јадам од кога почна летово (добро де, скоро секој :wasntme: ), мислам во стомак ќе ми никне :D .
    А искочи надвор, најисплатливо ти е сончглед да јадеш, смоки, чипс тоа за 10 минути изедеш, сончогледов цел саат го гњавам :D .
    Наубав ми е бел, со многу сол, од таа продавниццата маалска.

5. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    Последнава година станав зависник од сончоглед,не поминува ден да не грицкам.Најчесто купуваме на мерење.Еве и сега седам на фемина и грицкам :lol:

6. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Не се живее без сончоглед бе..
    Поголема зараза од тоа нема.. ама сепак неможе да се замени со ништо друго!
    А нема и зашто да се буниме не е штетен, нема калории, така да јадете си колку ви душа сака :)

7. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Моментално јадам сончоглед и ми се појавува темата .. ХА :)
    Го обожавам неможам без него секоја вечер по едно кесиче мало :)

8. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Многу јадам сончоглед,баш многу :D купувам и го снемува за едно 15мин, а инаку ние зависниците од сончоглед се собереме и си идеме по бавчи,ниви кој си има насадено ќе си се услужиш со по една главица :D ама само навечер :D

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Me too :lol:
    Црниот ми е омилен, можам со часови да го грицкам, ама после устата како на стари бабаи ми е собрана :rofl:

10. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Уфф сончогледот нештоо омиленоо! :lol: :lol:

11. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    3.625
    Сончоглед... има ли некој што не го сака?! :) Зараза е тоа..кога ќе почнам да грицкам нема прекинување дур не го завршам и устава да ми се собере од солта... :)

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    оф го обожавам створен е за досада и тепање време пред комјутер. Најдобар начин за правење ѓубре :lol: :lol: :lol: инаку го користам тој од кам-маркетите 200грама, таман за да се добие собрана уста и да се испие огромно количество вода :lol: :lol: :lol: и сакам да кажам поубав ми е во последно време белиот одколку црниот бар таков е тој од кам најсолен :lol: :lol:

13. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Поголема зараза Амин! Рефус ми е повкусен онака в чаршија си седниш на клупа грицкај цел ден или пред компјутер ама многу ѓубре ми прави тешко на тастатурава :lol:

14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас го сакам оној белиот крупниот од КАМ и така цела ќеса ја јадам, мислим 400 гр. дека е :)

15. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам сончоглед но не сум зависник.Многу ретко купувам 4,5 пати годишно :D Го избегавам бидејки ако почнам да јадам секогаш завршувам со пресечена уста :( :!:

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Мхм мхм убавиниии :D Моментално си грицкам сончоглед. До мене чаша со кока кола и многу мраз.. :D Нема подобро 8)

17. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Мммммм сончоглеееед (или како што би рекол Хомер Симсон: mmmmm meaaat :D ) Го обожавам сончогледот, права зараза е :lol: Порано го грицкав само црниот, а сега сеедно ми е, но повеќе го преферирам белиот :)

:rofl:

18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Најголема зараза. Порано кога си одев дома од град обавезно си купував по 2 кесиња мали сончоглед без сол и пред компјутер грицкав. Устата потоа не ја чувствував а ла Анџелина Џоли ми беше. Но наеднаш пресеков и престанав да ги јадам. Е сега, ми се прејаде |(

19. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Ич не сакам сончоглед. :puke:
    Прво - не ми се допаѓа неговиот вкус.
    Второ - како што знам не е здраво.
    а Трето - голема зараза е ако почнеш да јадеш. :D

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Напротив. Спаѓа во здрава храна и се препорачува. Само солта на него е проблемот