Nemam svoja online prodavnica, no gledam deka ima dosta shopovi na instagram koi uspeshno gi prodavaat svoite handmade proizvodi. Samo e potrebno da se zapazi estetika na slikite, da bidat ubavo slikani i prikazhani na javnosta. Mozhe i taka da probate preku socijalni mrezhi za pochetok pa potoa da sozdadete svoj web sajt i da go proshirite biznisot ova samo predlog, sekako nekoja shto ima iskustvo mozhe mnogu podobro da vi kazhe
За онлајн продавница ти треба правно лице. Откако ќе основаш, во банка ќе си активираш e-commerce услуга, па се договараш со некоја од фирмите што изработуваат онлајн продавници (како ukion на пример) и ти ја изработуваат.. И после сама си ја водиш и си креираш бренд.
Истите како и во нормална продавница, односно истите како и секое дооел/доо.. Од трошоци имаш плус за e-commerce се плаќа годишно во зависно од обртот.. Ддв ако станеш ддв обврзник, придонеси, здравствено итн..
Девојки здраво. Сакам да земам кредит за самовработување па ме интересира дали мора да отворам дуќан или пак може и од дома да работам? Сакам да продавам играчки, па дали може со отварање на фирма да се работи онлајн со кредитот или пак не?
Здраво, сакам да започнам сопствен бизнис да отворам книжарница. Најпрво сакам да ја работам онлајн на веб сајт. Е сега ме интересира како би требало да оди набавката на книги, бидејќи јас нема да бидам издавачка куќа, туку ќе треба да ги набавувам тие книги од некаде, пример од Литература, Антолог, Сакам книги, Култура... Дали книгите од таму би ги земала по набавна цена? Доколку некој е запознаен со истото ве молам да ме контактира. Благодарам.
За набавка на книги не знам како оди тоа, тоа што можам да ви кажам е за отворање на фирма и како правно да ги регулирате односите, ако ве интересира подетално пишете ми.
Здраво дали некој знае дали може физичко лице со сопствено место да продава овошје? Без регистрација на фирма
Бутициве од кај се снабдуваат со роба? Има ли негде во Скопје да можам да купам на големо и да препродавам? Ако продавам облека преку инстаграм, тоа е сива економија, има ли шанси да ме фатат, казнат, затвор??
Zdravo Nevrabotena sum i bi sakala da otvoram moj sopstven biznis prodavnica ( mal market) imam i plac i mestoto e super za prodavnica megutoa mi e strav i prvo se plasam da zemam kredit sto go nudi drzavata za sopstven biznis i vtoro se plasam zasto ne znam matematika kako ke ja vodam prodavnicata a si mislam nema da uspeam vo toa samo ke se zaglavam so kredit ve molam nekoj sovet sekoj sovet e dobredojden cela godina razmisluvam za sopstven biznis ama se plasam ova e linkot za samovrabotuvanje https://skopje24.mk/agencija-za-vrabotuvanje-javen-oglas-za-nevraboteni-lica/
А каде на Битпазар се тие продавници? Од страната на пазарот кај Зегин од таму па позади или од спротива низ уличките, стварно не ми е јасно каде
Сакам да отворам продавница за машки и женски чевли. Веќе купив дуќан од 40 квадрати и најлогично што ми падна да отворам е тоа, иако не ми е 100% решено дека ќе биде тоа. Пак гледам и барам од кај/што/како би носел роба и колку би било изводливо. Ако имате некоја подобра идеја за што би отворил во дуќанот, можете да ми препорачате. Дуќанот е на убаво место, каде што поминува многу народ. За кафич некако мислам дека е премногу замарање иначе доколку би отворил, би отворил ресторан со некоја странска храна (шпанска, мексиканска, полска, јапонска кујна). Сите препораки се добредојдени.
Не знам колку имаш заработка од кондури, можда повеќе, ама јас би отворила take away џус И кафе киоск. Првиот услов е локацијата, да биде достапно, штом шетаат луѓе кај што ти е дуќанот, ќе биде ОК. Со среќа!
Еднаш помислив и на тоа, но си реков, на секој метар има кафулиња каде луѓето ќе сакаат да си седнат да се напијат кафе. Не знам колку би успеал во тоа, со оглед на тоа дека народот повеќе сака да си седне и да си испие кафе на раат. Иначе како идеја, концепт, е супер, само мислам дека нашиов народ не е навикнат на такво нешто.
Здраво сакам да прашам дали фирмата што се води на мое име сеуште постои каде треба да се обратам? (Не бев само јас сопственик)