Здраво. Јас имав искуство со инфлуесерките наши за рекламирање. Можеби на околу 10/15 им пишав за реклама на мои производи, а само неколку од нив ми вратија, некои не ни ги отворија пораките а некои само seen. Како и да е. Тие што прифатија, им објаснив убаво со што работам, каде се наоѓам и што сакам да им испратам. Јас им пратив некои производи(јакна,ташна,блуза...), јас ги покрив сите трошици за карго доставата, ги спакував во кеса убаво и ги пратив. Кога им пристигнаа некои ги изрекламираа ПЕРФЕКТНО ама навистина перфектно, опишано се убаво кажано од нивна страна, а некои само ја сликале кесата и напишаа БЛАГОДАРИМЕ Некои и уште ме тагнуваат кога носат нешто од мојата продавница и баш сум им благодарна, ги има 2/3. Во глобала не сум задоволна од нашите инфлуенсерки за реклама, искрено само пари да се земат или само за нешто да им испратиш. Сепак тоа е мое мислење и искуство. Доколку си заинтересирана можеш да ми пишеш и во ЛП, ќе ти помогнам за тоа што и како да им напишеш, да се претставиш.
МОРА да се регистрира фирма ако сакаш да си е онлајн страна со онлајн плаќање итн итн Процедура.. Регистрираш фирма Контактираш некого за изработка на веб страна Склучуваш договор со банка Поставуваш производи И другото е се на тебе..реклами промоции итн итн
Zdravo, Sakam da otvoram sopstven biznis mal gradinarski centar za prodazba na saksijsko cvekje, rasad, itn.. Imam prostor no ne znam od kade roba da nabavuvam. Ke moze li nekoj da me informira ili dade nasoki kade da se obratam. Navistina imam ogromna zelba ova da go rabotam. Ne bi pocnala sega , najverojatno na prolet no do togas bi sakala da sredam se sto e potrebno. Vi blagodaram odnapred
Здраво, ме интересира дали знае некој дали може двајца занаетчии трговци поединци, секој пријавен за себе да работат во ист простор?
Може, само во договорот за закуп ќе бидете заедно наведени како закупци, тоа ќе ви е правниот основ за да може да работите во ист простор, како физички ќе го уредите тоа е ваша работа.
Za privatna gradinka nekoj da znae podetalno sto treba i kollku bi cinelo toa da se otvori kolku pari treba za da se pocne so takov biznis ,dali e isplatlivo?
Здраво, сакам да контактирам неколку странски брендови за да ги продавам тука производите. Еден од брендовите ги има тука, имаат веб страна меѓутоа не се активни на соц.мрежи, и не носат нови модели, ми гледа дека само трошат залихи. Немам никакво искуство за овие работи, па секој совет ни ми бил добредојден. Како да им пристапам, како да формулирам меил за соработка за да прифатат? Како е процедурата со царина? Треба да имам тука регистрирана фирма за да прифатат? Дали мора да имам веб страна? Како ќе склучам договор? Колку финансии треба да вложам во цел бизнис? (Станува збор за производи кои не би коштале тука повеќе од 3000 денари)
Ne se zanimavam so onlajn prodazba, ama sakav ova da go prokomentiram. Iskreno ova so influenserkite mi e nekako glupavo. Aj na sam pocetok dodeka steknes klienti, ama non stop da prajkate parcinja alista, kozmetika, nakit ili bilo sto i da prodavate (vo mnogu slucai i plajkate za toa) mi e bez vrska. Normalno e deka toa parce na influenserkata ke stoi podobro (bidejki taa zaradi toa i go raboti istoto) otkolku na normalna-prosecna devojka ili zena. Najdobar nacin na prodazba e da bide slikan modelot (parceto) kakvo sto e i podobro da go nosi prodavacka, prijatelka ili bilo koja normalna devojka. Taka ke imame realna slika za toa kakvo e nestoto. Nema da gi kupime ci*kite ili gzot na influenserkata. Znam nekolku butici kaj koi sto robata im e krs, bukvalno partali matrijalot ama obleceno od influenserka top, a se gleda deka ne e nisto posebno parceto. A cenite do nebo... Sepak toa e moe mislenje, sekoj si ima razlicno glediste.
Ne e najdobar nacin bidejki teshko deka neso ke se prodade taka! Se sho e opishano pogore e ednostvano kazano marketing i zatoa nekoi raboti samo izreklamirani od influrnseri mozat da se prodadat bidejki....imaat influense na tebe and thats pure marketing
Pa kako togas rabotat prodavnicite i kako rabotele koga nemale onlajn stranici i influenserki da gi reklamiraat? Jas odma primetuvam koi raboti se partali, tie kako sakaat neka reklamirat
Сега гледам си ме цитирала. Кога ја отворив продавницата секако дека сеуште никој не те знае и треба да се стекнат клиенти - најдобра опција ми беше да ги контактирам инфлуенсерките кое што и го направив, соработка ми помина ОК како што кажав и погоре. Повеќе не соработувам со ниедна инфлуенсерка поради една и единствена причина - САКААТ САМО ДА ЗЕМАТ/ДА ИМ СЕ ДАДЕ, а рекламирање НИКАДЕ. Секое парче облека го сликам јас лично, дали на кукла - дали на мене (сеедно). Продажбата си оде ТОП. За робата на друг бутик неможам да коментирам, секој си ја носи робата за себе. Има некои инфлуенсерки што рекламираат бутици да, ама искрено многу пари е. Нема да ја именувам која инфлуенсерка е, и напишав пораче, ја поканив кај мене да сликниме нешто да изрекламира ми побара 300 евра... Тоа е тоа. Со инфлуесерките расчистив одамна.
Пошто се знајме на некој начин, сакам да ти доделам комплимент а и воедно, совет. Зошто контактираш инфлуенсерки кога ти самата си лепотица и преубо би ти стоело секое парче?
Здраво, сакам да започнам со онлајн продажба на детски производи од брендови кои ги нема кај нас. Дали некој има искуство со набавка од Англија и како оди процесот? И колкави се трошоците ако веднаш регистрирам фирма? Бидејќи планирам да имам веб страна преку која ќе се нарачува и ќе се плаќа, сакам што по професионално да изгледа се, не да биде продажба преку социјални мрежи.
Веб продавница најефтино (а профи да изгледа) ти е 1500ден месечно Домејн си плаќаш околу 1000ден годишно Во банка зависи од која банка е, 600-1200ден месечно.. Фирмарина 6000-7500 годишно Регистрација на фирма околу 200 евра Сметководител 2000-2500 месечно (може и 100 евра зависи од фактурите и обртот) Што и да те интересира повели во ЛП.. И јас одев по ист пат ама некако се повлеков
Здраво на сите, се надевам сте добро! Имам желба да создадам производ - здрава ужинка или "snack bar". Дали знаете некоја од фирмиве кај нас да произведува производи за други? На пример да одам да се обратам кај некои со целосен план, од рецепт до реализација, само они да ми дадат понуда? Благодарам многу! Убав ден!