Zdravo na site! Dali znae nekoj koi dokumenti mi se potrebni tocno za otvaranje na mal online biznis za prodazba na obleka? Blagodaram i ubav den
Ти треба да регистрираш фирма..ДООЕЛ Кај регистрационен агент ќе одиш со лична карта, он ќе ти спреми документи.. После ЗП образец ќе завериш на нотар и ќе си направиш печат и штембил.. Па ќе одиш во банка да си ја активираш сметката на фирмата
Дечки, има некој појма за следново. Пријател сака да отвори фирма, он би бил само основач. Јас можам ли да земам кредит за самовработување(во случајов би била управител)? Се надевам добро објаснив. И нормално кои се условите. На сајтот нема баш детали.
Ако ти земеш кредит за самовработување, ТИ мораш да бидеш основач и управител. Ако те интересира за услови и покрај погоре пишаново, ќе ти објаснам
Здраво на сите! Имаме мала фирма за производство, трговија и услуги со само 2 бвработени, но искрено само просизводство до сега работиме. Сега сакаме да почнеме и трговија па не интерезира дали е подобро да се почне со нова фирма или со истата. Кои би биле предностите на отворање на нова фирма? Од старт мислам дека фирмата ке треба да е ДДВ оврсник од почетокот ако сакаме да правиме трговија на големо, така што тоа не би била предност бидејки и сегашната фирма ни е ддв обврсник. Некој сметководитле ми има предлагано да отвораме и друга фирма па да не сме биле ДДВ обврсник нити во една, но трошаците не се мали за една фирма, така ме интерезира да знам искуство од други. Благодарам!
Najdobro prasaj si smetkovoditel ili advokat a spored mene ako ne ti nadminuva nad 2 milooni densri ne si dddv obvrznik mozes na starata samo da ja priduzis so uslugi plus
Zdravo, sakam da pocnam da rabotam kako samostoen agennt za nedviznosti. Prasanjeto mi e dali moze da rabotam kako fizicko lice so toa sto ke si go prijavuvam prihodot vo UJP i ke si plakjam godisno danok za toa, ili moram firma da otvoram? Dokolku mora firma ve molam za info kade da se obratam?
Отвори си,,Трговец Поединец" фирмиче, мали трошоци имаш. Мораш да имаш фирма, освен ако не сакаш на жими мајка да се бафташ како посредник, и да ги молиш за провизија потоа.
Епа да, ама сепак ако си чесен во намерата, да си работиш како што треба, и не е така воопшто лошо да си Трговец Поединец. Ако ти тргне работата, после секако дека можеш да си пререгистрираш Друштво со ограничени одговорности...
Дечки здраво. Ми треба совет, доколку некој се разбира во тоа. Би сакала да направам планер/прирачник и имам веќе неколку идеи, но тоа што ми недостасува е како би можела да го изведам тоа. Треба ли да најдам некоја печатарска куќа и да склучам договор со нив? Како би го направила планерот на компјутер, постои некаков програм или? Сите информации се добредојдени
За дизајнот да го направиш ти треба програм како Adobe Illustrator, ако знаеш Photoshop ти е плус за да направиш мокап ако планираш да ги рекламираш. За печатење треба да најдеш печатница што печати помали тиражи и што може да ти ги изработи како што сакаш, дали е тоа со тврди корици или со пластифициран кунздрук, со спирала, итн..
Dobar den Dali nekoj od forumot imal iskustvo so Lonca.com ( wholesale prodavnica za obleka Turkey) , ili nekoi takvi stranici? Dokolku nekoj ima dali bi mozel da spodeli iskustvo. Imajte prijaten den.
Здраво, Јас исто не најдов некоја тема во врска со отварање на свој бизнис, па ќе се надоврзам овде. Бизнис идејата ми е во врска е giftshop. и ме интересира дали некој знае и сака да сподели како е да започнеш мал бизнис и највеќе од се ме интересира каде може да се набават производи за малопродажба, освен алибаба?
Здраво, Имам бизнис идеја да отворам giftshop-декорација плус некои други работи,па ме интересира дали некој знае и сака да сподели како е да започнеш ваков мал бизнис и највеќе од се ме интересира каде може да се набават производи, освен алибаба?
Здраво, сакам да отворам салон за нокти, ме интересира дали подобро и по исплатливо е да се регистрирам како ДООЕЛ или Занаетчија? Како Занаетчија има доста добри поволности, како на пример ослободување од фискална каса и многу по ниски услуги за сметководство. Благодарам однапред.