A cekaj malce vo kurirska sluzba sto kazuvas deka se potpisuvas, koj kazuva vistinsko ime i ostava vistinski telefonski broj ? Tamu nit ti baraat licna karta nit nisto, mnogu si greska
Со тие три компании до сеа што сум соработувала сите при правење на профил ти бараат такви информации... Е Сеа може има и некои до толку дифтари кај што можеш без такви информации да поминеш, скроз у сива зона што функционираат... Баш пиши ми ги ако знаеш за сигурно кои се, многу ме интересира дали ќе ми побараат лични податоци
Jas do sega site okolu mene i jas licno nikogas ne sme imale problem so ujp a nikoj ne e prijaven, inace slobodno pisi mi kje ti kazam se
Zdravo Doma sum so malo dete i sakam da pocnam da rabotam nesto od doma.Primer da pravam i prodavam online kolacinja, puteri, itn.Pa kako treba da pocnam treba da se prijavam,kako odi toj redosled?
Ќе ти направиш профил на социјални мрежи и ќе почнеш да ги сликаш и снимаш производите што ги правиш. Пожелно е и платена реклама да пуштиш. На почеток не се залетувај со цени, треба да бидеш со нормални цени за да придобиеш муштерии. Фирма мислам дека не треба, освен ако имаш дуќан, па да продаваш од таму. Можеш како приватно лице да си продаваш.
Штом викаш дека сакаш да се пријавиш веројатно сакаш легално да работиш.. А за тоа ти треба да воведеш ДПП и ДХП во најмала рака.. И да регистрираш фирма.. Мислам дека не смееш ТП да бидеш со производство на храна.. Ама не сум сигурна. Ти треба талент, добра реклама претежно на инстаграм и почетен влог за да можеш да го издржиш целото тоа рекламирање.. Нема врска ова со дуќанот и фирмата.. Ако ја фатат од АХВ нерегистрирана казните се ненормални.. Шансата е 1% да ја фатат ама не е 0% Особено ако и тргне па привлече внимание..
Здраво, од пред два дена отворив online бутик на Instagram. Немам никакво искуство со ова, сакав одамна и така се решив еден ден нарачав роба од Турција, ми стигна, договорив карго, кеси и стикери со лого (сеушти ми немаат стигнато) но ми изгледа дека без маркетинг би одело малку тешко. Фокусирана сум на фустани и комплети за сега и цените ми се навистина многу пристапни. Исконтактирав неколку инфлуенсерки но или многу пари бараат или не ми одговараат (секако тоа е многу за мене за почеток) а нормално е секој си ја цени својата работа. Дали некој што има искуство може да ми даде совет како да напреднам и дали има некој достапен инфлуенсер кој што би прифатил да му испратам неколку продукти и ако му се допагаат да ме тагира барем на едно стори. Фала ви однапред.
Nema podobra reklama od sponsored na instagram ili facebook, kje ti ja vidat stranata iljadnici lugje, dokolku neznaes da ja izmenadziras so ubavi sliki, interesni tekstovi dzabe ti e i da davas parcinja na influenseri da te reklamiraat
@bgirl6666 ти благодарам на одговорот. Знам и јасно ми е дека е така, sponsored веќе го имам направено, и за останато се согласувам дека е така. Сепак доколку некој има лично или блиско искуство би сакала да ме посоветува, затоа што има и многу страни кој што воопшто не се организирани и кога им пишеш одговараат само со еден збор, па сепак одлично работат. Јас секако не би сакала да бидам една од тие страни, баш ја средувам и одговарам како што би сакала нешто да видам или да ми одговара на мене. Ви благодарам уште еднаш.
Здраво. Да се надоврзам на истата тема од погоре. Сакам да започнам со online продажба на украси од дрво. Дали освен со отворање на фирма има некој друг начин за легално да работам? Сакам да биди се легално ама сега за сега не сум спремна да отворам фирма. Вработена сум и сакам да го работам како хоби. Дали има некој начин за легално да се работи?
Се надевам не би Ви пречело, дали смеам да Ви пишам порака? Имам некое прашање на кое се надевам би можеле да ми одговорите.
Друга опција е да се консултираш со некоја помала маркетинг агенција која ќе има пристапни цени и да ти помогне да го развиеш бизнисот. Плус и за нив и за тебе.