Денес се објавени мерките за самовработување имаше некој што прашува и да прашам работам onile детски бутик веке пола година па сакам да отворам и бутик но сега сум бремена и вработена па не можам да искористам ништо од грандовите што се објавени ме интересира дали може да си отворам со сопствени сретства и колку би ми биле потребни за почеток за не многу голем бутик
Здраво, во врска со огласот за самовработување дали е точно дека за да аплицираш потребно е една година да не бидеш пријавен/вработен?
@ele.na Треба да си активен барател на работа односно да се пријавуваш во АВРМ со зеленото картонче. Сепак, прашај си во АВРМ, ако не си се пријавувале до сега и не слушајте рекла казала муабети.
Оти една година? Јас мислам само дека треба да си со картонче и да се пријавуваш редовно.. Јави се уште еднаш во трудот и прашај ...
Edno prasanje vie sto ste zanaetcii firmi,kako bi mozela dooel firma i dali moze takva firma da zemi roba na faktura od pausalec zanaetcija?
Продавам фустани од online бутик кој постои само неколку месеци, поради заминување во странство. Фустаните (има и комплети) се нови модерни нарачани од Турција. Ги продавам по поволна цена (имам 160 парчиња), може за некој кој веќе има бутик или сака да го започне тој бизнис. Oдат од величина XS до L по 6 во серија. Слики и информации во порака
Moze nekoja da mi kaze kade vo Skopje da kupam kukli za butik i na golemo alista ,za butik i dolen ves? Kade vo Turcija se zema na golemo ,moze da mi objasnite? Dali otvorivte firma sto prodavavte ili,i po koja cena se? Zdravo od kade od Turcija naracuvate roba moze da mi objasnite,dali odite tamu za da naracate roba ili imat fb strana ili preko broj? Dali moze da se isplati preko faktura i dali od Turcija moze da se naraca kukli za butik? Butikot zatvoren li vi e ? Od kade naracuvate obleka od Turcija?