Заеби ја и пријави ја ти за вознемирување. Вознемирувачки е да ти виси на врата некоја осамена сподоба која ти го мава под скенер секој звук и те слуша додека се тушираш.
Не знам дали е смешно, ама од вчера се смеам Реално, најкриви се изведувачите и лошата звучна изолација, не тие што се сексаат и овие што би сакале да се сексаат https://www.slobodenpecat.mk/intimn...stoj-niz-skopje-gi-ostavaat-sosedite-bez-son/ Чаре? Јас би рекла сексачи, боље у хотел одете, на никој не му е гајле таму за вашите активности
Ако ве нервира комшијата има апликација за снимање на јачина на звук и снимајте ако е над дозволеното пријавете ги
Јас еден другар вака го заебавав со апликација дури спиеше, му реков ако не прекиниш да грчиш те пријавувам да знајш, имам доказ над дозволеното си
Со вакви па човек и да не знае како да постапи. Боже мој свашта. Живеев во стан неколку години, секое утро знаев кога се спремаат комшиите, кога се мијат, кога во ВЦ. Ама ни на крај памет не ми текнало да се жалам. Само еднаш бебето многу плачеше и се исплашив на комшиката да не и е лошо па да не може да го земе. Па поѕвонив на врата, оно имало температура затоа така мачно плачело . Ама ни на крај памет не ми текнало да се пожалам. Се слуша, ако некој ни смета што мајка во стан бараме. Ај ако не па и да не се бањаш. Наместо таа да се жали, оди пријави ја дека те вознемирува. Под стрес да живееш во сопствената дома.
Па за филмање се овие рентања на 2 саати, и да не е од Уганда, мора да се осеќа како да е Ај да се едни и ќе им се каже некако, ова рандом доаѓаат Имам јас гласнички соседи, ама добро звучат и мислам дека затоа никој ништо не им вика
После 22 часот не треба да има галама. Тука во Ге и за туширање ќе ти викнат полиција. Имаат право. Во недела нема пуштање правосмукалка. Зависи и какви комшии ќе ти се погодат.
Здраво дечки, не знам дали е ова правилната група но добредојдена е било каква помош. Барам стан за една личност во Центар/Кисела Вода/Карпош 3. Може и гарсоњера, се доколку киријата е до 250 евра. Пишете ми во приватна порака доколку имате или знаете за некое станче. Фала ви!
Мислам дека така е најдобро. Коректен однос е ок да се има. Блискост нема потреба. Ако им треба нешто ќе им помогнам ако можам. Ама дружби не сакам. Тука во Ге нема дружби. Само здраво.
Zavisi od tvoite komsii! A i temava kolku jas shto ja svajcham se odnesuva na Makedonski komsii. Inache vo mojot momentalen komsiluk si go imame kako i vo Mk so poseti na kafe i trac muabeti. A vo stariot komsiluk pokraj sekojdnevnata komunikacija imavme duri i malski fest , bea ulicite zatvoreni i se postavuva shator i se slavi do 3-4 saabalje so skara, muzika.... i da! isto taka vo Germanija!