Составете техничка влада

Дискусија во 'Политика и настани' започната од macedonec15, 20 јуни 2015.

1. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Замислете дека на вас е дадена можност да изберете техничка влада составена од сите политички партии во рм изберете премиер и министри за сите министерски позици во владата на република Македонија со среќа

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Вауууууууу човече, па ова прашање е потешко и од сложувалка со три илјади парчиња !!! Искрено пробав да направам некој редослед по рејтинг, по образование ама никако не ми иде.....секое делче ми е некако оштетено или бледо.....Богами ова е тешка задача и се откажувам но бидејќи тебе ти текна за оваа интересна тема би те предложила за претседател на собранието.

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јас би ја ставил Солза Грчева во техничката влада , незнам дали може или не , али би сакал она да биде дел од техничката влада. Одличен политичар и не е пиун или пак индијанец на вмро.

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Мразам политика и се' што е на политичкава сцена и затоа ме нема во тие таквите теми, ама на ова не можев да одолеам. Таков раздор прават меѓу народов, а тој па слеп - не гледа дека никој не се грижи за народните интереси и права, туку само го користат за доаѓање на власт. Не сум видела друго вакво нешто од ова што се случува меѓу македонскиов народ. Албанциве се контраат, не се сложуваат божем, ама штом стане збор за некој нивен интерес или се случува нешто, тие одма во стил „двајца се караат - третиот користи“ и се соединуваат. Ние сме чудо. Од политичариве и политичкиве партии јас тоа сe' би запалила на плоштад, се' би истерала од земјава и сам народ нека владее.

Ај, за да не биде без ич, не знам дали сте слушнале за здружението „Ленка“ што го води Апасиев. Не е ниту партија, ниту некаква владина/невладина организација, туку здружение налик синдикат кој го немаме. Ете, јас него би го ставила во техничка влада (заедно со негови истомисленици) да видам дали ќе се исквари или ќе ја подоправи државава.

На kukla21, jacqueline.s и Twins2007 им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Побрзо по врати би одела и рандом луѓе би избирала за техничка влада, отколку да бирам од моментаниве 'политичари' (читај - серковци). :headbang:(facepalm) Секој би бил подобар од нив и би се грижел повеќе за државичкава.

На macedonec15, kukla21 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.