ако имаа некојј составии заа 1 год нека ми ги пратии итноо мии ее ..... ги работевме цар едип,антигона,рамајана,гилгамеш и илијада и мии требаа итноо заеднички состав како на примерр Совршениот антички јунак илии Трагичната грешка на трагичните јунаци и дрр. Ви благодарам однапред.
Здраво. Ако може некој да ми каже нешто за светско користење на енергијата.Немора да биде како состав и некој информации би ми послужиле.Побрзо ве моламм.
Хелооој, нед џа јур хејп. Братучетка ми (основно 9то) има потреба од некој текст со иронија, јас пошто не ја сакам многу иронијата и никогаш не сум се замарала па затоа не можам да и помогнам. Ако вие имате нешто со што можете да и помогнете ќе ви бидам мнмн благодарна. Значи ИРОНИЈА СО ТЕКСТ. Тенкју однапред
Итно ми требаат состави на темите: -Борба на боговите, пораз на хероите (Илијада) -Односот кон животот и смртта/Потрага по безсмртноста (Гилгамеш) -Еден вид морален бон тон(Словопој за љубовта) -Немирот на одисеј во темните ноќи(Одисеја) Или нешто слично, поврзано со овие дела
Дечки ми треба состав за зборникот на миладиновци доколку може некој да ми помогне нешто да ми напише или па да ме упати што точно да опфатам во воведниот дел содржината и заклучокот
dali moze nekoj da mi pomogne ako ima sostavi od ilijadata na tema:,,mitoloskite elementi vo Ilijadata'' ,,junackite podvizi mudrosti i custva vo Ilijadata'' '
На мојата помала сестра и треба состав на тема "Иднината како надеж и предизвик" и "Светот каков е и каков сакам да биде" ако некој може да ми помогне нека пише лп.Благодарам однапред .
Дали ќе можи да ми прати некој link прераскажана лектирата ,,втората смена“ но со одговорени прашање од тетратката за лектира.
Здраво девојки, на мое огромно задоволство ви ја претставувам мојата штотуку создадена фб страна : - Состави и есеи, пишување и прераскажување Она што треба да го направите кога ви треба помош е да пишете во инбокс на фб бидејки секој од нас барем еднаш во животот се нашол во ситуација да побара помош, а никој да не помогне.
Здраво. Дали има некој напишано состав за животот? Нема некоја точно одредена тема, почнав да пишувам општо за животот, што сум сфатила. Воведниот дел воопшто не ми се допаѓа. Дури ако некој има само воведен дел многу ќе ми заврши работа. Ви благодарам.