Девојки да не има некоја состав на овие две теми: - Нечовечноста е дел од човекот - Кога би можел би се реинкарнирал во...
Ве молам на кој му оди пишување состави да ми пише во ЛП.Утре имам писмена а темите се комплицирани. *1ва година
И мене ми треба помош за истава тема.Илијада Одисеја Антигона и Цар Едип..Илијада и Одисеја не ми се прочитани ако може да ми помогне некој би била благодарна.
Здраво дечки итно ми е потребен состав на тема:Пиреј синоним за македонскиот непокор кој има нека ми прати во порака
mi treba sostav na tema: -najubavi se onie solzi za koi neznaes zosto potekuvaat ako moze nekoj da mi napise! blagodaram odnapred !
Епа кажи и на другарка ти нека напише нешто нејзе што и се случило, ние наши ли случки да раскажуваме?
Наставникот ми даде да пишувам состав на тема: Детската царица - центар на животот во Фантазија треба да го опфатам текстот ,,Бескрајна Приказна" од Михаил Енде помош??
да ми помогнете со составот....Текстот во учебникот е една страна и половиното од тоа е цитат и незнам што да напишам
Бескрајна приказна е прекрасна книга, мене мислам дека не ми беше лектира, ама онака си ја имам прочитано и неколку пати. Ако ја немаш прочитано, ти препорачувам уште веднаш да си ја прочиташ, премногу е интересна и не можеш да ја оставиш дур не ја прочиташ. Наставникот најверојатно ви дал насоки за составот, за што поточно треба да пишувате. Во еден текст треба да има вовед, главен и завршен дел, тоа сигурно го знаеш и исто така што треба да се пишува во нив. Ако ја имаш прочитано книгата и ја знаеш нејзината содржина, верувам дека ќе ти биде лесно да напишеш состав од една страничка, не е којзнае што комплицирано. Веројатно не очекуваш некој од форумов да земе да ја чита книгата одново и тебе да ти напише состав.
Има извадок од романот во учебникот македонски јазик и се зборува како се разболела царицата и неможеле да и помогнат 499 доктори и на крај таа го праќа Каирон да го однесе АУРИН на Атреј во потрага по лек и од оваа јас треба да напишам цела страна состав :/
ве молам помош, ми треба состав на темите: Знаењето е брашно, а мудроста е леб Среќата не е во богатаството, таа е во душата Омразата кон некого, најмногу нам ни штети Кога цветот расцветува, пчелите доаѓаат непоканети Не постои каење во животот, туку само лекции