Zdravoo na site mi treba sostav na tema vizija za mojata idnina ako moze nekoj da mi dade fala odnapred
Здравоо ако може помош само да ми кажете што баш да напишамм не барам до вас да ми пишувате туку според темата што најдобро ми стоело да напишам темата ее " Парче имачена Земја, Поранешна самоилова Тврдина" Ви благодарам однапред Ако може до вечер да мии кажете бидејки за во Понеделник ми ее..
Големата вода „Големата вода“ е модерен роман во кој раскажувањето е предадено преку главниот лик, Лем. Темата во романот е животот на децата, воени сирачиња, во Домот за сираци „Светлост“, веднаш по завршувањето на Втората светска војна. Идејата е да се даде остра критика на погрешното сфаќање за начинот на градењето на личноста во Домовите, на погрешниот воспитно-образовен процес во едно постојано и долго чекање да се изградат почовечки, вистински односи меѓу луѓето. Авторот ќе каже: „Не запомнав друго место каде толку бргу умира детството“. Тоа е роман за вечната борба на човекот со сите мрачни сили кои се обидуваат да го расчовечат, борба на животот со смртта, на светлината со мракот, на големата вода со ѕидот. Насловот – големата вода, има симболичко значење и ја означува слободата. Покрај неа се јавува ѕидот, кој ја ограничува таа слобода. Сентерлевиот рид, кој, исто така, често се јавува како мечта на децата која треба да ја достигнат – ја претставува недостижната слобода. Дејството се случува во Дом за воени сирачиња од 1946 до 1949 година.
Ве молам составв итноо 1.Првата љубов е како првиот снег 2.Зошто да не утешам помогнам раѕберам 3.Лошите зборови опиваат длабоки траги
Ако може мала помош... Дали имате некој мал дел каде што имате пишувано за преродбениците во Македонија(Џинот, Синаитски,Пејчиновиќ, Крчовски)? Се што е заедничко за нив и сл. Ве молам, цел ден се измачувам.
Zdravo na site. Dali moze nekoj da mi prati sostav na tema "Ekologija" ve molam itno e bi vi bila mnogu blagodarna. Samo da ne e prepisan od internet
Дали ќе можи некој да ми состави состави до вечер на теми: -машките и женските треба да се пријатели -зошто треба да ги чуваме растенијата и животните? -праведноста е сила на еднаквите ако можи на две теми!!! ИТНО Е!!! однапред благодарам
Дали има некој кој што знае да пишува состави? ми треба итно за писмена теми: 1. кога би бил научник што би направил 2. што ќе направам за да ми биде поубаво
koi temi bi mozele da bidat za pismena za delata pirej, divo meso i crnila? primer: metaforata vo divo meso drugi?
Не бидете мрзи. Никој нема да седне и состав или есеј да ви напише. Побрзо сами би си напишале отколку да гуглате и да барате некој да ви напише.
извини ама јас не сум добра во составување на состави. Како да составам? јас само песни составувам,ама состави не ми иде!!!!!