Полесна тема од оваа неможе да има мислам. Мораш да се трудиш, ако сега заглавуваш со вакви лесни состави што ќе правиш кога ќе имаш есеи и анализи на ликови, настани? Многу потешко ќе ти биде бидејќи ќе бубаш на памет оноа што некој друг ти го составил, а потоа се ќе испари. Инаку конкретно за "Мојот омилен предмет" напиши кој ти е омилен предмет, кога се учи, што опфаќа-изучува, зошто ти е омилен, дали ти е интересен, лесен за учење, дали поради наставниката го сакаш или пак друго и слично. Се надевам дека барем малку ти помогнав што одприлика да пишуваш.
Читајќи ги насловиве што ги пишувате, ваљда немате повеќе од 14 години. Деца наместо да дремите по форуми, дај седнете фатете книга едуцирајте се малку.
Дечки ми треба помош. Утре правам писмена на темите животот не е вечен, само делата остануваат вечни и во мирот и слободата секој може да се пронајде и успее. За првата тема составот го напишав, но за вторава никако не ми доаѓа идеја. Ако имате некои идеи помагајте...
Треба да присуствувам на конкурс по македонски јазик на тема Сообраќај и ми дадоа состав ама прекинат и јас да го довршам..но да ги има и 5те етапи надејство и во вид на драма... Ке ви пратам слика и ако може да ми помогнете...
Ми треба состав за љубовта во моето срце.Некој ако има нека ми пише во ЛП или нека одговори само .Фала ви однапред дечки.
Повеќе пати е пишано погоре, наместо да барате некој да ви напише состав и да гуглате за веќе напишани идеи, седнете и сами сврзете две речници. Не ми се верува дека некој не знае состав да подготви на дадена тема. Збориме наоколу како сакаме да бидеме образовани интелектуалци, оно пола народ неписмен е. Ако не можеш да го постигнеш тоа што се бара, што се пријавуваш тогаш на конкурс по македонски јазик? Некој друг очекуваш да ти го напише составот? А твоето име да стои на крајот на дипломата/ пофалницата? Дај те молам... Не знам кој може да пише состав за љубовта во твоето срце, освен самата ти. Еве јас не знам, ти знаеш друга таква личност?
Имам нешто на тема добрината гопобедува сечие срце, ако сакаш ама некако мислам дека немаат додирни точки
Спојлер "Човекот- тоа сум јас" Ова е темата и според насловот гледам голема епска широчина, но сепак ми требаат 5-6 реченици за инспирација. После ми е лесно..
имам Срцка види имам некои делови само ми фали завршен дел,незнам како да го завршма се повеќе пишувам и некако сакам со некој амисла да го завршам ,ако може некоја мисла ....
Ај ве молам некој за следниве теми состави: 1.Чистотата на љубовта во "Сонот со Споменка" 2.Убава си татковино моја
Ве молам некој за следниве теми состави,ми требаат до понеделник: 1.Злосторство и казна 2.Ревизор 3.Раскази од Гогољ-Портрет,Нос и Шинела 4.Смртта на Иван Илич
ако може некој да ми прати некој состав за писмена по македонски јазик било која тема од 250 до 300 зборови .. фала унапред <3
Kje moze nekoj da mi pomogne okolu pismena zadaca na tema: svetot vo koj ziveam i onoj koj go sakam bi vi bil mnogu blagodaren Да не ти ја пратија во изминативе 2 год за да ми ја препратиш? Состав за: Мојата иднина ја создавам јас, некој ќе му бидам мн благодарна, итно ми е потребно.
Дечки,ми треба состав на тема омразата понижува,ранува до беспомошност,ако може некоја идеја да ми дадете,прв состав ми е кој незнам како да го почнам.....