Ke moze li nekoj da mi pusti sostav na tema ,,Sakam da ziveam vo svet so srekjni lugje'' Fala odnapred Nemam inspiracija sto da pisuvam
Претпоставувам ти треба нешто околу македонското просветителство, а тоа е boring af. Кај и да е, и ние треба да правиме писмена и веројатно и нашата тема ќе е од материјалот. За просветителство општо немам пишувано, само со склоп на Кандид и Гуливеровите патувања. Ако те интересира сепак, можеш да ги прочиташ обработките за нив што ги имам пишувано во Последна прочитана книга. Со среќа.
И за во Европа и за во Македонија ми треба.Поглупа тема амин.Ќе прочитам сега иако напишав нешто.Ако ти треба надаље пиши лп ќе ти пратам и фала.
Здраво ми треба состави на тема 1.Посакувам... 2.Ново утро-нова надеж 3.Збогум мои четиринаесет години, збогум детство Ако ви се наоѓа нешто пишете
Здраво дечки ми требаат писмени состави на овие 3 теми: 1.Панонски легенди сведоштва за животот и дејноста на Св.Кирил и Методиј 2.Св. Климент Охридски основоположник на словенската писменост,јазик и литература. 3.O писменех-за буквите од црноризец храбар писмените ми се за утре ве молам помогнете ми фала однапред
Аман бе деца. Пишување писмена е саат време. Саат ипол најмногу И после зошто сме имале неписмена младина
Ми треба итно за утре есеј на тема "Татковината се сака со знаење и воспитување". Може ли некој да ми помогне. Ви благодарам однапред
Ја сакам мојата татковина и ќе учам од љубов кон нејзе. Ја почитувам и неа и нејзините наставници, па со сопствено знаење го напишав овој есеј. Крај.
Па полесна тема за пишување од ова здравје. Можеш да филозофираш колку сакаш немаш некој шаблон. Пишувањето е игра со зборови и треба да ви биде задоволство, а не потешкотија и напор. Треба да се потрудиш да напишеш сама, знам дека секого не го бива за пишување. Ама доколку се потрудиш еднаш наредниот пат ќе биде подобро. Седни земи лист или тетратка и обиди се да напишеш нешто. Ќе видиш дека со секое наредно пишување ќе бидеш се подобра и подобра. Поздрав и имај пријатен и убав ден.
Некој да помогне околу темата македонските драми меѓу двете светски војни???Се мисли за драмите Печалбари,Чорбаџи Теодос и Парите се отепувачка??
Ако може некој да ми напише некоја реченица на тема мојот патопис. Не ми е јасно што треба да се пишува ми требаат само две до три реченици како водич да знам што да пишувам
Дали тие што сте четврта година средно,добивте повеќе информации и насоки од професорите по македонски за есејот од делот пишување за државна матура?
Друго е да побарате консултации и помош за тоа дали е добро и дали е погодена темата. Едно е да му помогнеш на некого околу составувањето, а друго е да му го напишеш целиот состав. Кој сака да се консултира за нешто околу составите слободно може да ми пише во ЛП. А вие седнете и прочитајте си ги книгите, лектирите и романите, ако може да издвоите време да дремете на форумот тогаш ќе најдете време и да ги прочитате книгите или да напишете некој состав.
Здраво! Јас утре имам писмена работа на тема “припаѓање” и немам идеја за почетниот дел... Ако може некој да ми даде идеја за како да го почнам овој состав. Фала однапред...
Помошш!!! ми треба за утре состав итоа на англискиWhere i see myself in 10 years или Best trip in my life на некој кој му иде добро англиски нека помогне! Правам утре накај 9 па кој може да ми помогне нека помага
А викендов што правеше јамболии да не переше случајно? Седни пробај напиши нешто. Не сте се научиле на готово само.