Здраво ми треба состав за басни за утре.Воведниот дел може да е составен од неколку реченици за басни.Главниот дел треба да содржи каратеризација на ликовите водено да дадам пример за моја приказна слична на басната и паралелно да ги коментирам моите ликови од приказната со оние од басната.
Многу сакам да пишувам, на сите би им напишала. Ама ме нервира тоа што имаат пристап до интернет и не се трудат сами да напишат. Ние без интернет пишувавме состави и состави.
Малку тука морам да ве потсетам дека и децата ја осеќаат никаква состојба во државата. Кога ги гледаат родителите како земаат по 200 евра плата, одат две или три смени, не се знае дали и сабота и недела ќе одат на работа, немаат мотив. И со факс и без него, не им бега работата која ќе биде слична на родителите. Јас ич не ги обвинувам, а можите сега комотно да ме напаѓате како да сум стотина....
Да не ви се наоѓа некој есеј за ,,Злосторство и казна” ; ,,Нос” ; ,,Шинел” или Чичко Горио? Не дека ме мрзи да пишувам, само да видам концепт сакам. Немам идеа како да почнам.
Ај ако некој има состав или е добар во пишување нека ми помогне. Инто ми треба состав на тема "Посакувана авантура" итноо е ми треба за утре.. ФАЛА ОДНАПРЕД
Здраво на сите ми треба состав со тема "Убавиот Збор железни врати отвара" во составот да има убави зборови како на пр. добар ден, срекен ден, да си жив издрав среќа да те следи.Ми треба итно неми иде составувањето ано напишете ке бидам благодарен.
Pomoosh! Ako ima nekoj esej za Gilgamesh/Ilijadata. Nekoj nasoki/primeri kako da pocnam, za vovedot i zakluchokot. Thaaaanks ❣️
Здраво дали можи да ми пуштите состав на тема “забранетите нешта создаваат многу неприлики,но се најважни”.треба да се вклучи и дел за Тристан и Изолда за нивната забранета љубов но што и да имате слично на темата би било добро..ми треба за утре..фала однапред.
dali se uste go imas tekstot pod br 2 , mi treba iako malku kaj mene e izmenet :ljubovta i dobrinata se krilja za golemi dela . fala dali mzoe sostavot za ljubovta i zelbata se krila z a golemi dela fala
Дали некој може да ми помогне со следнава тема- Мојот поглед кон иднината ?Незнам ни како да почнам , ниту пак разбирам дали да пишувам за себеси или лично јас како ја замислувам целосната иднина на светот?
pamislam treba da ja kazes tvojata vizja za pogledot kon idninata na svetot, od aspekt na gradenje na pohumao opsetsvo posolidarno, frendli , so povece griza za okollinata i ekolgijata, zastita na zivotata sredina, i slicno so normalno tvoj doprinos i tvoi aktivnosti za da bide svetot kako podobro mesto za ziveenje .mislma deka taka nesto treba
Здраво ми треба состав на тема Печалбарството е една од најголемите трагедии на мк народ За утре ми е ве молам за помош немам никакви идеи а не треба да биде од некои книги како парите се отепувачка итн... треба да биде општо Може и некои идеи или вовед Благодарам однапред
За правење денес дури видов не можам да ти го направам. Почни дека немаштијата си го прави своето, дека луѓето се приморани да одат во поразвиените земји да работаат за себе и своите фамилии. Така нешто...дека не е дека сакаат да одат, ама тука не гледаат иднина