Данте и Петрарка не припаѓаат на хуманизмот и ренесансата!!! Припаѓаат на Слаткиот нов стил или dolce stil nuovo и тука уште се разглабаат тематики од религијата. Во хуманизмот и ренесансата се разработуваат тематики од антиката и нема никаква врска со ,,Пеколот'' или ,,Канцониерот''.
Moite gi imam pisuvano samo jas licno,zatoa koj prv ke mi pise samo nego ke mu go pratam zasto da ne im pomognam koga mozam
А зошто да се напишат состави на некој друг? Тие зошто одат на настава? Да се повеќето слободни теми, и некој да не може да се изразува ќе разберам. Вака е од готов материјал, и тие треба само да соберат инфо и да го групираат текст во почеток, главен и завршен дел. Ајде некоја мала помош, некоја идеа да се даде каде некој не знае како. Ама цел состав на готово... Академско општество мало сутра. Ко така, пишувајте ама да не биде за џабе.
Баш сега проверив на интернет и видов дека си во право. Не знам зошто на училиште се учат како дела од ренесансата. Да не напишеше веројатно уште долго време ќе имав погрешна претстава.
Знам, јасно ми е. Во средно вака ги учат учениците, најверојатно така пишува во учебниците, а професориве или не знаат или не сакаат многу многу да се замараат околу тоа, а е огромна грешка. Стварно ме интересира како ги воведуваат во ренесанса, а притоа им даваат апла религиозно дело како ,,Пеколот”
Ни дадоа за пишување есеј на тема "Мојот живот за време на корона вирусот" и што да пишувам кога ништо немам правено
Како немаш?! Објаснуваше на форум зошто матура не треба да се спроведе. Don't say that you don't have goals.
Dali imas esej ..Poezijata vo "Kancioner" na Petrarka e razgoluvajne na poetovata dusa ili Da se zivee pravedno znaci da se lubi vistinata
Feminki ajde hellp...esej Da se zivee pravedno znaci da se lubi vistinata ..ili poezijata vo Kancioner na Petrarkata e razgoluvajne na poetovata dusa ..
Мене па синдромот на ,,Канционер" ми е нејасен. Не само тука, и ученици што ги познавам така го викаа. Ај да не сакаш ни десет минути да седнеш да напишеш есеј, ама ни имињата на делата да не ги знаеш...
Дали некој има состав на тема мојата улица или нешто слично? П.с 3 год. сум Баш слабо ми оди пишувањето
@buba4e89 сакам да ти пишам во ЛП, но неможам. Ај пиши ми ти. Кога притискам на копчето да започнам разговор со тебе, вели дека неможам да започнам разговор со тебе.