Zdravo.. Sakav da prasam Dali imate idea sto da pisuvam na tema Narodnata umotvorba, ogledalo na narodniot zivot.. Nemam nikakva idea za glaven I zavrzen del.. Ne znam Dali pisuvam vo soodvetna tema..
Здраво на сите ќе ми требаат состави за писмена на темите: 1.Социјално-битови елементи од драмите (Печалбари,Чорбаџи Теодос,Парите се отепувачка и Македонска крвава свадба) 2.Печалбарството некогаш и сега. Ве молам итно.Фала однапред!!
Еве веднаш, ќе седнеме да ги најдеме нашите од средно напишани и ќе ти ги пратиме. Не ли ви е интересно да си пишувате сами, така да си го вежбате стилот на изразување, па и свој личен труд да ви е, не се гордеете сами кога ќе си направите нешто? Или воопшто ги немате ни прочитано овие наши македонски драми и не знаете ни што да напишете? Кај сте дома сега, па и ова ли ви е тешко да се направи?
Zdravo devojki, itno mi e potrebna vasha pomosh. Nekoj ako moze da mi pomogne do 9 chasot mi e potreben esej za romanot Zlostorstvo i kazna so naslov "jas ne ja ubiv babata, jas se ubiv samiot sebe". Ako moze nekoj da mi pomogne??.. Ako ima nekoja sto moze da mi pomogne neka mi prati vo inboks. Vi blagodaram odnapred.
Здраво феминки Ми треба мала помош. За писмена раб по Македонски на тема " И ова ке помине" Не барам да ми пишувате вие можам и јас но ако може некој ми даде некоја идеја за што поточно да пишувам. Зошто јас стварно немам никаква идеја. Фала пднапред
Ви дадоа некакви насоки? Можеш да пишуваш општо за различни тешкотии во животот, нивно пребродување, имање надеж, поддршка, како животот е составен од двете и дека после секое лошо доаѓа добро и слични работи...можеш да земеш инспирација од вистинска случка, но не раскажувај.
Па да и проф ни даде за пример ова со коронава, ама нешто не ми се пишува за тоа зошто знам дека 97% од учениците ке пишуват за тоа. Така да можно е да пишувам за нешто друго Инаку фала ти Проф ни даде пример за ова со вирусов да пишуваме. Но не мора за тоа можеме за што сакаме
Ќе може ли некој да ми помогне во врска со овие прашања? 1.Во расказот ,,Смртта на чиновникот” дали има карикатуристично или психолошко портретирање на главниот лик? (објасни) 2.Објасни ја конфронтацијата на идеалистичките ставови на лекарот Андреј Ефтимич, наспрема материјалистичките што ги застапува неговиот умоболен пациент Иван Дмитрич.
Женски, ај ако може помош, некој состави за некои од овие теми: 1.Т'га за југ 2.Неколку зборови за мк литературен јазик(ама петта статија) 3.Везилка 4.Ликот на неда од сердаро Фала ви однапред прменоогууу убав ден
Здраво, ми треба состав на тема ,,Канцониерот-синфонија на едно срце што страда од внатрешната неслога,, Фала однапред!
Здраво, да прашам да не иматр некоја писмена за овие теми: Смрт во Венеција, Странецот, Чекајќи го Годо, Проклета авлија?
Дали ќе може некој да напише за писмена работа на теми: 1.„Гневот на Ахил и тагата на Гилгамеш по загубените пријатели“ 2.„Едиповата трагична судбина или исполнувањето на пророштвото“
Здраво доколку има некој напишано за состав Себепознанието - пат до апсолутна слобода, или доколку некој сака да напише да ми прати приватна порака, фрее или кредит.