Здраво. Ми треба малку помош. Имам состав за пишување по македонски и треба да пишувам за општењето на луѓето во минатото, односно како комуницирале, како се разбирале и на кој начин . Знам дека во минатото комуницирале преку писма пошто немало телефони и соц. мрежи , но не знам баш како да го смислам сето ова и да го напишам. Може малку помош околу ова?
Се извинувам дали некој ќе може да ми даде состав на тема: со парите се купува се но не и среќата базинара врз романот Чичко Горио
Некој состав за Описот на опшеството во кое живеат ликовите од Клетници и Страдањата на младиот Вертер и какво влијание имало тоа опшество врз формирањето на нивната личност
Zdravo , dali ke moze da mi pomognete da napisam sostav na tema Jas, digitalen graganin Ve molam itno mi e za utre . Fala odnapred
Де бре, напиши дека користиш Интернет секојдневно, зашто користиш, за што ти треба, како технологијата и промената влијае врз тебе и врз твојот личен живот, ова се прости и општи теми ало утреден семинарски ќе треба да праите.Е ради ова викам дека треба у школо да идете.. @Виктор и ја на кој му треба? на Виктор или на тебе за лектириве бар СЕГДЕ на интернет имате ама буквално СЕ`, се на готово сакате да му ебам матер, ич да не се помачите, шо дечишта ќе бевте мрзливи.Флегми
Дали некој може да ми помогне, треба да правам писмена работа по македонски ама не ме бива многу за пишување...овие се темите: 1.Лицемерната набожност на Тартиф 2.Зависта како негативна човечка особина 3.Просветителските идеи на Пејчиновиќ за славењето на празниците
Ако не ве бива за пишување, сигурно ве бива да побарате на нет наместо да чекате овде на готово. Самиве наслови напиши ги на гугл и одма ќе излезат состави.
Не сме глупави... Ама нели е малку веројатно да приметат дека е од нет? Имаме пробано но не ни успеало. Фала за помошта не ни е потребна таква, секој знае за така.
Не мора цел состав да го препишете. Прочитајте за да имате идеи и искористете ги тие идеи и напишете ваш состав. Тоа е вистинска помош.
Јас не викам еден цел состав да препишиш, така секако дека ќе приметат. Искористи ја малку креативноста, знаењето од она што си учела, читала и искомбинирај од повеќе примери. Секој знае да бара по форуми состави, ама ретки се тие што навистина ги читаат лектирите.
Па и не читам, и не кријам дека не читам. Читам нешто што ми е интересно по моја волја книги ама не читам дела и такви работи бидејќи не ме интересираат. Напишав вчера така од повеќе состави еден направив дури и мои реченици употребив. И на крај ми рече сите состави од интернет ги знаам и точно знам која реченица од кој состав е. Не ја знаете колку е итра, затоа не одмагајте ако не можете да помогнете. Peace ✌
Преведи од српски, англиски, руски или друг јазик ако пишува нешто за тоа со помош на Google Translate.
За Тартиф на англиски? Нема се потрудив многу неможе да се извлече ништо... За првата тема напишав а за другите неможам да напишам ништо нема што би ми помогнало...