ако може некој накратко да ми ја раскаже книгата Раскази пошто никаде неможев да ја најдам ако знае некој нешто нека помогне...гала ви однапред!!!
треба да се раскаже мислам дека има раскази во натре ама треба како што викаш ти викаш фала ти за помошта
За писмена работа по македонски ми треба состав на теми: 1. Природна појава (дожд , ветер , сонце , снег) или 2. Пејсаж (есенско утро , боите на есента , зима) ПОМОШ ! Есенска слика Седам во топлата соба и гледам низ прозорецот. Еден жолт лист се откинува од високата гранка на веќе опожолтеното дрво. На влажната земја ја гледам неговата сенка како мала точка, која се` повеќе се зголемува, добива срцевидна форма. И во еден момент листот ја покрива сенката и паѓа на мртвата земја. Сенката исчезнува, листот умира. Сивило го препокрива небото. Дождот ја кваси земјата. Се' е мрачно, успиено, усмртено... Но умира само дел од природата. Заспива само дел од неа, но останува оној невидлив сок кој студи во секое гранче, во секоја грутка земја, оној животен сок кој ја чини суштината на есента. Ја обојува, ја замрачува, ја чини таинствена и величествена. Секогаш подготвена да не` пречека во своите прегратки, секогаш спремна да оддели дел од себе за нашата интима. Ја сакам есента, ја сакам нејзината таинствена атмосфера, ја сакам нејзината натаженост. Толку е прекрасен оној мирис на изгниените лисја, заситен со влага. Се чувствуваш некако посебно. И се' околу тебе те тера да размислуваш. Да ја раскинеш онаа невидлива завеса помеѓу тебе и есента, да навлезеш во неа, да ги дознаеш нејзините тајни. Планирам ова да го напишам ама незнам наслов и да продолжам некако. :/
Lugjeeee pomognete mi mi treba sostavi po mak. jazik po pimena rabota. Temite se : Mladite vo idninata i sovremeniot svet. druga tema : Humanata dimenzija vo chovekot go menuva univerzumot Aj Ve molam Do utre mi trebaaa .. ve Saklammm <3 Ke vi bidam blagodarna mn
ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ТРЕБА ДА НАПИШАМ ТЕМИ ПРАВИМЕ ТЕСТ А МЕНЕ ЗА ВАКВИ НЕСТА НЕ МЕ БИВА ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ. 1.Тешкото-симбол на тешкиот живот на македонскиот народ. 2.Кога делата се зоруваат зборовите се непотребни. ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД <3 <3
ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ ТРЕБА ДА НАПИШАМ ТЕМИ ПРАВИМЕ ТЕСТ А МЕНЕ ЗА ВАКВИ НЕСТА НЕ МЕ БИВА ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ. 1.Тешкото-симбол на тешкиот живот на македонскиот народ. 2.Кога делата се зоруваат зборовите се непотребни. ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД <3 <3
во понеделник имам писмена македонски на тема УПОРНАТА ДОБРИНА ГО ПОБЕДУВА И НАЈТВРДОТО СРЦЕ може малце помош? ве молам напишете ми нешто !!!! барем 50 збора
дај ве молам помогнете понеделник прам писмена едната група ке пиши за лирика другата за епика јас појма немам што да пишам ни за едното ни за другото фала однапред
Ve molam napisete mi sostav na tema: "Na golemite lugje spomenici im gradime vo srcata". Ve molam itno mi e za pismena rabota za UTRE! Fala odnapred
Ми треба состав на темата: Како влијаат компјутерите на младината?Дали технологијата е причина за зближување или оддалечување на младите?Кои се добрите и лошите страни на интернетот? Кој може нека ми прати по лп,може и линк од некоја колумна,било што би ми помогнало многу.
Лугее Помагајте Ми треба состави на теми: 1. „Копнежот по слобода најсилен мотив во творештвото на Кочо Рацин.“ 2. „ Желбата и љубовта се крилја за големи дела.“
Sostav za Lirika i Epika Ke moze nekoj da mi napisi sostavi za Lirika i za Epika..utre pravam pismena a nemam ni eden od ovie sostavi:/ fala vi odnapred
ее за желбата и љубовта се крила за големи дела имам но ако може малку подоцна да ти го напишам ? бидејќи не сум дома... а мене ми требаат за 1.Љубовта на Петрарка според Канционер 2.Гневниот и тажен принц Хамлет и 3.Мудриот безумник Дон Кихот
Навистина мислите сите вие кои правите профили за да ви помогнат со состав дека некој ќе ви одговори, некој активен член на форумов ќе троши време да ја сработи вашата работа? Навистина мислите дека постои некој на светов што му е толку досадно? Тоа време што го трошите за да се логирате по форуми и да побарате помош, за пребарување по интернет можете да го искористите за сами да сврзите две три реченици. Навистина не ве разбирам. И јас сум пребарувала за консултација, ама никогаш не сум побарала некој да ми напише состав или пак да препишам реченици од интернет кои знам дека ќе ги има пола клас. Форумов го посетуваат луѓе кои ги интересира туѓото мислење, сакаат да го искажат своето околу одредени теми и виртуелно да се дружат, а не волонтери за пишување состави. За сите вие што во иднина би се логирале на форумов за да побарате да ви напишат состав, еве ви заштедувам време и ви кажувам да не се мачите без потреба.
Ve molam pomoglete mi za vo vtornik mi treba ama neam idea kako da napisam sostav :/ Temi: 1.Тешкото-симбол на тешкиот живот на македонскиот народ. 2.Кога делата се зоруваат зборовите се непотребни. Vi blagodaram odnapred
Па за тешкото пишувај нешто.Како е традиционално македонско оро.Од каде му доаѓа името,како се игра (само женски,само машки,мешано..)
Ke mozi da mi napisite barem eden sostav od ovie za pekolot setanje po krugovite,likot na don kihot i od deloto hamlet da se bide ili ne..? pls://