Temi za pismena rabota Ве молам некој ако знае нешто за темиве: 1.Лакомоста губи се, сакајќи да земе. 2.Залудно не трчај, а тргни во точен час. (Се мисле да не трчаме со делата, мислете, одлуките, критиките) 3.Не поминувај го животот во забава, работи и штеди за моменти кога ќе немаш. Ако знае некој ве молам пишете. Благодарам однапред.
Ve molam za utre mi e da mi pomogne nekoj ako moze da napise sostav od lektirata bojan tema ,,Портрет на Бојан(внатрешен и надворешен) ВИ благодарам однапред!!!!!!!!!
Луѓе а да си се помачите малце или на родител да кажете, зашто искрено не верувам дека некој ќе се мачи да мисли состави на форумов место вас .
Ми треба состав за Мојата Најдобра Другарка... само не треба да се опишува надворешниот изглед туку нејзините карактеристики ај кажете ми како да почнам. За утре ми е
Може некој да ми помогне на состав: Дрога, не благодарам.Многу е итно ке ви бидам благодарна ако ми помогнете.!!!
Esejjj Aj ako mozite pomognite mi mi treba esej na ovie dve temi 1,Душата човечка е голема мистерија 2,Зборот отвара железна врата
Aj ako mozite pomognite mi mi treba esej na ovie dve temi 1,Душата човечка е голема мистерија 2,Зборот отвара железна врата
Потребен ми е состав за “Странец-Алберт Ками“ апсурдот на човечкиот живот! Потребно ми е за утре ако некоја случајно има или можи да најди нешто за апсурдот нека ми пиши плс.
Како што гледам, никој а ни јас не би пишувала состави за џабе, а ретко некој да го прати трудот кој го вложил тука некоја на готово да го има. Кога веќе не умеете или станува збор за нешто друго пишете им на оние кои се бават со такви работи за 100-150 ден ќе ви напишат. На фејсбук има на прсти што не се бројат. https://www.facebook.com/pages/Izrabotk ... 403?ref=hl , https://www.facebook.com/profile.php?id ... 25&fref=ts , еве ви две како за пример, лично ги немам користено овие услуги ама доколку ви требаат контактирајте ги луѓево што да ви кажам.
Ако некому му треба - за љубовта Животот претставува само еден краток пат низ времето по кој некои од нас одат споро,а други побрзо. И токму љубовта е таа која што нас не врзува како светлина која ја носиме во своето срце каде и да одиме. Таа живее во нас,ни го осветлува и разјаснува и најмрачниот пат истовремено помагајќи ни да се пронајдеме себеси одејќи по него. Сите чувствуваме потреба за да го зачуваме тој оган во нашите души,бидејќи не воздигнува до небото кога грее но и не спушта до самото дно кога полека почнува да згаснува. Во еден момент не тера да се чувствуваме како да имаме се‘,а во другиот како да немаме баш ништо. И ќе има многу прекрасни мигови кои ќе сакаме да траат вечно,во кои ќе ја чувствуваме најголемата величина која ја собира и во најмалечките срца - љубовта.
Феминки ми треба помош за вовед на еден состав (научно-фантастичен) знам како да го завршам и да напишам главен дел само незнам како да почнам.. Може помош?!
Ќе можете ли да ми напишете текст или барем нешто на тема ,,ставови за моето учење'' ве молам за утре ми е правам писмена а немам ни малку инспирација Поздрав
Здраво. Би ве замолила за состав на тема : Одмаздата не може да ја уништи љубовта (сид) за утре ми е плс ХЕЛП
Технолошка и медиумска ера- состав Здраво феминки Ај ако може некој нека ми помогне со состав Технолошка и медиумска ера Стварно немам идеа незнам што да напишам. Немора состав бар идеа дајте ми
1. Фантастичните елементи во Библијата 2. Белезите на старогрчката драма во трагедијата ,,Цар Едип" Имате некоја идеја што да пишувам? Имав уште две теми, за Гилгамеш и за Ахил и Хектор, ама неможам никако да започнам да ги пишувам овие две, немам никаква идеја.
1.Споредба помеѓу Дон Кихот и Санчо Панса - Дон Кихот 2.Можат ли родителите да одлучуваат за иднината на нивните деца- Сон на летната ноќ -Шекспир Ќе бидам многу благодарна ако некој најде, или веќе има состав/есеј на некоја од двете теми.