Есеј Ми треба некој што добро знае англиски јазик. За во петок ми требаат 3 есеи со дадени теми. Ве молам ако има некој што може да ми помогне да ми пише во инбокс ) Фала
Ви се молам за помош хитно ми треба состав на тема„Бунтот како императив на човековата егзистенција“ Однапред благодарам!
Девојки дали има некој нешто за расказите од Гогољ ?? Знам дека книгичката е мала, ама ја немаше во училишната библиотека, а во друга не сум зачленета . На нет ја побарав, ама неможам да најдам содржина на расказите. Ај ве молам ако има некој раскажано за расказиве нека ми прати во лп, или пак ако можете на нет да најдете линкче пратете ми
Ве молам кој може да ми помогне итноо ми е многуу..ми треба есеј за тешката положба на македонскиот народ ве молаам . Благодарам однапред
Ve molam sostav devojki na ovie tri temi: 1. Literaturata umetnost na zborot 2. Umetnosta ajdobar dar sto covekot si go podaril 4. Muzikata spoj megu teloto i dusata potrebni mi se za utre vi blagodaram odnapred
Decki mi treba sostavi angliski na tema 1. Advantages and disadvantages of using mobile phones 2. Advantages and disadvantages of using the internet Dokolku nekoj ima neshto neka mi prati vo lp, fala odnapred
Женски ИТНО ми треба состав за писмена работа за Евгениј Онегин и Клетници. Само да не биде општи работи како што се слични на википедија туку состав што ќе биде баш навлезен во темата на книгата. Ви благодарам однапред
ако може некој да напише пократок есеј "Осврт на гледан филм". Не треба многу да се раскажува за филмот, повеќе треба да пишува за говорот, глумата, музиката и шминката. Фала однапред
Има ли некој пишувано есеј (креативно пишување) каде до најмал детал е опишан ликот на Чичко Горио , Раскољников од Злосторство и казна или Иван Илич?? За некој од овиеее :/
Значи луѓе темата не е поставена да си ги праќаме составите во ЛП! Ако имате состав пишете го тука ... ако не сакате да го споделувате не го ни пишувајте за во ЛП брее.... -_-
Дали некој може да ми помогне да напишам состав на темата човечките особини во пеколот од данте алигиери (волчица,пантер и лав)
Љубовта ми дава желба за живот Љубовта ми дава желба за живот Многу пати се имам запрашано што најмногу ми дава желба за живот, а одговорот на тоа прашање секогаш е љубовта. Незаборавната љубов кон оној кој го познавам од најраното детство. Оној со кој еден на друг можевме се да си кажеме и да знаеме дека ќе остане меѓу нас, оној со кој секогаш бевме тука еден за друг, оној со кој секогаш во се се подржувавме. По цел ден бевме заедно. Ова другарство подоцна прерасна во љубов. Заедно бевме само два месеци, но тие две месеци беа најубавите во мојот живот. Иако се разделивме јас продолжив да го сакам, а дали и тој продолжи не сум сигурна. Поминаа дури две години, а јас сеуште го сакам. Мојата љубов кон него од ден на ден е се посилна. Ми недостигаат моменти кога тој ме учеше да играм кошарка, одевме заедно на базент, игравме криенка (тој секогаш ме спасуваше, а и јас него, покрај тоа секогаш си попуштавме), одевме на излети. . . Сфатив сфатив дека желба за живот ми дава надежта, надежта дека мојата желба еден ден повторно да бидеме заедно, да бидеме едно. Желбата повторно секојдневно да ја гледам таа насмевка, да го слуштам тој глас и да го чувствувам тој поглед исполнет со љубов. Но знам дека овие желби нема да се исполнат бидејќи тој наскоро ќе се замине од мојот живот. Ми останува само надежта дека еден ден повторно ќе ја видам таа насмевка, ќе го слушнам тој глас и ќе го почувствувам тој поглед. Покрај надежта ми останува да ја ставам лажната насмевка на лицето и да глумам девојка на која училиштето и е најважно и за која не постои љубов. За крај ми останува да го чувам длабоко во срцето, а со него и сите заеднички спомени. Сама го напишав. Ми треба за писмена. Ви се допаѓа?
Љубовта ми дава желба за живот Ако професорката ви го дала насловот, најверојатно мислела на љубов кон нешто што ја имате, како амбиција што ве води низ животот и ве потикнува да успеете, а не на љубовта кон момче/девојче. Но, така грубо кажано, текстот не е многу лош.