Љубовта ми дава желба за живот Другите имаа состави за љубовта кон семејството, кон спортот, но тој кажа дека мојот е најдобар бидејќи треба да е нешто како романса и балада.
Среди го малку повеќе, прво од граматички и правописен аспект имаш некои грешки, второ не ти требат толку деталните описи како те спасувал од кошарка, попуштал или слично. Не навлегувај до толку детално и со примери, не се толку неопходни, а само се закопуваш така. Концентрирај се на чувствата не на настаните, како сега се чувствуваш, колку ти недостига личноста и љубовта и вниманието кои ти ги пружал, Употребувај синими за едно исто чувство, наместо два пати тажна, напиши дека си носталгична по времето минато заедно и така натака. Концентрирај се на пократки реченици сега за сега, зашто во посложена и подолга ти се губи смислата.
Љубовта во моето срце Ќе ве замоламм ако може по македонски ми треба песна за љубовта во моето срце сеа ја учевме последно тешкото од блаже конески и таму е зададенаа задачата ке ве молам итно ако може
Дали ќе може некој/а да најде некоја романса на интернет ја неможам да најдам. (само да не се учи ме мајко карај ме (или стојан и лилјана ) и јанка влахинка) ако можете побрзо за утре ми треба
Здраво на сите јас сум нова овде па се надевам дека ќе си помагаме. Дали некој ја има прочитано Калеш Анѓа од Стале Попов во понеделник ќе правиме писмена со наслов Калеш Анѓа лик достоен за почит. Значи најбитно во составот е да има воведен,главен и завршен дел. Ве молам помогнете,однапред ви благодарам!
Lubovta go dvizi svetot Lubovta e nasekade okolu nas i vo nas samite. Taa ne e samo nekoja obicna rabota, taa e mnogu komplicirana, taa e eden miks od se, taa e taga, radost, omraza, vozbuda, taa e recisi sekoe custvo sto mozes da go zamislis i poveke pa zatoa mozeme da kazeme deka lubovta mnogu vliae na nas i deka to dvizi svetot, go dvizi svetot na podobro, na inovacii, na cozivot. Koga edna stara dama dobi artritis, taa ne mozese da se navedne i da si gi lakira noktite poveke pa zatoa nejziniot maz i gi lakirase noktite nejze iako i toj samiot imase artritis vo racete, oba go pravi samo lubovta koja moze da ne tera da napravime sesto. Lubovta e najzasnoto nesto vo nasite zivoti. Kako sto Geother napisal "Samo dusata sto lubi e srekna". Najgolemata sreka vo zivotot e obeduvanjeto deka se sakame a u nie se sto pravime, pravime za nasata sreka i za srekata na nasite bliski. Za zal koga ke ja spomneme lubovta mislime vednas samo na "romanticnata lubov" zaboravajki gi site drugi nejzini formi. Lubovta ima mnogu formi kako prijatelskata lubov, lubovta kon zivotot, na udeite, na muzikata, na Gospod... Na primer lubovta kon muzikata ne inspirira da napravime pesmu i da peeme i so samoto toa da napravime nesto, da ostavame nas znak koj ke ostane u otkako ke premine nie na drugata strana u na koja se se drti okolu lubovta i srekata na lugeto, na tie dobrite se razbira. Lubovta e taa koja poveketo luve gi tra da stanuvaat nautro, lubovta kon nekoj drug covek, lubovta da citaat, da slusaat muzika, da go rabotaat toa sto go sakaat, se na se lubovta da stvorat nesto. [KRAJ] Ne e kojznae sto ama...
Мислам дека подобро е да размислете сами, зашто никој на готово нема да ви го сервира составот, без навреда а и за екологија имам сретнато во темата, разлистајте ја малку
Пред некој ден ја работевме песната на училиште и на нас професорката не ни бараше нешто вакво но ни ги објасни сите строфи која што значи односно писателот сакал преку песната да ја каже маката на македонскиот народ низ векови пошто песната започнува како страци излегуваат со што тие го симболизираат тешкиот живот на македонскиот народ во времето под турско ропство и тоа предизвикува тажни чувста кај писателот подоцна продолжуваат да им се приклучуваат се помлади момчиња кои играат побрзо и се повесели бидејќи ја симболизираат нашата слобода и тие се надеж дека доколку некој Македонија повртоно ја пороби ќе ја бранат.Оваа оро го играат само мажи. Незнам колку ќе ти помогнам со оваа но ти кажав се што ни требаше на нас во домашното за оваа песна.
желбите и љубовта се крилја за големи дела. za utre imam pismena na tema желбите и љубовта се крилја за големи дела. prasanjeto mi e dali kje moze da mi napisete nekolku recenici za da si kombiniram eden sostav. temata mi e teska i ne znam kako da pocnam a ushte pomalku kako da prodolzam
Драги Феминимки ми треба состав на тема ''Желбата и љубовта се крилја на големите дела'' Најкасно до 9 сатот вечерва и Фала однапред
Феминки ми треба итно состав на тема ,,Куфер со соништа" не сум баш по пишувањето .. состави можи помош, најкасно до 9 ве молам ако можи фала однапред!
za utre imam pismena na tema желбите и љубовта се крилја за големи дела. prasanjeto mi e dali kje moze da mi napisete nekolku recenici za da si kombiniram eden sostav. temata mi e teska i ne znam kako da pocnam a ushte pomalku kako da prodolzam [mod-kirilica:1lhbfof4][/mod-kirilica:1lhbfof4]