И јас се приклучувам на они кои им треба состав на тема „Желбата и љубовта се крилја за големи дела“ Месецов темата на писмената на сите била оваа
Тешкиот живот на македонскиот нарот ...... ако може да ми помогнете итно ми е ... ви благодарам од напред ...
Devojki mi treba sostav za utre na tema Zlostorstvoto ne ubiva samite sebe ako mozete da mi pomognete bas ke me izraduvate fala odnapred
може ли некој да ми помогне?? на училиште правам писмена работа на теми : 1. Судбината, маките и тешкиот живот проткаени низ делата на Рацин. 2.Нема сонце без светлина, ниту човек без љубов. Доколку може некој да ми напише состав на една од темиви или пак немора цел состав може и само почеток. ве молам помогнете ми
Ve molam mi treba sostavi za : Sonot Gradi Mostovi i tamu kade sto gi nema Majka vecna inspiracika - Majkata Neda vo poemata Serdarot Ve molam mi treba za ponedelnik ako moze nekoj da mi pomogne
Ми треба состав за "желбата и љубовта се крилја за големите дела" итно е ве молам помогнете ако имате 2-3 реченици.... Фала однапред
Ми треба помош за есеј на тема - „Љубовта во моето срце“ Треба да раскажиме за некоја случка, за љубов кон семејство/другарки/симпатија.. тоа никој не можи да ми го напиши, сама ќе си напишам, ама некој да ми помогни околу воведниот дел ?? Треба да има некој необичен почеток (и необичен крај) и да не е многу, 3-4 реченици..
obrazovanie/sostavi-t8261/70.html Може ќе ти помогне тој состав Љубов пишува што случајно го видов И Сакам да прашам дали некој има состав на тема ,,Колку младите се познаваат себеси" или на тема ,,Училиштето и семејството во моето воспитување".Фала однапред )
Може некој да ми помогне во врска со следниве теми,ке ве молам другарки: 1. Хамлетовата дилема "да се биде или не" 2. Пеколот Данте Алигери во врска со гревовите. 3. Желбата за власт и одмазда 4. Особености што се заеднички за Данте и за Шекспир во денешно време. 5. Неумерености и грешници во денешно време. За било која од овие теми ако знае некој нешто нека постира ми треба за во понеделник
Писмена Може некој да ми каже нешто поопширно што би го пишувала на писмена за темата " Јазикот коски нема, ама коски крши " Фала многу
ЖЕЛБАТА И ЉУБОВТА СЕ КРИЛЈА ЗА ГОЛЕМИ ДЕЛА Животот одсекогаш ни приредува разни изненадувања со кои се соочуваме секој ден. Тоае малку напнато за едно човечко битие бидеќи животот знае да биде суров во голема мера. Ако во еден човек постои љубов.желба,волја сето тоа може да се надмине. За да се живее добар живот потребно е тоа да се подкрепи со добри дела а да се направат добри дела во животот потребна е желба. Желбата го потикнува човекот да се навикне на животниот баланс и да се насочи кон помагање на другите луѓе а се разбира до колку ја поседува желбата во себе. Љубовта е најбогатиот цвет на човекот кој го опива самиот човек и го прави да се изолира од реалниот свет што го чека и да се насочи само кон личноста која ја сака. Тоа и не е така многу позитивно но позитвноста на ова чуство е што за личноста што ја сакаш можеш да направиш се спремен си за секаков ризик и предизвик и ги правиж најголемите дела за него. Вољата исто така е позитвна особина за еден човек со вољата се надминува се па дури и најлошото искусво се надминува благодарение на вољата. Оваа особина е лек за еден човек лек кој не се купува со пари туку се отвора со душата и со срцето. Во животот потребно е да се поседуват вакви особини кои се прозорец за секоја човекова иднина,тие се крилја за секое големо дело и светлина која никогаш не гасне туку е патоказ за еден човечки живот.
mi treba sostav na tema dobroto odnesuvanje vredi poveke od se za vo ponedelnik. vi blagodaram odnapred
Игра во ‘ржта Селинџер девојки барем кратка содржина ми треба, што и да е што знаете за книгава ве молам пишете ми благодарам однапред
Имате состав на темата "Злосторството не убива самите себе" и "Со парите можете да купите се, но среќа не" ?
Ми треба состав за К.П.Мисирков Ми треба состав за К.П.Мисирков, ако некој може да ми помогнее ве молам фала <3