некоја поучна приказна за дедо мраз и некое детенце не мора многу голема замислете ми треба за предагошки факултет професорката ми е ептен за никаде никако не можам да и погодам ако има некој нека пише лп благодарам
Бидејќи дадов ветување дека ќе напишам а немам време... ве молам ако има некој состав, есеј, песна било што за Свети Кирил и Методиј нека пише. please
Дали некоја од вас има некоја семинарска или било што за надзорнички менаџмент или деловно преговарање ?
Ми терба помош ве молам помогнете ми видете ми треба состав за опишување на пролета , а за утре ми е ве молам помогнете ми
Slatkoo еве ти состав се наедевам дека ке ти помогнам Пролет е едно годишно време од 4 годишни времиња.Кога е годишно време пролет природата се буди прогласник на пролета е цвекетто кокиче.Кога доага пролет зимата и студените деови си заминуваат а ни доагаат топли денови со разиграни деца во парковите.
Reasons and effects of advertising, Expository essay? Обично сама си ги пишувам, ама за оваа не знам ни како да почнам
Ако има некој било што за овие две теми нека пише 1. Моето сфаќање за заштита на животна средина(природа) преку делување на поединецот, еколошките друштва и мерките на државата 2. Хуманитарни дејствувања- потреба и должност на човекот
Да не ви се наоѓа нешто од основно , за патронен празник ? вовед или што било ? Оф како се нервирам кога треба да и помагам на сестра ми
А во случај да ти треба кратка содржина од книгата Чичко Горио еве: Стар човек кој во минатото бил многу богат а се збогатил на нечесен начин користејки ја револуцијата во Франција. По смртта на неговата жена целосно се посветува на своите ќерки кои ги обожава ги размазува давајќи им ја неговата љубов и се што ке посакаат. Тој прави се за своите ќерки откако ќе остари неговите ќерки ќе ги омажи едната за гроф,а др за влијателен банкар. Се што има ќе им даде ним а тој ќе се всели во еден мизерен пансион. Прво ќе живее на првиот кат каде се сместуваат најбогатите и ќе носи убава чиста облека, ќе излегува да јаде надвор но неговите ќерки кои го барат само за пари ке му земат се и тој на крај ќе биде принуден да живее на последниот кат заедно со студентот де Растињак кој сфаќа дека единствен начин да се успее во француското општество е преку лаги, криминал или да си најде своја заштитничка. тој дури ке се сплетка со една од ќерките на Горио, но ќе се разочара кога ќе дознае дека таа веќе има љубовник, на почеток ќе се сомнева дека и Горио е нејзин љубовник и неговиот однос многу ќе се промени но кога ќе ја дознае вистината ќе станат пријатели.Накрај чичко Горио умира сам покрај него единствено ке биде студентот де Растињак тој ке му го плати и погребот а никоја од неговите ќерки нема да се појави. Додека тој е на смртна постела зборува за тоа колку ги сака своите ќерки ги повикува нивните имиња и умира со надеж дека барем една од нив ќе дојде. Романов не е за љубовта која чичко Горио им ја дава на своите ќерки него за трулоста на француското општество за единствениот начин на кој може да се успее, самиот пансион во кој е сместен Горио го претставува Париз на првиот кат најбогатите вториот оние кои имаат доволно за пристоен живот и на третиот оние кои неможат да си дозволат ни едно достоинствено јадење.
Девојки ако може некој да ми помогне или да ме упати или барем да ми каже од каде да почнам би ви била благодарна.. 1. репортажа во која ке опишете еден ден од вашиот живот (користете само сегашно, идно, минато-идно и прекажано време) 2. истражувачки текст на тема-кожув-новиот рекреациски центар (користете сегашно време, имперфект и аорист) Однапред благодарам
Сакам да ве прашам феминки дали знаете некој што пишува состави за пари и по која цена од прилика ?? И телефон по можност во ЛП Фала многу!