Ве молам дали имате состав за темите "Како да утешам, помогнам и насмеам" и "Училиштето нашиот втор дом-да го направиме поубав"
Сакам да ве замолам за помош не сум многу по составувањето на состави за писмена па ако некој може да ми помогне... 1. Како лесно се промаршува животот 2.Живот и смрт тоа е Иван Илич 3.Дали со злостор Родион Раскољников создава поправеден и поубав свет? (Злостор и казна ) 4. Психолошката драма во ликот на Раскољников...
Може да ми помогнете за писмена рабора на тема првата љувов е слична на првиот снег ретко некогаш остануваа
Што е љубовта?Не знам дали постои некоја дефиниција за љубовта. Тоа е она чувство на пеперутки во стомакот-велат некоу. Но, според мене да си вљубен значи да си жив... Да се чувствуваш исполнето во душата. Да си вљубен значи секогаш наутро да се будуш и да знаеш дека некој друг мисли на тебе... Љубовтае како едно каменче кое однадвор изгледа како лбично, мало камче, но кога се обидуваш да го поткренеш, тоа е претешко и неможеш да го поместиш ни еден центиметар. Дали човекот може да постои ако не постои љубов? Не верувам. Затоа што...Па, без љубов нема надеж, без надеж се губи и желбата, а без желба нема живот. Ако е вистиндка, љубовта може да победи сѐ. Таа е најсилното оружје кое може да ја победи и најстрашната војна. Но, кога велиме прва љубов, тоа е многу покомплицирано. Тогаш запрвпат ги чувствуваме они таканаречени пеперутки во стамакот, тогаш за првпат си велиме дека не постои никој друг на светот. Не гледаме ништо освен убавите, светкави нешта. Но ,потоа, како што дошла, така и си заминува. За жал, ништо не трае вечно.Ни животот, ни љубовта, но најголемите камења во Мохаве, ниту пак светот. Таа прва љубов речиси никогаш не останува до крај. Исто како певиот снег во Декември. Не верувам дека постои љубов поцврста од сѐ. Некогаш порано, некогаш пидоцна. Но, затоа може да има и нов почеток. По дождот доаѓа виножитото, по торнадото доаѓа сонцето. Првата љубов завршува, но по неа доаѓа нова, со повеќе авантури, можеби и подолго време ќе трае... Се надевам дека е доволно
Мислам дека тука не се мисли баш на такви експлицитни особини, туку и на внатрешни карактеристики. Може да се спомене големата ароганција, желбата да се понижува послабиот, желбата за докажување (зајакот); или пак желбата за успех, да се постигне нешто додека сеуште си на дното, дека делата повеќе зборуваат од зборовите (желката).
Итно ми треба некој да ми напише состав на тема Жената инспирација на поетите.... воопшто не ме бива за ова па ве молам ...
Има ли некој состави за романтиза евгениј онегин и за старстувањата на чаилд каролд Итно е фала однапред
Може ли да ми составите некоја песна под наслов "Да се дужиме и да се запознаеме" не цел реферат само неколку зборови ми треба за да завршам една творба ... <3
Ах бе деца, не можам да ви се начудам на паметот. За тоа време што дремете на фемина и што барате некој да седне да ви напише состав, сами ќе сврзевте две три реченици и завршена работа. Али не, на готово е најслатко
Ајј ако можее некој да мии напише состав заа некоја од овие теми: -Љубов во срцето мое -Дрога -Моја авантура За утрее мии требаа ПЛССС Фалаа однапредддд
Може некој брзо да ми даде состав на тема : Калеш Анѓа-лектира од Стале Попов.Ве молам,фала однапред)
зависи . доколку се бара состав за тема што е поврзана со некоја лектира, а ти ја немаш прочитано што би направила попрво ? сигурно нема да прочиташ за 4 саати 170 страни ...
ве молам ми треба состав за Парите се отепувачка од печалбари и парите се отепувачка...и алчноста не исмејува самите себе од чорбаџи теодос фала однапред
здраво дали некој има состав за I тема просветителството во македонија , II тема крчоски и пејчиновиц првите просветители, III тема џинот борец за образованието ве молам некој ако има итно нека ми напише мн ке ми помогне
Ајј ако можее некој да мии напише состав заа некоја од овие теми: -Љубов во срцето мое -Дрога -Моја авантура За утрее мии требаа ПЛССС Фалаа однапредддд Za prvata tema:Ljubovta vo srceto moe:Cuvstvoto za ljubov kaj sekogo prisustvuva.Taa ljubov moze da se odnesuva na roditelite,kon nasite najbliski,kon nasata tatkovina.Vo nasiot zivot dobivame poddrska od roditelite,tie se sekogas pokraj nas i vo dobro i vo loso.Postojano ni pomagaat i ne ohrabruvaat. Se zrtvuvaat za nas,za nasiot napredok.Ljubovta koja mu ja davaat na svoeto dete e nezamenliva.Isto taka,ni go pokazuvaat pravilniot pat po koj treba da cekorime vo zivotot. Treba da postoi i ljubov kon samite nas,lugeto.Treba da se poddrzuvame i da imame pocit eden kon drug,megusebno da si pomagame,bez razlika na religioznata i nacionalna pripadnost.Na toj nacin site problemi sto postojat polesno bi mozele da se resat.Za se sto i da se sluci,site sme povrzani edni so drugi i site poteskotii gi nadminuvame so zaednicki sili.Treperi ljubovta vo srceto moe kon sloboda,ednakvost i ramnopravnost za sekogo.