Дали неκој може да напиши само завρшен дел за Гилгамеш, тρеба да биде повρзано со бесмρтноста, што ја пρави бесмρтноста и сл. Фала однапρед
Состави македонски Феминки ке можете ли да ми предложите што да напишам во состав што гласи "Дали родителите не разбираат доволно?Ве молам ако имате или пак знаете нешто во врска со ова пратете
Споменка е приказна за едно дете Бојан и едно чупе по име Споменка.Во книгата се раскажува за нивна меѓу себна и прва љубов.Како нивните писма ги праќале во пораки и ги криеле во книгите.Па се кажува за дружините Соколи и Црни стрели(ми се чини беше).Потоа доаѓа една другарка на Споменка од град.Летото береле диви јагоди од ливадите.Дека Бојан го пуштиле на некој летен камп. И дека биле некаде 8 мо одд. И во средно училиште требало да одат заедно,ама се случува оваа случка.. Еучебници за 8 мо. мак јаз расказот на страна 85 . Ова беше на кратко Пред 2-3 год. ја читав не се сеќавам баш
Всушност,од претходно наведеното можеме да резонираме дека целиот животен пат на Гилгамеш се одвива поради неспресушната желба за бесмртност,или пак од друга страна стравот останатите да не го изгубат него.Кога зборуваме за бесмртност,неопходно е да се рече дека таа-не постои. Според моето мислење,психата ја прави бесмртноста жива,а понекогаш луѓето одат дури и во крајности кога станува збор за овој,помалку или повеќе,проблем. Бесмртноста е измислена утеха.И токму поради неа,целиот животен тек и сите достигнувања на Гилгамеш паѓаат во вода.
Здраво ! Ми треба кратка содржина за лектирата " Бојан "лектирата ја обрабитуваме оваа недела.. Ве молам помогнете
Па не е толку тешко, пишувај на тема разделба со најдобрата другарка. Нејзините нашле работа во Канада/Германија/Франција... И она морала да оди со нив. А воведот нека ти биде, колку што личности сретнуваме, толку повеќе загубуваме. Ајде лесно е еве ти дадов идеја.
Соцтав Дечки ми треба итно состав за овие две теми ако може да ми помогнете - Љубов е кога во нечии очи... - Тогаш бев многу среќна
Темите не се воопшто тешки, за втората тема можеш да напишеш некоја случка што си ја доживеала и поради која си била среќна,нешто што те исполнило
Ве молам за во вторник ми е за писмена работа ако може некој да ми напише нешто на тема: Семејството како најважна клетка во македонското општество Пратете во ЛП благодарам однапред
Во овој роман се опишани прекрасните летни и зимски денови поминати на Гогов Валог.За време на зимскиот распуст Бојан го посетил својот дедо Димо кој живеел на планината Гогов Валог.Зимскиот распуст го поминал сам зашто неговиот дедо заминал во градот (или село незнам што е )по работа.Бојан веќе знаел сам да се грижи за себе и за добитокот.Имал и 2 кучиња Стрела и карамана...
Moze li da dobijam sostav na tema ,,Semejstvoto kako najvazna kletka vo opstestvoto'' i ,,Zdrava zivotna sredina-zdravi i nasmeani lica'' ve molam ako moze pobrzo za utre mi e vi blagodaram
Ке може ли некој да ми помогне околу една тема? Насловот е Земја која ме воодушевува... се знам освен воведниот незнам како да го почнам. Воведниот е Што претставуваат државите во светот? Ако можете ве молам помогнете ми.. Фала однапред <3